Nyt workkii kosketusnäyttö ja resoluutiokin on kohdallaan. Kalibrointi heitti jonkun herjan, mutta ei haittaa, tuntus olevan aikalailla kohdallaan. Ajattelin että korjautus reson myötä toi Gqrx:än ikkunan koko, mutta ei korjaantunu. Sen ikkunan korkeus on niin iso että menee valikkopalkin päälle ja olis nyt tärkee seurailla noita lämpöjä, joten palkki sais näkyä. Sivusuunnassa antaa ikkunan kokoa jonkunverran muuttaa, mutta korkeussuunnassa ei.
Miulla on epäilys, että sdrplay on jotain koukkuja tohon käyttikseen tehnyt koska asetusten muutokset ja joitain muitakin juttuja ei suju niinkuin perus raspianissa. Ärsyttävin ehkees loota joka aukee näytölle ja sen kautta sitten käynnistellään ohjelmia ja se aukasee aina myös konsolin. Oon tehny Gqrx:lle kuvakkeen työpöydälle että voi aukasta sen ilman konsolia.
En oo myöskään löytäny mistään asetusta jolla pääsis hiiren tuplaklikkauksesta eroon. Nyt se ehkees vielä korostuu kun kosketusnäyttö toimii ja en onnistu napauttamaan kuvaketta sormella niin että se aukasis ohjelman. No nyt kumminkin systeemit toimii niin, että voi oikeesti käyttää ja loppu on pientä hiertämistä.
Näyttö tuntuu nyt ihan asialliselta hintaansa nähden. Tilasin sen saksasta, joten tullejakaan ei tullu. Hommaan niitä lisää. Jos tuuppaa sähköt vaan raspiin, ei näyttö toimi, vilkkuu vaan, mutta jos pistää virtapiuhan vain näyttöön, niin raspikin toimii normaalisti. Vaikuttas siltä että ei tarvii kahta virtajohtoa. Pikkasen pitää näyttöä puukottaa ja juottaa virtakytkimen rinnalle rele joka katkasee virrat näytöltä kun sammutan radiot. Miulla radiot sammuu yhdestä kytkimestä kaikki ja haluan raspien näyttöjenkin sammuvan sillon. Raspit saa jäähä päälle, että ei oo niin paljon muistikortin korruptoitumisriskiä. Oikeaoppisesti jokaisen raspin sammuttaminen yks kerrallaan ei houkuttele.
Näyttöhän jättää vapaaks suurimman osan noista gpio pinneistä. Toki raspin kun laittaa suoraan näyttöön, niin sinne väliinhän ne jää, mutta näytön piirilevyllä on raspin vieressä pinnien paikat johon voi juottaa johtoja kiinni jos niitä tarvii. Pitänee tutkailla miten äänet toteutan, josko niitä pinnejä riittäs äänikortille. Kuuloke liitännän kautta äänen voimakkuus ei riitä ilman vahvistinta ja ei olis hirveetä hinkua joka raspille ostaa tietokone kaijuttimia, loppuu pöytätila. Tietokoneen kaijuttimet ei myöskään tykkää kun painaa radion tangenttia(ptt) käyttäen vähänkään isompaa lähetystehoa. 25W radiolla rääkäsee jo aikalailla kovaa. Johtoihin kylvetyt ferriititkään ei tähän auta. Paras ja mieleisin olis irto kaijutin johdolla ja liittimellä.
No nyt paneudun tohon vastaanotin palikkaan ja nostan pikkasen jännitettä sille, josko se vaikka rupeis kuuntelemaan paremmin. 88-108MHz suodattimia pitää kanssa tilata joka sdr-vastaanottimeen. Digitan masto on 1,7km päässä, joten häiriöitä riittää tasasin välein pitkin vastaanotto alueita. pahin on ilmailubandi, alle 120MHz olevia asemia ei kuule ollenkaan. Jäävät ylen lähetysten alle, se tulee toi stereo fm lähete aikalailla leveesti.
Nyt on päivän ruutuaika käytetty ja kerrotaan nyt vielä se, että kopsaan pöytäkoneelle tallennetut taajuudet muisttikun kautta raspille ja sen jälkeen teen siitä levykuvan. Teidän ahkerointi ei siis pääse livahtamaan hukkaan