Kirjoittaja Aihe: Webbikamera joka takuuvarmasti toimii leapissä (Logitech C920) RATKAISTU  (Luettu 12277 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rantarosvo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1111
 • Sukupuoli: Mies
Pitäs yhden yrityksen kanssa tehdä sarja radiotestejä ja joudun äänen tallentamisen lisäksi kuvaamaan videolle mittariston toimintaa radioyhteyden aikana. No toi miun "harraste" kamera vie jalustalla hemmetisti tilaa ja hankaloittaa miun elämää, niin miettiny vaihtoehtona fullhd webbikameraa. Saisin sen näppärästi tohon mittaristoon kiinni ja äänen saan mikserin kautta tallennettua koneelle suoraan, joten jäis muistikorttien kanssa pelehtiminen poijes.

Suositelkaa kameroita jotka takuuvarmasti pelaa 42.1 leapissä ja tulee se varmaan jossain vaiheessa päivitettyä uusimpaankin. Fullhd sen takia, josko tolle jotain muutakin käyttöä olisi. Automaattitarkennukset ja valotukset jos puuttuu/saa pois päältä, ni se on aina plussaa, mut veikkaan et sellasia ei löydy. Kdenlivellä toi tallennus pitäs onnistua kyllä, mikäli sen käytöstä jotain ymmärrän.
« Viimeksi muokattu: 15.03.2017 - klo:13:17 kirjoittanut Rantarosvo »
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."

Poissa Rantarosvo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1111
 • Sukupuoli: Mies
Vs: Webbikamera joka takuuvarmasti toimii leapissä
« Vastaus #1 : 10.03.2017 - klo:14:44 »
Asia edenny senverran että pöydällä olis kamera ja oon sitä jonkun päivän tässä ihmetellykkin, ilman minkäänlaista ahaa elämystä ja edistystä. Täälläkin nää webkamera "säikeet" etupäässä yhden viestin mittasia, niin ei niistä iloa juuri ole.

Kamera on Logitech C920 ja se siis pitäs saada asennettua. Mitä pitää tehdä? Leap 42.2 on käyttiksenä.

Kdenlive:n tota videota olis tarkotus kaapata, mutta se ilmottaa ettei ole kameraa. En oo löytäny mitään järkevää tietoa kameran asennuksesta. Ainoastaan tietoa, että ajuri pitäs olla kernelissä, mutta kaikesta päätellen ei oo.
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."

Poissa arijoutsi

 • Käännösryhmä
 • *
 • Viestejä: 2062
 • Sukupuoli: Mies
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

Poissa raimo

 • Jäsen
 • Viestejä: 218
 • Sukupuoli: Mies
Taikasana voi olla uvcvideo asiasta en ymmärrä mitään, mutta tuo laitteen USB-ID:llä (046d:082d) törmäsin tähän:
https://wikidevi.com/wiki/Logitech_HD_Pro_Webcam_C920

Poissa Rantarosvo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1111
 • Sukupuoli: Mies
uvcvideo oli taikasana. laitoin sen yastin ohjelmistonhallinnassa hakusanaks ja tarjos yhtä tulosta. Libwebcam0 oli tää tulos ja sen kun asensi alkoi kamera toimimaan. Kdenliven kuvankaappaus kaatuu jostain syystä, samoten cheese, mutta vokoscreen toimii moitteetta.
Näin videokuvaajan näkökulmasta en kameran kuvalta kummosia odottanut, lähinnä siks että automaattitoimintoja ei saa pois päältä. Valkotasapainon säädön tolla vokoscreenillä sai manuaaliks, mutta tarkennus ja valotus on automatiikalla. Jotain säätöä siinä on olevinaan, mutta käytännössä ne oli on/off kytkimiä kuva/paska kuva.

Senverran skarpisti noi automatiikat pelas, että nää kokeilut mitä mie tarviin, saattaa jopa onnistua. Webbikamerara varmaan soiva peli, jopa ilman halogeenivaloa naaman edessä. Kuvaa siis yllättävän hyvin myös kohtuu hämärässä. Uskon kameran toimivan myös perus tubettaja käytössä jos ei oo hirveen kova käsilläpuhuja. Liike kun saa tarkennuksen humppaamaan edestakasin. Uskon että tolla Vokoscreen ohjelmalla voi tallentaa tubevideoita ihan hyvin. Siinä on mahdollisuus mykistää kameran oma mikki, eli voi laittaa krakamikin kaulukseen ja liittää sen äänikorttiin. Vielä en tutkinu osaako se napata äänen samaan tiedostoon kun kuvan. Jos ei, niin pitää kuva ja ääni kohdistaa toisiinsa editoidessa, mutta se ei kummonen homma ole jos vaikka lyö kädet yhteen että saa ääniraitaan piikin ja kuvaan kohdan jotka yhdistää. Tää on se, minkä takia käytetään klaffitaulua. Ite käytän kuvatessani 6 ääniraitaa ja käytän kohdistamiseen koirien koulutus naksutinta. Miulla 2 ääniraitaa menee kameraan joten riittää kun saan ääniraitoihin sen piikin.

No näistä miun arvioista ei kannata välittää jos normi webkameraa tarvii, mie kun katon tota videokuvaa aikalailla kriittisemmin kun suurin osa ihmisistä. Kerrotaan tätä vaatimusta selventämään, että miun mielestä alle 10 tonnin ei löydy videokameraa johon kannattas rahojaan sijottaa ja siihen videokameraan jonka ostasin jos pystysin maksaa pelkkä runko 32000€. Optiikkaan sitten samanverran ellei enemmänkin  :P

OT
Jos on hankkimassa videokameraa, miun mielestä kannattaa kattoa, että siinä on ulkosen mikin kytkentä mahdollisuus ja automatiikat saa pois päältä. Noitten seilaaminen ja paska ääni on ne ensimmäiset asiat joihin kiinnittää huomiota jos kuvauksesta innostuu. Näitä löytyy jo kuluttajaluokan kameroissa. Mikkien yhteinen taipumus on tallentaa ei toivotut äänet hyvin ja toivotut huonosti ja siihen ei auta muu kun mikin laitto lähelle äänilähdettä. Kameran kiinteän mikin tuulisuojaus on myös käytännössä mahdotonta ja tuulen takia ruvelle menevä ääni on ainakin miulla se asia joka saa lopettamaan videon katsomisen välittömästi. Ulkonen mikki auttaa tähän ropleemaan, koska sen pystyy tuulisuojaamaan.
Testasin viimekesänä ostamaani haulikkomikkiä(suuntamikki), yrittäen saada n. 50m päässä kukkuvan käen ääntä talteen. Hommasta ei tullu mitään kun taustalla kuulu perämoottorin pärinä niin kovaa. Lopetettuani, rupesin kiikarilla hakemaan missä perämoottori mahtaa olla kun en paljaalla korvalla sitä kuullu. Lopulta sain näkyviin soutuveneen moottori perässä 2,1km päässä  ::) Eli ne ei toivotut äänet todellakin jyrää sen mitä haluais tallentaa.

Se mikä kameran hinnan saa pomppaamaan on miun inhooma kosketusnäyttö ja valikot. Tai tarkemmin niiden puute. Kosketusnäytöltä ei tarvii säätää mitään kuvauksen aikana, mutta nappulat kameran kyljessä voi opetella ulkoa. Mitä vähemmän kosketusnäyttöä ja enemmän nappuloita, sitä enemmän kamera maksaa.

Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."