Kirjoittaja Aihe: Canon Pixma MG2950  (Luettu 5486 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa askoin

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 253
  • Sukupuoli: Mies
Canon Pixma MG2950
« : 31.10.2016 - klo:23:12 »
Ostin kesällä pikku tulostustarpeeseen, nyt olis skannauksellekin käyttöä. Ajuri Canonin saitilta asentuu mutta ei silti tunnistu, jää vaan konsolissa kysymään joko on virrat päällä tai lopeta. Onko kellään kokemusta? Googlauksen löytämät ohjeet johtavat  Canonin sivulle.
tässä ei ole mitään anekdoottia


Poissa Metsuri

  • Jäsen
  • Viestejä: 1
Vs: Canon Pixma MG2950
« Vastaus #2 : 03.12.2016 - klo:17:22 »
Ihan ensimmäisenä, ei ole paljon kokemusta linux-hässäköistä, joten tyyli maallikon ja pyydän korjaamaan käsitteiden tai tietojen virheet.
Manuaalit Canon Pixma MG2900sarjaan
suomi
http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/W/MG2900%20series/FI/CNT/Top.html [nonactive]
englanti
http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/W/MG2900%20series/EN/CNT/Top.html [nonactive]
englanniks ladattavissa
https://www.manualslib.com/products/Canon-Mg2900-Series-3562685.html [nonactive]

Itse printterin asennus menee vaikkapa kuten tuossa edellisen viestin linkissä ehdotellaan.
Tässä lisää asiaa langattoman verkon systeemeistä, kun ei netissä ole löytynyt mistään yhteen paikkaan kasattuna ja laitteen mukana tulevat ohjeet ovat puutteelliset voivat olla tavan immeiselle täyttä hepreaa.

Verkkotulostuksen ja skannauksen voi tehdä langattomassa verkossa ilman reitintä tai muuta laitetta siinä välissä, ainakin jos käytössä Networkmanager. On aika helppo systeemi, eikä tarvii palomuuriakaan säätää.
Oma kokemus oli, ettei kannata tehdä verkkoasetuksia networkmanagerissa, vaan ensimmäisen kerran printteriin yhdistettäessä kun antaa printterin salasanan niin kaikki toimii.
Jos kuitenkin tekee asetuksia, niin seuraavassa yhteystilan asetus ja verkkoasetusten tulostus. Varoitan, että networkmanageriin tehdyt asetukset voivat estää yhteyden printteriin, talouden 3:sta koneesta 2 toimi em tavalla heti ilman ongelmia ja yhteen kokeilin laittaa ip:t, yhdyskäytävät jne. Kun ei yhteys onnistunut alunperinkään eikä koneen ja printterin uudelleenkäynistysten jälkeen, printtasin verkkoasetukset ja sieltä näkyi että printterin yhdyskäytävä oli luonnollisesti sama, mutta iposoite oli muuttunut eikä ollut sama kuin 1. printissä jonka perusteella tein asetukset.

Tässä on kyseessä Ilman reititintä käytettävä printterin tukiasematila eli Access Point Mode ja se menee päälle, kun painaa Wi-Fi nappia niin kauan että varoitusvalo vilkahtaa 3 kertaa ja sen jälkeen pitäisi virtavalon vilahtaa pari kertaa.

Manuskasivu aiheesta englanniks
http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/W/MG2900 series/EN/UG/ug_apmode0100.html [nonactive]
suomeks
http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/W/MG2900 series/FI/UG/ug_apmode0100.html [nonactive]

Sitten tulosta verkkoasetukset :

Paina Stop-nappia niin kauan, että varoitusvalo vilahtaa 15 kertaa. Miettii hetken ja printtaa sivullisen tietoa. Näistä tärkeimmät ovat
SSID             joka näkyy Networkmanagerissa
Password     jolla kirjaudutaan yhdistettäessä printteriin

Manuskasivu aiheesta englanniks
http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/W/MG2900_series/EN/NTR/ntr_settings1200.html [nonactive]
suomeks
http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/W/MG2900_series/FI/NTR/ntr_settings1200.html [nonactive]

HUOM tuo sivu ei ole sama kuin normitilassa, siinä ihan eri asetukset. Ne käytössä perustilassa ja WPS:llä reitittimen kautta yhdistettäessä.
Ainakin MG2900 sarjassa ja käsittääkseni muissakin Canonin ilman näyttöpaneelia olevissa malleissa eri asetuksia voi säätää tai tulostaa tietoja painamalla wifi, väri-/musta- tai virtanappeja eri aikoja ja yhdistelmiä ja laskemalla varoitusvalon vilahdukset jne. Online-manuaalissa ja ladattavissa manuskoissa tarkemmat ohjeet.

Verkkotulostukseen ja skannaukseen tarvii canonin oman protokollan cupsiin eli cups-bjnp, joka löytyy 1-click asennuksena

http://software.opensuse.org/package/cups-bjnp?search_term=cups-bjnp [nonactive]

Uusin versio on 2.0, itel Opensuse 42.1 joten siihen tiksautin, tuli "show unstable packages", jolloin kysyy jotta ihanko varmasti

Lainaus
Please be aware that the following packages are from unofficial repositories. That means they are not reviewed by openSUSE and may contain unstable or experimental software

Siihen sitten "Continue"

Sitten naksauttaa asennusta ja aukeaa Yast-asennus ja jossain vaiheessa kysyy "luota avaimeen" tms. ja siihen laittaa että kyllä.
Ilmoittaa myös että cups-bjnp:lle ei voi muodostaa riippuvuuksia tms (en muista) ja ehdottaa asentamatta jättämistä / asenna.
Siihen että asenna.

Voi olla että kannattaa käynnistää uudelleen asennuksen jälkeen. Jos ei meinaa toimia, niin saattaa auttaa käyttäjien lisääminen ryhmään "lp".

--------------------------------------------------------------------------------
Skannaus-sovellus scangearmp2 löytyy paikasta
/usr/local/bin/

ja sille pitää tehdä pikakuvake työpöydälle tai käynnistin palkkiin.
En ole onnistunut vielä saamaan opensusen omaa sovellusta enkä xsanea löytämään laitetta ja netistä lukemani perusteella ei niillä onnistu.

Canonin MG2900-sarjan online-manuaali englanniks
http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/W/MG2900_series/EN/CNT/Top.html [nonactive]
suomeks
http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/W/MG2900_series/FI/CNT/Top.html [nonactive]
« Viimeksi muokattu: 08.12.2016 - klo:10:15 kirjoittanut Metsuri »