Kirjoittaja Aihe: Pätkivä upload - RATKAISTU  (Luettu 11442 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Pätkivä upload - RATKAISTU
« : 19.01.2015 - klo:20:53 »
Internet-yhteys (kaapeli) vaihtui toiselle firmalle yrityskauppojen myötä marraskuussa 2014 ja siitä lähtien olen paininut mielenkiintoisen mutta harmillisen ongelman kanssa. Upload ei tahdo sitten millään toimia. Asentaja kävi lopulta paikanpäällä tutkimassa asiaa kun olin ensin soitellut 1½kk vikapalveluun. Yhteyden  pätkiminen paikallistettiin antennirasiaan joka vaihdettiin. Tai ainakin asentajan mittarin mukaan pätkiminen loppui. (Tähän väliin voisin vielä kertoa kuinka asentaja oli mielestään löytänyt vian jo siinä vaiheessa kun huomasi että koneeni ei pyörikään Windowsilla….mutta jääköön kertomatta)

Nyt kun ajan esim. speedtest.net sivuston testin Windows-koneella, on nopeudet sitä mitä luvataankin ja kaikki toimii kuten pitääkin. Jos yritän ajaa saman testin koneella jossa on on openSUSE 13.1, upload testi yleensä jumittaa. Joskus testi menee läpi mutta silloinkin upload nopeus jää n. puoleen luvatusta. Tämä on kone on piuhalla kiinni netissä.

Koneessa on myös Windows asennettuna. Jos käynnistän koneen Windowsiin, kaikki toimii kuten pitääkin. Sama kone, samat piuhat jne.

Taloudesta löytyy myös läppäri jossa on hiljattain tehty puhdas asennus openSUSE 13.2. Tämä kone on nettiin yhteydessä langattomasti. Myös tällä koneella on samat upload ongelmat. Kokeilin myös yhdistää tämän koneen nettiin jakamalla puhelimen nettiyhteyden wlanin kautta. Tällöin kaikki toimii moitteetta.

Speedtestin jumittaminen ei sinällään haittaa, mutta käytännössä tämä kaikki ilmenee esim. siten että en saa ladattua mitään mihinkään. Käyttämistäni palveluista ainoastaan Google on malttanut odotella katkaisematta yhteyttä niin että sinne olen saanut jotain ladattua. Tosin yksittäisen digikuvan lataamiseen menee helposti 15-30min. Joskus, mutta erittäin harvoin sellainen normaali n. 5 sek.

Olisiko kellään mitään ideaa mikä ihme tässä voi mättää? Joku Flash tai Java bugi openSUSEssa? Sama kone toimii Windowsilla mutta ei openSUSElla. Lisäksi vika esiintyy suurimman osan aikaa, mutta ei ihan aina.

Lähisukulaisella on nettiyhteys samalta palveluntarjoajalta, samanlainen reititin ja molemmat openSUSE koneet toimii kuten pitääkin.
« Viimeksi muokattu: 07.07.2015 - klo:11:06 kirjoittanut mikko1200 »
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Paikalla harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2719
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #1 : 20.01.2015 - klo:00:12 »
Onko selailu vain hidasta silloin kun käytät selainta? Oletko kokeillut ftp-siirtoa ?

Laitatko alla olevia tulosteita niin kurkataan näkyisikö niissä mitään ihmeellistä

Koodia: [Valitse]
ip addr show

Korvaa enp0s3 jos se ei ole sinun liitäntä.
Koodia: [Valitse]
sudo ethtool enp0s3

Koodia: [Valitse]
sudo ethtool -S enp0s3

asenna mtr ja katso tuleeko paketti häviöitä
Koodia: [Valitse]
sudo zypper in mtr
mtr google.fi

Koodia: [Valitse]
sudo hwinfo --netcard

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #2 : 21.01.2015 - klo:19:16 »
Normaali selailu sujuu ongelmitta. Samoin kaikki sisäänpäin tuleva liikenne, esim. netti-tv pyörii ongelmitta. Ongelma tulee esille ainoastaan silloin kun yritän ladata jotain koneelta ulospäin. Harrastukseni puolesta esiintyy tarvetta ladata suht isojakin (luokkaa 100Mb) tiedostoja useamman kerran viikossa. Nyt ei tuo, eikä pienienkään tiedostojen lähettäminen, onnistu ellen sitten buuttaa konetta Windowsiin tai käytä nettiyhteyttä puhelimen avulla jolloin kaikki toimii normaalisti.

Ftp-siirtoa en ole kokeillut. Mainittakoon vielä että vaikka sama kone Windowsilla toimiikin, niin openSUSEn puolella virtuaali-Windowsilla ei.

Pöytäkoneesta sain seuraavanlaiset messut:

Koodia: [Valitse]
ip addr show
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 brd 127.255.255.255 scope host lo
       valid_lft forever preferred_lft forever
    inet6 ::1/128 scope host
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: enp7s0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP qlen 1000
    link/ether 50:e5:49:c4:eb:47 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.0.10/24 brd 192.168.0.255 scope global enp7s0
       valid_lft forever preferred_lft forever
    inet6 fe80::52e5:49ff:fec4:eb47/64 scope link
       valid_lft forever preferred_lft forever

Koodia: [Valitse]
sudo ethtool enp0s3
NIC statistics:
     tx_packets: 42140
     rx_packets: 83986
     tx_errors: 0
     rx_errors: 0
     rx_missed: 0                                                                                                                             
     align_errors: 0                                                                                                                         
     tx_single_collisions: 0                                                                                                                 
     tx_multi_collisions: 0
     unicast: 83980
     broadcast: 6
     multicast: 0
     tx_aborted: 0
     tx_underrun: 0


Koodia: [Valitse]
sudo ethtool -S enp0s3
NIC statistics:
     tx_packets: 42172
     rx_packets: 84012
     tx_errors: 0
     rx_errors: 0
     rx_missed: 0
     align_errors: 0
     tx_single_collisions: 0
     tx_multi_collisions: 0
     unicast: 84006
     broadcast: 6
     multicast: 0
     tx_aborted: 0
     tx_underrun: 0



Koodia: [Valitse]
sudo zypper in mtr
mtr google.fi

Loss% 0,0%, eli ilmeisesti täysin OK?

Koodia: [Valitse]
sudo hwinfo --netcard
29: PCI 700.0: 0200 Ethernet controller                         
  [Created at pci.319]
  Unique ID: QgzS.5rbhBgx50x4
  Parent ID: 96M4._O2AuReoeT2
  SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:1c.6/0000:07:00.0
  SysFS BusID: 0000:07:00.0
  Hardware Class: network
  Model: "Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller"
  Vendor: pci 0x10ec "Realtek Semiconductor Co., Ltd."
  Device: pci 0x8168 "RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller"
  SubVendor: pci 0x1458 "Giga-byte Technology"
  SubDevice: pci 0xe000 "GA-EP45-DS5 Motherboard"
  Revision: 0x06
  Driver: "r8169"
  Driver Modules: "r8169"
  Device File: enp7s0
  I/O Ports: 0xee00-0xeeff (rw)
  Memory Range: 0xfbeff000-0xfbefffff (ro,non-prefetchable)
  Memory Range: 0xfbef8000-0xfbefbfff (ro,non-prefetchable)
  IRQ: 46 (84124 events)
  HW Address: 50:e5:49:c4:eb:47
  Link detected: yes
  Module Alias: "pci:v000010ECd00008168sv00001458sd0000E000bc02sc00i00"
  Driver Info #0:
    Driver Status: r8169 is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe r8169"
  Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
  Attached to: #17 (PCI bridge)

openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Paikalla harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2719
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #3 : 22.01.2015 - klo:12:16 »
Kokeiles ottaa IPv6 pois päältä.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #4 : 22.01.2015 - klo:23:13 »
Otin rastin pois ruudusta verkkoasetuksissa, ei vaikutusta. Aiemmin olin poistanut IPv6 käytöstä reitittimessä ja vielä erikseen Firefoxissa. Ei vaikutusta ja ongelmat on samat esim. Chromellakin.
Upload lähtee yleensä vauhdilla liikkeelle mutta hyytyy sitten. Esimerkiksi juuri hetki sitten koitin ladata 70 megan flac-fileä Soundcloudiin ja ensimmäiset 1,76 meni hyvin. Sitten siirto pysähtyi. Joskus se saattaa jatkaa taas pätkän kunnes tulee error messut kun vastaanottava pää kyllästyy. Google Driveen jos lataa jotain niin se jaksaa odotella ja näkee selvästi kuinka aina silloin tällöin livahtaa muutamat bitit linjoja pitkin.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #5 : 27.01.2015 - klo:14:41 »
Tein hieman lisää tutkimuksia aiheen tiimoilta. Laitoin läppärin reppuun ja siirryin osoitteeseen jossa toinen tismalleen samanlainen läppäri toimii normaalisti. Myös tuossa läppärissä on openSUSE 13.2 ja internet-yhteyden tarjoaa sama firma samanlaisen reitittimen kautta. Tulos oli että edelleenkään meikäläisen läppäri ei uploadannut vaikka se toinen toimi normaalisti. Edelleen puhelimen wlanin kautta jakama internet-yhteys toimi. Vertailin asennettuja paketteja, lähinnä flashiin ja javaan liittyen. En keksinyt mitään erikoista myöskään verkkoasetuksista. Samat oletusasetukset. Tämän testin pohjalta oletan että vika ei ole reitittimessäni. Ja kuten jo aiemmin totesin, Windows koneella toimii aina. Myös pöytäkoneeni joka openSUSEen buutattuna ei toimi.

Läppärin testireissulta kotiin palattuani kokeilin sitten ihan huvikseni tyhjentää läppärin kiintolevyn kokonaan ja tehdä uuden takuulla puhtaan asennuksen. Ei vaikutusta.

Pöytäkoneellani, jossa siis ihan sama ongelma, kokeilin ftp:tä. Sama ongelma siinäkin. Tai no se ei katkennut kai ihan kokonaan mutta mateli alle 20kb:n vauhtia ja aina silloin tällöin otti spurtin jonnekin 500kb:n paremmalle puolelle.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Paikalla harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2719
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #6 : 27.01.2015 - klo:15:04 »
Onko molemissa ei toimivissa koneissa Realtekin verkkokortti ?

Entäpä mikä verkkokortti siinä toimivassa läppärissä on?

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #7 : 27.01.2015 - klo:15:12 »
Suoralta kädeltä en osaa sanoa mikä verkkokortti läppärissäni on. Tarkistan heti tilaisuuden tultua. Siinä toimivassa läppärissä on 99% todennäköisyydellä samanlainen verkkokortti koska itse läppäri on saman valmistajan (HP) sama malli ja ne on tietääkseni vielä samaan aikaan hankittujakin. Voi siiinä tietty olla joku toinenkin. Pitääpä tarkistaa seuraavalla kerralla.
Sikäli kun pöytäkoneen sisukissa vaan on vielä tilaa, voisin kaivella jostain kaapin perukoilta siihen toisen verkkokortin kokeeksi.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #8 : 27.01.2015 - klo:17:24 »
Läppärin verkkokortti näkyy olevan Intelin tekosia.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa jmureke

  • Jäsen
  • Viestejä: 66
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #9 : 27.01.2015 - klo:23:04 »
Mulla önötti tiedonsiirto OpenSuse <--> Windows -koneiden välillä joskus ihan kummasti. Homma korjautui, kun vaihtoi "kernel-desktop" --> "kernel-default".

Ilmeisesti työpöytä-optimoitu kernel antoi graafiselle käyttöliittymälle suorituskykyetua tietoliikenteen katkottomuuden kustannuksella.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #10 : 28.01.2015 - klo:16:10 »
Eipä auttanut kernelin vaihtokaan tällä kertaa.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #11 : 29.01.2015 - klo:23:35 »
Nolosti jouduin turvautumaan Windows koneeseen tänään että sain tiedostot siirrettyä Google Driveen. Samalla siinä tutkailin kuinka data siirtyy. Onkos tuollainen kuvassa näkyvä notkahtelu siirtonopeudessa normaalia vaihtelua?
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Paikalla harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2719
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #12 : 31.01.2015 - klo:11:29 »
Kannattaa kokeilla buuttaa esim (k)ubuntu tai jollain muulla live-levyllä jos se toimii jossain normaalisti niin sitten tarkistaa mitkä verkkokorttin ajurit silooin on asennettuna.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #13 : 31.01.2015 - klo:20:02 »
Testasin Kubuntu live-DVD:llä. Pätki aivan kuten openSUSEllakin, jolla tänään iltapäivästä muuten toimi normaalisti hetken aikaa.
Testasin myös pöytäkoneen toimintaa puhelimen internet-yhteyden kautta. Toimi aivan kuten pitääkin.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa letkume

  • Jäsen
  • Viestejä: 521
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #14 : 01.02.2015 - klo:00:45 »
Oletko kokeillut heilutella/vaihtaa verkkojohtoa? Hätätapauksessa käännä toisinpäin.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #15 : 01.02.2015 - klo:01:54 »
Eipä auttanut piuhojen käpisteleminenkään. Pöytäkone, jolla tätäkin kirjoittelen, toimii kyllä Windowsilla.
Kun nyt aiemmin tänään tuli tehtyä se Kubuntu DVD niin päätin kokeilla asiaa vielä talouden kolmannessa koneessa. Kyseessä on läppäri jossa on vain ja ainoastaan Windows 7 tehdasasennettuna. Siinä ei ole ollut mitään häiriötä missään vaiheessa ja sillä olenkin siirrellyt dataa sen mitä on tarvinnut. Buuttasin live-DVD:ltä Kubuntuun ja kas kummaa, upload pätki todella pahoin. Kuten liitteenä olevasta kuvasta näkyy, aina välillä tapahtuu vähän jotain enimmäkseen ei juuri mitään.
En enää käsitä miten netin toiminta voi olla käyttiksestä riippuvaa. Varsinkin kun samalla käyttiksellä samanlainen toinen kone toimii ja toinen ei. Maanantaina aion vierailla Kirjastossa läppärin kanssa. Siellä on avoin verkko jossa voin kokeilla miten siellä toimii. Veikkaan tässä vaiheessa että toimii kuten pitääkin.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Paikalla harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2719
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #16 : 01.02.2015 - klo:09:07 »
En enää käsitä miten netin toiminta voi olla käyttiksestä riippuvaa. Varsinkin kun samalla käyttiksellä samanlainen toinen kone toimii ja toinen ei. Maanantaina aion vierailla Kirjastossa läppärin kanssa. Siellä on avoin verkko jossa voin kokeilla miten siellä toimii. Veikkaan tässä vaiheessa että toimii kuten pitääkin.
Kieltämättä erikoinen ongelma. Olisin ollut valmis syyttämään Realtekin ajuria, mutta koska se ei toimi muillakaan merkeillä on asia vähän vaikeampi käsittää. Eikä asiaa helpota, että puhelimesta jaettu netti toimii ongelmitta.

Mikä on palveluntarjoan purkin merkki ja malli?

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #17 : 01.02.2015 - klo:12:15 »
Soneran kaapeliyhteys kulkee Cisco EPC3825 reitittimen läpi. Olen kokeillut myös sillattuna mutta sillä ei ollut vaikutusta asiaan. Reitittimen palomuuri on pois päältä. 1½kk aktiivisen vikapalveluun soittelemisen jälkeen Sonera sai lähetettyä asentajan paikalle. Asentaja suoritti mittauksiaan ja totesi antennirasian liian vanhanaikaiseksi (toimi kyllä edellisen operaattorin aikana moitteetta samoilla ja hieman kovemmillakin nopeuksilla...) ja se vaihdettiin. Sillä tempulla upload lakkasi pätkimästä asentajan testilaitteessa ja myös Windows ympäristössä (tietokoneet + puhelimet).
Olisin muuten valmis syyttämään reititintä, ellei samanlainen vehje toimisi toisessa osoitteessa parinkin eri openSUSE koneen kanssa sekä langattomasti että langalla.  Samassa paikassa vierailin oman läppärini kanssa kokeilemassa, eikä toiminut. Samaan aikaan tismalleen samanlainen läppäri pelasi siinä vieressä, molemmissa openSUSE 13.2.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa Crusaider

  • Jäsen
  • Viestejä: 37
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #18 : 04.02.2015 - klo:18:58 »
Moikka!

Yastin kautta kun olet katsonut verkkokortin asetuksia, niin näkyykö siellä verkkokortin MTU-arvoja? Jos ei ja on default, niin muuta tyhjä arvo 1400-arvoon. Joskus verkkokortti voi lähettää liian isoja TCP/IP-paketteja jolloin reititin alkaa hylkäämään niitä. Tällä tavoin voit pakoittaa koneen lähettämään vain tietyn mittaisia TCP/IP-datapaketteja. Etenkin oeraattorit eivät pahemmin niistä pidä että ns. "Jumbo-paketteja" lähetellään, koska niiden käsittely syö laiteiden tehoja.

Poissa jmureke

  • Jäsen
  • Viestejä: 66
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Pätkivä upload
« Vastaus #19 : 04.02.2015 - klo:22:40 »
Eikös se ole juuri päin vastoin, eli runsas lukumäärä (pienempiä) paketteja syö verkkovermeiden prosessointitehoa. Jumbo-framea voisi käyttää nimenomaan pakettilukumäärän ja sitä kautta prosessoitavan tavaran vähentämiseen - edellyttäen, että verkko päästä päähän suurpaketteja tukisi.

Nykyaikaisissa verkon aktiivilaitteissa tosin on sen verran CPU-potkua, että gigabit-portit turvoksissaan pienpakettia ei ongelmaa aiheuta etenkään, kun tavara pääsee välillä soljumaan väljemmillä vesillä, 10-40Gbit/s runkoyhteyksissä.