Kirjoittaja Aihe: Ohjelman luokka (VM_CLASS)  (Luettu 1040 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest624

  • Vieras
Ohjelman luokka (VM_CLASS)
« : 10.09.2012 - klo:10:46 »
Työpöytänä mulla on nykyisin Gnome 3 ja siihen pitää sitten tietysti jonkinlainen paneeli/dokki ottaa käyttöön, kun tuo ohjelmien käynnistys on tässä hieman hanurista. (pitää harkita paluuta KDE:hen...)
No, suse 12.1 kanssa käytin avant-window-manageria, joka palveli tarkoitustani hyvin. Mutta sitäpä en saa asennettua tarvittavine kilkkeineen tähän uuteen 12.2 sussuun. rpm-paketteja ei löydy, ja jostain hemmetin syystä lähdekoodista asentaminen ei onnistu.
No, cairo-dock on toki kiva, mutta sen kanssa on nyt ongelma, ja nyt päästään viimein asiaan.

Cairo-dock niputtaa ohjelmat niiden luokan, class, perusteella. Se tekee näin, vaikka kyse olisi launcherista, johon ohjelmalle on annettu erikoisempia parametrejä.
Kyse on siis siitä, että vaimoni kanssa molemmat käytämme mieluiten Opera-selainta, mutta toki eri asetuksin. Tämä onnistuu komennolla opera -pd kansionnimi. Noniin, luon cairo-dockiin kaksi launcheria operalle, eri asetuskansioihin toki. Kun toisen launcherin käynnistää, molemmat aktivoituvat ja käyttäytyvät kuin molemmat olisi käynnissä. Ei kiva.

Siis, onko mitään mahdollisuutta muuttaa ohjelman luokkamääritystä käynnistysvaiheessa. Ilmeisesti gtk-ohjelmat tottelevat --class=diibadaaba -asetusta, mutta opera ei tuota syö.