Kirjoittaja Aihe: 2X Tp-link+ Rosmo= ropleemi  (Luettu 2558 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rantarosvo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1111
  • Sukupuoli: Mies
2X Tp-link+ Rosmo= ropleemi
« : 18.04.2011 - klo:17:25 »
Pitää taas turvautua viisaampiin, kun en ite saa ropleemia ratkastua. Ropleemi on seuraavanlainen. Ostin jo talossa olleen wlan-reitittimen kaveriksi saman firman modeemin kun elisaboksi lakkas toimimasta. Muuten ok, mutta nyt modeemilla ja reitittimellä on sama ip-osoite ja yhteistyö ei siksi suju. Hallintahan näissä on selaimen kautta, mutta lontooksi joka on meikäläisen surkeimpia avuja.

Sattusko joku tietämään miten vaihdetaan ip-osoite jompaan kumpaan laitteeseen. Reititin on TL-WR941ND  ja modeemi TD-8840 TP-Linkin valmistamia siis molemmat. Hirveesti en arvaa modeemia roveltaa tietämättä mitä teen, kun olis tarkotus että se toimis palomuurina joka oli yks hankinta perusteista.

Modeemissahan on myös reititin(lan) kun ei noita pelkkiä modeemeja palomuurilla hirveesti ole tarjolla muutaman kympin hintaluokassa. Tarve on siis vain modeemi ja palomuuri käyttöön. Ei muuten käynyt edes mielessä tämmönen ropleemi ennenkuin lykkäsin modeemin piuhan päähän ja ihmettelin kun ei oletus salasana ja tunnus kelpaa.
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."

guest658

  • Vieras
Vs: 2X Tp-link+ Rosmo= ropleemi
« Vastaus #1 : 18.04.2011 - klo:18:01 »
TD-8840 TP

http://www.tp-link.com/en/support/detail.aspx?id=1608

Eikös se tuolta vaihdeta:

Advance Setup->LAN

Poissa Rantarosvo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1111
  • Sukupuoli: Mies
Vs: 2X Tp-link+ Rosmo= ropleemi
« Vastaus #2 : 19.04.2011 - klo:17:24 »
Hiukan on erinäkönen systeemi ja sitä aikani rovelsin ennen kysymystä tänne. Juurikin tosta kohtaa ja vaihdoin sen ip:n ja reboottasin modeemin. Ei vaihtunu ei, mutta tänään irrottelin verkosta noi muut vermeet ja kokeilin uudestaan. No en päässy vanhalla ip:llä asetuksiin ollenkaan. Kokeilin sitten uutta jota yritin vaihtaa ja nenän eteen pärähti salasana systeemit. Ei kelvannu oletukset, vaan niillä mitkä vaihdoin pääsin asetuksiin käsiks. Eli oli mokoma kuitenkin vaihtanu ne vaikkei ensin siltä vaikuttanutkaan. Piti olla vuorokaus hylättynä pöydälle ilman sähköö :)

No en mie uuden modeemin avulla kuitenkaan nettiin pääse, vaikka ip vaihtukin. Pitää yrittää jonain päivänä uusiks, nyt ei ajatus kulje ja oma hommansa irrottaa toi reititin verkosta ja roveltaa pelkkää modeemia. Pystyy edes jollain lailla rajaamaan ongelman aiheuttajaa.
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."