Kirjoittaja Aihe: Kubuntu 10.10 tolkuttoman epävakaa (?)  (Luettu 3312 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa SuperOscar

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 929
  • Sukupuoli: Mies
  • Tänään täällä, huomenna poissa
    • Legisign.org
Kubuntu 10.10 tolkuttoman epävakaa (?)
« : 16.10.2010 - klo:01:15 »
Ainakin omissa kokeiluissani Kubuntu 10.10 on osoittautunut tolkuttoman epävakaaksi.

Ennen kaikkea ongelmia ilmenee näytönpiirrossa. Intel-piirisessä läppärissä (Samsung X420) tilanne on niin vaikea, että välillä on esim. Katessa tekstiä muokattaessa vaikea tietää, mitä tiedostossa sillä hetkellä todella on, kun ruutunäkymä on jotain aivan muuta – kahdentuneita rivejä, poistoja tai lisäyksiä, joita ei ole vielä piirretty jne. Nvidian grafiikkakortillisessa pöytäkoneessa näitä ongelmia oli vähemmän mutta kumminkin oli.

Sitten iski varsinainen riesa. Amarok kieltäytyi indeksoimasta 13 500 musiikkitiedostostani enempää kuin vajaat 4000. Indeksointi tuntui keskeytyvän aina johonkin yksittäiseen tiedostoon. Siirtämällä ongelmoineen kansion muualle ja etsittämällä tiedostot uudelleen saattoi päästä taas vähän eteenpäin, mutta eihän kukaan sellaista kovin pitkään jaksa – yksittäinen tiedosto toki vielä menisi, vaikka silloinkin ihmetyttäisi, miksei ongelmaa aiemmin ole ilmennyt. Amarokin (ja Virtuoso-tietokantaosan) konffitiedostojen nollauskaan ei auttanut.

Voi olla, että ainakin jälkimmäinen ongelma olisi ratkennut puskemalla päätä lujasti seinään, mutten nyt viitsi. Tällä hetkellä aptosid tuntuu ylivoimaisesti vakaimmalta KDE-distrolta.
pöytäkone 1, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; NUC: openSUSE Leap 15.5; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11