Kirjoittaja Aihe: Avoin koodi jää pois EU:n digitaalistrategiasta?  (Luettu 1279 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

whiski

  • Vieras

guest158

  • Vieras
Vs: Avoin koodi jää pois EU:n digitaalistrategiasta?
« Vastaus #1 : 30.03.2010 - klo:19:39 »
vähän sama vastaus kun tuolla Ubuntu-foorumillakin.
Näistä 'uutisista' ei aina tiedä, kuin tuoreita tai vanhoja ne ovat eikä sitäkään kuinka tarkoitusperäisesti vuodatettuja ne on. Usein ihan kaupallisessa mielessä kerrottuja tällaiset keskeneräiset/ennenaikaiset 'uutiset' on. Enempi mielipiteen muokkaukseksi tarkoitettuja ja siis myynninedistämistarkoituksessa kerrottuja. Todennäköisesti Microsoftin tai sen bulvaanin syöttämä juttu, koska toi tilanne vastaa loppuvuonna mukana päätöksenteossa olevalta kuulemaani tilannetta, joka jo silloin oli muuttumassa takaisin avoimempaan tulkintaan eli esitykseksi. Kaikki päätöksenteossa olevat maat kun halusivat avoimen ja standardinmukaisen ratkaisun asiassa. Vain Microsoft oli saattanut eri mieltä olevan kantansa päättäjien esitystä sorvaavan joukon johdatukseksi.

Uusinta tietoa tuosta asiasta voi saada tulemalla mukaan VSTKY:n (Varsinais-Suomen tietojenkäsittely-yhdistys) ICT-seminaariin 12.4 Turkuun. Siellä asiaa voi tiedustella asianosaiselta päätöksentekoprosessissa mukana olevalta henkilöltä, jos sopivasti juttuun pääsee.

Tilaisuuteen/seminaariin pitää ilmottautua etukäteen: www.vstky.fi -sivulla, jos mielii kuulolle

ps. edit: Mutta juu - siinä mielessä oot aivan oikeassa kun toit tuon uutisen esiin, että Microsoft vastustaa kaikin keinoin standardien ja avointen rajapintojen mainitsemista ja painottamista EU:n tulevassa IT-strategissa, vaikka se mun mielestäni on kaiken kehityksen välttämätön ehto. Ei voi olla oikein, että vaan yhden toimittajan softia vois käyttää, jos mielii vaihtaa dokumentteja ja/tai tietoa muiden kanssa - EI!