Kirjoittaja Aihe: Silmää vilkuttaa, muttei annna ... Samsung ML2010  (Luettu 4468 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest53

  • Vieras
Koneessani on Suse 10.2:n ohella Ubuntu 6.10. Ubuntun puolella Samsung ML2010 toimii hyvin. Suse löytää ML2010 ajurin ja KJobViewer näyttää kuinka työ vilahtaa jonosssa. Laaseri vilkuttaa valoa, mutta mitään ei tule.

Kirjoittimen sammuttaminen  ja käynnistäminen ei auta. Ilmeisesti Suse lähettää virheellisen koodin laaserille. Miten korjata asia?

juippis

  • Vieras
Vs: Silmää vilkuttaa, muttei annna ... Samsung ML2010
« Vastaus #1 : 04.02.2007 - klo:15:41 »
Hmm, olisikohan susessa vanhemmat ajurit tuolle laitteelle kuin Ubuntussa, tai asetukset vähän vinksallaan? Mitäs ajuria tuo käyttää ja mikä versio Ubuntussa on? Koita myös ottaa laitteen konffit Ubuntusta ja soveltaa niitä openSUSEen. Mitään muuta mahdollisuutta en oikeastaan näe tuolle toiminnalle (tai toimimattomuudelle).

fsu

  • Vieras
Vs: Silmää vilkuttaa, muttei annna ... Samsung ML2010
« Vastaus #2 : 10.02.2007 - klo:13:01 »
Itselläni on samsungin ml-2510. Ei asentunut myöskään ihan ilman ongelmia, mutta sain kumminkin toimimaan. Kokeileppa tulostaa jotain ja katso tämän jälkeen logeista, josko sieltä selviäisi jotain:  /var/log/cups/error_log
Itse jouduin muistaakseni kopioimaan cd:ltä jotain tiedostoja /usr/lib64/cups/filter/  -hakemistoon, ennen kuin tulostin lähti pelittämään.
Koodia: [Valitse]
fsu@vento:~> ls -1 /usr/lib64/cups/filter/*samsung*
/usr/lib64/cups/filter/rastertosamsungpcl
/usr/lib64/cups/filter/rastertosamsungspl
/usr/lib64/cups/filter/rastertosamsungsplc
fsu@vento:~> 

32bit -versiossahan /usr/lib64 pitää korvata pelkällä /usr/lib -hakemistolla..

guest53

  • Vieras
Vs: Silmää vilkuttaa, muttei annna ... Samsung ML2010
« Vastaus #3 : 19.02.2007 - klo:16:39 »
Kokeileppa tulostaa jotain ja katso tämän jälkeen logeista, josko sieltä selviäisi jotain.
Käytin Yastia. Poistin ensin Samsung ML2010 laaserin ajurin. Sitten panin laaseriin virran ja Suse 10.2 tunnisti sen ihan oikein. Testasin USB-portin ja laaserin valo vilkkui. Sitten suljin paneelin ja yritin tulostaa. Valo vilkkui, mutta mitään ei tullut.   /var/log/cups/error_log - tulostuksen loppupää kokeilusta alkaen:
Koodia: [Valitse]
E [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] CUPS-Delete-Printer: Unauthorized
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Printer "Samsungi" deleted by "root".
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Saving printers.conf...
E [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] CUPS-Add-Modify-Printer: Unauthorized
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Setting Samsungi device-uri to "usb://Samsung/ML-2010" (was "file:/dev/null".)
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Setting Samsungi printer-is-accepting-jobs to 1 (was 0.)
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Setting Samsungi printer-is-shared to 0 (was 1.)
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Setting Samsungi printer-state to 3 (was 5.)
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Saving printers.conf...
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] New printer "Samsungi" added by "root".
E [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] CUPS-Set-Default: Unauthorized
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Saving printers.conf...
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Saving classes.conf...
I [19/Feb/2007:15:53:09 +0200] Default destination set to "Samsungi" by "root".
I [19/Feb/2007:15:53:49 +0200] Adding start banner page "none" to job 18.
I [19/Feb/2007:15:53:49 +0200] Adding end banner page "none" to job 18.
I [19/Feb/2007:15:53:49 +0200] Job 18 queued on "Samsungi" by "ukki".
I [19/Feb/2007:15:53:49 +0200] Started backend /usr/lib/cups/backend/usb (PID 5993) for job 18.
ukinsuse:/home/ukki #
Näköjään "rastertosamsung*" puuttuu minulta. Sen sijaan toimivalle Epsonin mustesuihkarille on:
Koodia: [Valitse]
ukinsuse:/home/ukki # ls /usr/lib/cups/filter/
commandtocanon  gziptoany      pstops         rastertogutenprint.5.0
commandtoepson  hpgltops       pstopxl        rastertohp
cupsomatic      imagetops      pstoraster     rastertolabel
CUPSToOmni      imagetoraster  pswrite        texttops
dvitops         ogonki         rastertodymo
foomatic-rip    pdftops        rastertoepson
ukinsuse:/home/ukki #         
Lainaus
jouduin muistaakseni kopioimaan cd:ltä jotain tiedostoja ... ennen kuin tulostin lähti pelittämään.
Yritin haulla asennusDVD:ltä, mutta en löytänyt  :'(

Sama laaseri tuottaa ongelmia Gentoo:ssa ja siihen pohjautuvassa Saboyanissa, joka minulla on koneessa, siis ei toimi sielläkään. Minua se ei mahdottomasti haittaa, voin kopioida tulostettavan WindowsXP:lle ja tulostaa siellä. Mutta saisi Samsung Linuxissakin pelata. Toimi ihme kyllä Ubuntussa, mutta olen jotenkin onnistunut sotkemaan Ubuntuni niin että se ei käynnisty.

fsu

  • Vieras
Vs: Silmää vilkuttaa, muttei annna ... Samsung ML2010
« Vastaus #4 : 19.02.2007 - klo:17:54 »
kokeileppa seuraavaa:
1. Laita tulostimen mukana tullut cd koneeseen ja liitä se.
2. Jos cd on liitettynä vaikkapa /media/SAMSUNG_LBP -hakemistoon, niin kirjoita roottina:
Koodia: [Valitse]
/media/SAMSUNG_LBP/Linux/install.sh

Jos kaikki meni ok, sait samsungin ajurit koneeseen sekä (melko turhan) tulostinmanagerin.

guest53

  • Vieras
Vs: Silmää vilkuttaa, muttei annna ... Samsung ML2010
« Vastaus #5 : 20.02.2007 - klo:08:09 »
Hups! Samsungin CD:ltä löytyikin yllättäen Cups-tavaraa: /media/SAMSUNG_LBP/cups/suse/cups.rpm ja myös cups-devel.rpm - mikä se on? Ei CD:llä eikä ohjeissa ole halaistua sanaa Linuxista, mutta koskaan ei pitäisi luopua toivosta.

Yritän asentaa cups.rpm:n.

guest53

  • Vieras
Vs: Silmää vilkuttaa, muttei annna ... Samsung ML2010
« Vastaus #6 : 20.02.2007 - klo:08:46 »
Hups! Samsungin CD:ltä löytyikin yllättäen Cups-tavaraa: Yritän asentaa cups.rpm:n.
Ei hyödyttänyt mitään.