Kirjoittaja Aihe: Acer Extensa 5235 erinäisiä ongelmia...  (Luettu 4451 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa jkaija

  • Jäsen
  • Viestejä: 551
  • Sukupuoli: Mies
    • OtaNetti
Acer Extensa 5235 erinäisiä ongelmia...
« : 12.09.2009 - klo:15:09 »
Moro,
sain vihdoin hommattua jonkinlaisen läppärin ja tietenkin susen halusin siihen saada.
Suse asentui muuten ihan hyvin koneeseen ainoastaan grubin kanssa oli ongelmia kun halusin säilyttää koneessa olevan vistankin johon tilasin jo win 7 päivityksen.
Jos asennusohjelman antoi yhtään muuttaa mbr:ää niin vista ei enään käynnistynyt, joten asensin grubin buuttaavalle muistikortille jota nyt sitten pidän koneessa koko ajan kiinni ja muutin biossin buutti asetuksista kortin ensinmäiseksi buuttaavaksi laitteeksi, toimii ihan hyvin.
Wlanikin alkoi toimimaan heti ensinmäisen asennuksen jälkeen ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin antaa verkonnimi sekä salasana.
Näytön kanssa oli aluksi ongelmia suse tarjosi ensinmäisen käynnistyksen jälkeen heti ainoastaan mustaa ruutua,
xorg.conf:ssa oli kylläkin ihan oikea ajuri käytössä ?
Sain homman pelittämään seuraavilla loitsuilla kirjauduttua roottina komentoikkunan puolelle eli
Koodia: [Valitse]
<CTRL+ALT+F1>
roottina sisään ja sitten
>CD /etc/X11
>CP xorg.conf.install xorg.conf
tuolla sain taas työpöydän näkymään jossa sitten latasin kaikki mahdolliset uudet päivitykset ja samalla latasin KDE4.3 version, jonka jälkeen yastin kautta kävin näyttöä säätämässä resoluutioksi 1366x768 , taisin kyllä jossakin välissä ajaa myös sax2 käskyn kun yastissa oli jo oikea näytönohjain näkyvillä?
Ei mitään, näyttö toimii ja 3d tehosteet toimivat ym.  :)
Ainoa isompi ongelma näytön kanssa ettei virranhallinnan näytönkirkkauden säätö toimi ollenkaan ?
Koneesta lähtee myös ääniäkin ja webbikamerakin toimii ja kerrankin on skypessä toimiva webbikamera minullakin ;)
Äänet kylläkin taitaa toimia ainoastaan jollain pulseaudiolla ainakin joka käynnistyksen yhteydessä tuossa alapalkin kellonpäällä käy joku sellainen ilmoitus ?
Käynnistyksen yhteydessä ennekuin kone lataa kirjautumisruudun niin näyttö menee ihan sekaisin ja saman se tekee myös kirjautumisen jälkeen ennen työpöydän latausta ?

Korjattavia vikoja joihin tarvitsisin apua;
1.WLAN saako millään ottamaan automaattisesti yhteyden joudun töideni takia käyttämään kolmea eri verkkoa ja joka kerran joutuu itse valitsemaan verkon mikä on käytettävissä ?
2.näytönkirkkauden säätö ?
3.äänet pulseaudio ?

Oli vielä jotain muutakin pientä mutta niistä yritän selvitä omilla taidoilla ;)

Tietoja koneesta;
OpenSuse 11.1 64bit + KDE 4.3
Acer Extensa 5235
-Intel Celeron 900 2.2GHz
-Intel GMA 4500M jaetulla muistilla
-3GB ram
« Viimeksi muokattu: 12.09.2009 - klo:21:28 kirjoittanut jkaija »
HP Pavilion15-p076no, Tumbleweed 64bit Plasma
Asus Prime X570P, AMD Ryzen 5 3600, 32GT, GeForce RTX2080, Tumbleweed 64bit Plasma

Poissa jkaija

  • Jäsen
  • Viestejä: 551
  • Sukupuoli: Mies
    • OtaNetti
Vs: Acer Extensa 5235 erinäisiä ongelmia...
« Vastaus #1 : 12.09.2009 - klo:21:28 »
Moro,
ongelma 1 on korjattu, opensuse asensi väärät network-manager ohjelmat (kde3) ja niistä puuttui automaattinen yhteyden luonti.
Onkohan tuo asennus ohjelma ihan järissään  ???
Vielä kun joku osaisi sanoa mikä ohjelmisto pitää asentaa jotta tuo näytön kirkkauden säätö toimisi?
HP Pavilion15-p076no, Tumbleweed 64bit Plasma
Asus Prime X570P, AMD Ryzen 5 3600, 32GT, GeForce RTX2080, Tumbleweed 64bit Plasma

guest624

  • Vieras
Vs: Acer Extensa 5235 erinäisiä ongelmia...
« Vastaus #2 : 12.09.2009 - klo:22:18 »
Moro,
ongelma 1 on korjattu, opensuse asensi väärät network-manager ohjelmat (kde3) ja niistä puuttui automaattinen yhteyden luonti.
Onkohan tuo asennus ohjelma ihan järissään  ???
Vielä kun joku osaisi sanoa mikä ohjelmisto pitää asentaa jotta tuo näytön kirkkauden säätö toimisi?

Hmm...
Minun kokemuksen mukaan nimen omaan tuo kde3:n Knetworkmanger on kaikinpuolin valmis ja toimiva paketti automaagiyhdistyksineen kaikkineen, kun taas KDE4:n vastaava on vielä pikkuvikainen. Tai oli ainakin vielä kde4.2-versiossa. Nyt 4.3:n kanssa ei mulla ainakaan ole ollut enää mitään onkelmia.

Poissa jkaija

  • Jäsen
  • Viestejä: 551
  • Sukupuoli: Mies
    • OtaNetti
Vs: Acer Extensa 5235 erinäisiä ongelmia...
« Vastaus #3 : 12.09.2009 - klo:22:23 »
Moro,
itselläni tuo kde3:n networkmanageri ei yhdistänyt automaattisesti, johtuko sitten että talossani on kolme toimivaa verkkoa.
Tuossa kde4 vastaavassa ohjelmassa pysty ruksaamaan sen verkon, jonka halusi automaattisesti yhdistyvän.
HP Pavilion15-p076no, Tumbleweed 64bit Plasma
Asus Prime X570P, AMD Ryzen 5 3600, 32GT, GeForce RTX2080, Tumbleweed 64bit Plasma

guest624

  • Vieras
Vs: Acer Extensa 5235 erinäisiä ongelmia...
« Vastaus #4 : 12.09.2009 - klo:22:42 »
Moro,
itselläni tuo kde3:n networkmanageri ei yhdistänyt automaattisesti, johtuko sitten että talossani on kolme toimivaa verkkoa.
Tuossa kde4 vastaavassa ohjelmassa pysty ruksaamaan sen verkon, jonka halusi automaattisesti yhdistyvän.

Joo, voi olla. Mulle on aina riittänyt yksi verkko.
Mutta kyllä minustakin tuo KDE4:n kilke on parempi.

Poissa jkaija

  • Jäsen
  • Viestejä: 551
  • Sukupuoli: Mies
    • OtaNetti
Vs: Acer Extensa 5235 erinäisiä ongelmia...
« Vastaus #5 : 12.09.2009 - klo:22:49 »
No, yksi verkko riittää periaatteessa itsellenikin, mutta kun laitoin tuon wippies wifiboxiin kunnollisen ympärisäteilevän antennin tuonne antennimaston päähän, niin voi sitten sen kahta verkkoa käyttää jo pitemmältäkin. :D
HP Pavilion15-p076no, Tumbleweed 64bit Plasma
Asus Prime X570P, AMD Ryzen 5 3600, 32GT, GeForce RTX2080, Tumbleweed 64bit Plasma

KimmoK

  • Vieras
Vs: Acer Extensa 5235 erinäisiä ongelmia...
« Vastaus #6 : 15.09.2009 - klo:12:16 »

... Näytön kanssa oli aluksi ongelmia suse tarjosi ensinmäisen käynnistyksen jälkeen heti ainoastaan mustaa ruutua,
xorg.conf:ssa oli kylläkin ihan oikea ajuri käytössä ?
Sain homman pelittämään seuraavilla loitsuilla kirjauduttua roottina komentoikkunan puolelle eli

Koodia: [Valitse]
<CTRL+ALT+F1>
roottina sisään ja sitten
>CD /etc/X11
>CP xorg.conf.install xorg.conf

tuolla sain taas työpöydän näkymään jossa sitten latasin kaikki mahdolliset uudet päivitykset ja samalla latasin KDE4.3 version, jonka jälkeen yastin kautta kävin näyttöä säätämässä resoluutioksi 1366x768 , taisin kyllä jossakin välissä ajaa myös sax2 käskyn kun yastissa oli jo oikea näytönohjain näkyvillä?
Ei mitään, näyttö toimii ja 3d tehosteet toimivat ym. ...

Huomasin tämän viestisi tässä tylsää työpäivää kuluttaessani. Pitääpä testata tuota ohjettasi oman lapparini näyttöongelmiin ennen kuin asennan kaiken uusiksi. Laiska mikä laiska .. eiku ..  ;)