Kirjoittaja Aihe: CDDB/FreeDB yms - tietojen lisääminen  (Luettu 2487 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
CDDB/FreeDB yms - tietojen lisääminen
« : 31.03.2009 - klo:16:30 »
Suunnilleen kai kaikki CD-levyjen toistoon kykenevät ohjelmat osaavat haistella kappaleiden ja levyn nimet jostain tietokannasta. Mutta millä & miten onnistuu tietojen lisääminen tietokantaan? Välillä kun tulee kuunneltua levyjä joita ei jostain syystä löydy (ovat joko aivan uusia -, liian marginaalisia -, ties mitä julkaisuja)ja voisin kantaa korteni kekoon naputtelemalla levyn tiedot ja lisäämällä ne tietokantaan kaikkien käytettäväksi.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa peran

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 450
Vs: CDDB/FreeDB yms - tietojen lisääminen
« Vastaus #1 : 01.04.2009 - klo:16:19 »
Luulisin, että abcde-komentorivipohjainen kätevä ripperi osaa myös ottaa käyttäjän syöttämiä kappaleiden nimiä tietokantaansa.

Tarkoituksenani on joskus hamaassa tulevaisuudessa kirjoittaa ohje, kuinka ko. ripperi asennetaan OpenSUSEen, mutta tällä hetkellä koneissani ei ole kyseistä asennettuna, joten en voi sitä tehdä.

Ohje Ubuntuun löytyy osoitteesta: http://wiki.ubuntu-fi.org/abcde.conf-asetustiedoston_muokkaaminen

Asetustiedostohan on ihan samanlainen, joten ohjetta voi soveltaa myös OpenSUSEssa, mutta ohjelmapakettien nimissä saattaa olla pieniä eroja.

siis abcde on oikeasti kätevä. Kun on konffitiedoston tehnyt, tekee ohjelma kappaleineen ko. alikansioon biisit haluamallasi tavalla voit rakentaa alikansio-puun. Tosin ohjelman käynnistämiseen tarvitsee kirjoittaa abcde-komentokehotteeseen, kun levy on asemansisällä.