Mielenkiinnosta nyt utelin, että miten te enemmän 64 bittistä käytelleet Skypen siihen asentelette..
Itse yleensä käytän "nopeinta" tapaa jolla asian saa tehtyä (yleensä tämä nopein tapa on zypper).
Tietysti täytyy mainita että on tilanteita joissa zypper tai yast2 eivät toimi, silloin tuo rpm-komennon käyttö on ainoa vaihtoehto.
Nämä tilanteet ovat melko harvinaisia, mutta annetaan esimerkkinä nyt vaikka VMware-workstationin asennus(6.5.1).
Kuten yleensäkin Linuxissa, niin tässäkin on useampi kuin yksi tapa päästä samaan lopputulokseen.
Siihen en ota kantaa, mikä on se 'paras ja oikea' tapa.
On totta että on monia tapoja suorittaa jokin toiminto, ja lopputulos on yleensä sama (onneksi on vaihtoehtoja).
Syy siihen että suosittelen zypper/yast2 ohjelmien käyttämistä, on yksinkertaisesti se että haluan itse päästä vähemmällä.
Mitä paremmin porukka oppii käyttämään hyväkseen jakelun omia työkaluja, sen vähemmän uusia käyttäjiä tarvitsee opastaa, olettaen että haku-toimintoa osataan jo käyttää.
Ja tietenkin myös sillä oletuksella että ne joita täällä aiemmin opastettiin, osallistuvat opastukseen.
Mutta siinä vaiheessa kun hakutoiminto antaa samalle toiminnolle useamman erilaisen vastauksen, homma menee hankalaksi.
En missään vaiheessa halunnut antaa kuvaa että jjkaijan kertoma tapa olisi väärin (sitähän se ei missään nimessä ole), vaan kertoa kuinka homma tapahtuu käyttämällä jakelun omia työkaluja.
Olen eri foorumeilla melko kauan Linuxista rupatellut ja monesti uudet Linux-kokeilijat, käyttäjät pitävät vähän ongelmana Linuxiin siirtymisessä juurikin sitä, että on vaikeahko saada 'kattavia, yksiselitteisiä ja toimivia' ohjeita... varsinkaan multimedia puolelta, osin myös on melko paljon ongelmia näyttiksen kanssa, koskee niin Ubuntua kuin Suseakin.
On aika haastavaa tehdä ohjetta niin että jokainen lukija sen ymmärtäisi. Kaiken kattava ohje saattaa olla liian laaja kokonaisuus jota ei jakseta lukea läpi vain että jokin .vma tiedosto saataisiin toistettua.
Siihen että Linuxin käyttöön pääse sisälle, vaaditaan hieman enemmän oma-aloitteisuutta. Mutta toisaalta ilman oma-aloitteisuutta Linuxin käyttö ei tarjoa mitään Windowsiin verrattuna.
Multimedia ja nuo surullisen kuuluisat näytönohjain ongelmat ovat sitten luku erikseen. Se mikä yhdellä toimii, ei välttämättä toimi kaikilla.
Lisäksi eri työpöytäympäristöt aiheuttavat omat ongelmansa, joten yksiselitteisiä ohjeita on erittäin hankala tehdä.