Kirjoittaja Aihe: [toivottavasti ratkaistu]Näyttö pimenee X:n käynnistyessä  (Luettu 1226 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa äyni

  • Jäsen
  • Viestejä: 664
11.0 --> 11.1 päivityksessä tapahtui jotain, minkä takia näyttö tai näytönohjain ei pelitä kunnolla.
Kun X käynnistyy, niin näytö menee pimeäksi.

käynistyy x11failsafe -komennon avulla kyllä.

Näytönohjaimen asetukset ovat xorg.comf:ssa mielestäni samat, kuin aiemminkin. Screen ja monitor -asetuksista en ymmärrä tuon taivaallista.

Multa loppui kikat, en keksi mitään, mitä voisin kokeilla.

Atin suljetut ajurit eivät suostu asentumaan, puuttuu jokin kernel-moduuli tms. En jaksa nyt kaivaa sitä, kokeillaan aamummalla, mikäli se saattaisi auttaa.
sax2 -r -komento ei tepsi.
Näytön tyypin vaihtaminen geneeriseksi LSD-näytöksi ei auta (hehheh, väsyttää vähän) (Tämä on siis se, mikä on mielestäni ollut aiemmin näyttönä)

Kone on Compaq EvoN1015v -kannettava muutaman vuoden takaa.

Tässä koko xorg.conf, josko joku osaisi siitä jotain vikaa löytää.
Koodia: (/etc/x11/xorg.conf) [Valitse]
# /.../
# SaX generated X11 config file
# Created on: 2009-01-09T03:11:49+0200.
#
# Version: 8.1
# Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2005
# Contact: SaX-User list <https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/sax-users>
#
# Automatically generated by [ISaX] (8.1)
# PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
#

Section "Files"
  FontPath     "/usr/share/fonts/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/local"
  FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/URW"
  FontPath     "/usr/share/fonts/Speedo"
  FontPath     "/usr/share/fonts/PEX"
  FontPath     "/usr/share/fonts/cyrillic"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/baekmuk:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/japanese:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/kwintv"
  FontPath     "/usr/share/fonts/truetype"
  FontPath     "/usr/share/fonts/uni:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/CID"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/misc/sgi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/xtest"
  FontPath     "/opt/kde3/share/fonts"
  InputDevices "/dev/gpmdata"
  InputDevices "/dev/input/mice"
EndSection

Section "ServerFlags"
  Option       "AllowMouseOpenFail" "on"
  Option       "ZapWarning" "on"
EndSection

Section "Module"
  Disable      "dri"
  Load         "glx"
  Load         "dbe"
  Load         "extmod"
  Load         "freetype"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver       "kbd"
  Identifier   "Keyboard[0]"
  Option       "Protocol" "Standard"
  Option       "XkbLayout" "fi"
  Option       "XkbModel" "pc105"
  Option       "XkbRules" "xfree86"
EndSection


Section "InputDevice"
  Driver       "evdev"
  Identifier   "Mouse[1]"
  Option       "Buttons" "7"
  Option       "Device" "/dev/input/event3"
  Option       "HWHEELRelativeAxisButtons" "7 6"
  Option       "Name" "Logitech LX3 Optical Mouse"
  Option       "ZAxisMapping" "4 5"
  Option       "ev" "Phys usb/0000"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver       "synaptics"
  Identifier   "Mouse[3]"
  Option       "Buttons" "5"
  Option       "Device" "/dev/input/mice"
  Option       "Emulate3Buttons" "on"
  Option       "InputFashion" "Mouse"
  Option       "Name" "Touchpad"
  Option       "Protocol" "explorerps/2"
  Option       "SHMConfig" "on"
  Option       "Vendor" "Synaptics"
  Option       "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection


Section "Monitor"
  DisplaySize  304 228
  HorizSync    30-50
  Identifier   "Monitor[0]"
  ModelName    "LCD MONITOR"
  Option       "DPMS"
  Option       "PreferredMode" "1024x768"
  VendorName   "LGP"
  VertRefresh  43-60
  UseModes     "Modes[0]"
EndSection


Section "Modes"
  Identifier   "Modes[0]"
EndSection


Section "Screen"
  DefaultDepth 24
  SubSection "Display"
    Depth      15
    Modes      "1024x768" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    Virtual    3840 1200
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      16
    Modes      "1024x768" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    Virtual    3840 1200
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      24
    Modes      "1024x768" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    Virtual    3840 1200
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      8
    Modes      "1024x768" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    Virtual    3840 1200
  EndSubSection
  Device       "Device[0]"
  Identifier   "Screen[0]"
  Monitor      "Monitor[0]"
EndSection


Section "Device"
  BoardName    "RS100 4336"
  Driver       "radeon"
  Identifier   "Device[0]"
  Option       "monitor-LVDS" "Monitor[0]"
  Screen       0
  VendorName   "ATI"
EndSection



Section "ServerLayout"
  Identifier   "Layout[all]"
  InputDevice  "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
  InputDevice  "Mouse[1]" "CorePointer"
  InputDevice  "Mouse[3]" "SendCoreEvents"
  Option       "Clone" "off"
  Option       "Xinerama" "off"
  Screen       "Screen[0]"
EndSection


Section "DRI"
    Group      "video"
    Mode       0660
EndSection

Section "Extensions"
EndSection
« Viimeksi muokattu: 09.01.2009 - klo:22:56 kirjoittanut äyni »

Poissa äyni

  • Jäsen
  • Viestejä: 664
Vs: Näyttö pimenee X:n käynnistyessä
« Vastaus #1 : 09.01.2009 - klo:12:01 »
Kumma kuinka virkeänä kaikki onnistuu paremmin kuin väsyneenä keskellä yötä.

Koodia: [Valitse]
init 3
sax2 -r -m 0=vesa
init 5

Tuo tepsi.

EDIT:

Piti vielä muuttaa xorg.confiin
Koodia: [Valitse]
Driver "radeon"että sain xgamman pelaamaan

Olisikohan alunperin komento:
Koodia: [Valitse]
sax2 -r -m 0=radeonajanut saman asian?

Mene ja tedä, mutta nyt toimii ja väritkin on kohdallaan.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2009 - klo:13:08 kirjoittanut äyni »

Poissa äyni

  • Jäsen
  • Viestejä: 664
Vs: [ratkaistu]Näyttö pimenee X:n käynnistyessä
« Vastaus #2 : 09.01.2009 - klo:20:59 »
Jatketaas aiheesta vielä, sillä homma ei ollutkaan selvä.

Ensiksi tajusin, että kaikenmaailman visuaaliset kilkkeet eivät toimineetkaan, ja sitten huomasin, että värisyvyys ei ole kovinkaan kaksinen.

No, ilmeisesti radeon-ajuri kaatuu tällä kokoonpanolla kun värisyvyys on täysi 24bit.

Nyt näytönohjainta komentaa ati-ajuri, joka ei ymmärrä 3D-kiihdytyksestä ilmeisesti mitään. Läpinäkyvyys yms. efektit toimii, mutta tahmeaa on; paljon tahmeampaa kuin ennen 11.0->11.1 päivitystä.

mikähän ihme tässä mahtaa olla?
Kenelläkään mitään ajatuksia, vai palaanko suosilla 11.0:aan?

Poissa äyni

  • Jäsen
  • Viestejä: 664
Vs: [ratkaistu]Näyttö pimenee X:n käynnistyessä
« Vastaus #3 : 09.01.2009 - klo:22:54 »
Nyt näyttää hyvältä.

Ainakin nyt vaikuttaisi kaik olevan niin kuin pitää.
Näin se tapahtui:

Koodia: (/etc/X11/xorg.conf) [Valitse]
Section "Device"
  BoardName    "RS100 4336"
  Driver       "radeon"
  Identifier   "Device[0]"
  Option       "AGPFastWrite" "true"
  Option       "AGPMode" "4"
  Screen       0
  VendorName   "ATI"
EndSection

Eli tuo AGPFastWrite ja AGPMode olivat viimeiset lisäykset, joiden jälkeen alkoi homma peaamaan.

Voi juku, mikä homma.

Nyt on jäljellä enää tulostin.