Kirjoittaja Aihe: 11.1 ongelmat  (Luettu 10480 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest658

  • Vieras
11.1 ongelmat
« : 21.12.2008 - klo:11:57 »
Asensin puhtaana susen 11.1 DVD:ltä. Pari juttua näin äkkiseltään ei tunnu toimivan. Kellon ajan automaattinen säätö. Siis tuo NTP- määritys. Ei vaan hae sitä aikaa. Nyt tämä ongelma kierretty säätämällä aika "käsin" oikeaan.

Sitten huomasin että flash ei toiminut kummassakaan selaimessa. Sain sen ensin jollakin lailla firefoxissa toimimaan monen asennus ja uudelleen päivityksen jälkeen. Konquerossa se lähti nyt toimimaan kun käynistin koneen uudelleen.

Amarok jumii kun käynistän sen esittely kappaleen. Hyvin pitkälle kaikki mitkä ennen ovat toimineet eivät nyt toimi jostain syystä tässä uudessa versiossa.

Eikö tässä uudessa versiossa enään saa tuo updateriin vaihtaa tuota taustajärjestelmää zypperiin? Nyt siinä on packageKitPlugin. Voiko nämä ongelmat johtua siitä, että päivitin nämä paketit tuon zypperin kautta?

Järjestelmä:openSUSE 11.1 (x86_64)
KDE:3.5.10 "release 21.11"

   

guest658

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #1 : 21.12.2008 - klo:12:04 »
Sitten vielä sellainen homma, että yastin kautta asentaessa noita ohjelmia se ei enään kysy asennuksen jälkeen sitä, että asennetaanko vielä uusia paketteja tai jotain vastaavaa. Onko se lappu poistettu vai kaatuuko tuo asennus?

Paikalla harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2768
  • Sukupuoli: Mies
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #2 : 21.12.2008 - klo:12:11 »
Sitten vielä sellainen homma, että yastin kautta asentaessa noita ohjelmia se ei enään kysy asennuksen jälkeen sitä, että asennetaanko vielä uusia paketteja tai jotain vastaavaa. Onko se lappu poistettu vai kaatuuko tuo asennus?
Taitaapi toimia nykyisin näin.

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #3 : 21.12.2008 - klo:12:19 »
Asensin puhtaana susen 11.1 DVD:ltä. Pari juttua näin äkkiseltään ei tunnu toimivan. Kellon ajan automaattinen säätö. Siis tuo NTP- määritys. Ei vaan hae sitä aikaa. Nyt tämä ongelma kierretty säätämällä aika "käsin" oikeaan.

Mitä kertoo komento

Koodia: [Valitse]
rcntp status
Lainaus
Sitten huomasin että flash ei toiminut kummassakaan selaimessa. Sain sen ensin jollakin lailla firefoxissa toimimaan monen asennus ja uudelleen päivityksen jälkeen. Konquerossa se lähti nyt toimimaan kun käynistin koneen uudelleen.

En tiedä mitä teit mutta tuo on toiminut periaatteessa niin kauan kuin muistan ilman mitää turhia toimenpiteitä.
Tietysti voit tehdä niin että poistat flash-player-paketin

Koodia: [Valitse]
zypper rm flash-player
Ja lataat täältä 64-bittisen paketin, purat sen ja kopioit tiedoston /usr/lib64/browser-plugins/-hakemistoon

Koodia: [Valitse]
cp libflashplayer.so /usr/lib64/browser-plugins/

Lainaus
Amarok jumii kun käynistän sen esittely kappaleen. Hyvin pitkälle kaikki mitkä ennen ovat toimineet eivät nyt toimi jostain syystä tässä uudessa versiossa.

Jumii? Miten?
Loppuuko toisto kokomaan vai pätkiikö ääni vai?

Lainaus
Eikö tässä uudessa versiossa enään saa tuo updateriin vaihtaa tuota taustajärjestelmää zypperiin? Nyt siinä on packageKitPlugin. Voiko nämä ongelmat johtua siitä, että päivitin nämä paketit tuon zypperin kautta?

Ei ole, mutta tuo packagekit käyttää sitä libzypp_iä joka tapauksessa
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest658

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #4 : 21.12.2008 - klo:12:55 »
"En tiedä mitä teit mutta tuo on toiminut periaatteessa niin kauan kuin muistan ilman mitää turhia toimenpiteitä.
Tietysti voit tehdä niin että poistat flash-player-paketin"

Olin jo nopea ja asensin tämän nyt uudestaan. Edelleen ei flash lähde toimimaan suoriltaan. On myös minulla toiminut aikaisemmissa versioissa tuo flash. Nyt olen asentanut ainoastaan nuo tietoturvapäivitykset packageKitPlugin kautta.

"Mitä kertoo komento (rcntp status)"

No nyt en ole enään määrittänyt sitä NTP-palvelinta kun näyttää pysyvän tuo kello ajassa.

"Jumii? Miten?
Loppuuko toisto kokomaan vai pätkiikö ääni vai?"

Ei kuulunut mitään ja sitten kun yritin sammuttaa sitä niin alkoi jumimaan. Nyt se näköjään toimii taas kun en ole sitä xine osaa siihen asentanut. Ennen se on kyllä sen xinen kanssa toiminut hyvin.

Tarkistin myös tuon asennus-levyn ja se vaikuttais se olevan ainakin kunnossa.

Onko muuten tuo repo tärkeä?

download.opensuse.org/debug/distribution/11.1/repo/oss/





Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #5 : 21.12.2008 - klo:13:00 »
Onko muuten tuo repo tärkeä?

download.opensuse.org/debug/distribution/11.1/repo/oss/

Ei jos et ole tekemässä bugi-ilmoitusta jostakin paketista
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest658

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #6 : 21.12.2008 - klo:13:11 »
Kun käynnistän koneen niin se käynistysvalikko, jossa saa valita eri käynistysvaihtoehdot sen taustakuva ei ole se normi vihreäruutu vaan siinä tallustelee pingviinejä tonttulakki päässä...Mistä tämä johtuu että tähän tulee sellainen "kuva" nykyään? Sorry kun olen vainoharhainen mutta mietityttää, nuo randomina vaihtuvat ominaisuudet, joista itsellä ei ole käsitystä.

Käynistysääni ei myöskään kuulu vaikka volume on täysillä. Äänikortti kyllä on käytössä kun amarokista kuuluu ääni. Ei lupaavalta näytä. Onko näillä ongelmilla jotakin tekemistä tämän KDE: 3.5.10 "release 21.11" kanssa?

Nettiinkään ei suoriltaan päässyt. Oli mennyt langaton verkkokortti oletuksena päälle. Biosista olin kyllä poistanut sen käytöstä.

guest658

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #7 : 21.12.2008 - klo:13:22 »
Sammutin koneen ja tarkistin kaikki piuhat, että ovat kunnolla kiinni. Nyt sitten käynistyksessä ei tule enään sitä "pingviinikuvaketta" vaan se normi vihreäruutu. KDE:n käynistymis "lirutus" kuuluu nyt myös. Flash ei alkanut itsekseen pelaamaan :)

Poissa LassiLeevi

  • Jäsen
  • Viestejä: 218
  • Sukupuoli: Mies
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #8 : 21.12.2008 - klo:13:26 »

Sammutin koneen ja tarkistin kaikki piuhat, että ovat kunnolla kiinni. Nyt sitten käynistyksessä ei tule enään sitä "pingviinikuvaketta" vaan se normi vihreäruutu. KDE:n käynistymis "lirutus" kuuluu nyt myös. Flash ei alkanut itsekseen pelaamaan :)


Tuo pingviinikuva oli joskus aikanaan ainakin "pääsiäismunatoiminto" ja se esiintyi satunnaisesti jollain todennäköisyydellä. En ole kyllä tuohon itse törmännyt version 10.1 jälkeen enää, onneksi. (Kyllä, olen huumorintajuton, eikä tuo oikein antanut itselleni mielikuvaa vakavastiotettavasta käyttiksestä.) ;)
"A cop is a Zoo in a man,
   with a gun."
  -Hammer, Sledge

guest658

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #9 : 21.12.2008 - klo:13:44 »
No nyt sitten tapahtu seuraavaa. Menin yastin kautta ohjelmistohallintaan ja etsin sieltä flashin. Se oli automaattisesti lisännyt sen flashin päivittymään. No asensin sen päivityksen ja se lisäs varmaan toistakymmentä muuta pakettia sinne sekaan. Tämän seurauksena flash alkoi toimimaan ja amarok alkoi jumimaan. Mielenkiintoinen seikka tässä on se, että nämä päivitykset eivät näkyneet tuossa updater appletissa, vaikka minulla on sieltä valittuna myös näytä saatavilla olevat versiopäivitykset, kun taustajärjestelmä niitä tarjoaa. Ja olen aika tiuhaan painellut tuota "tarkista nyt" painiketta.

guest658

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #10 : 21.12.2008 - klo:13:52 »
Käynistin koneen uudestaan. Taaskaan ei kuulu tuota KDE:n aloitusääntä. Tällä kertaa amarok alkoi toimimaan. Tässä ei toimi tuo äänen testaus tuolta yast --> laitteisto --> ääni --> toista testiääni. Mitään ei kuulu.

Onko tähän 11.1 versioon muutettu muuten jotakin noiden äänien suhteen? Esim. onko tuolla pulseaudio systeemillä mitään tekemistä tämän kanssa, että minulla ei toimi tuo äänikortti nyt oikein? Jostakin joskus olen lukenut tuosta pulseaudiosta, että se on täyttä kuraa. Onko se siis lisätty tähän 11.1 oletukseksi vai onko se ollut noissa aijemmissakin versioissa? EDIT: Tarkistin asian. Ei ole tuota pulsehökötystä tuossa 11.0 oletuksena päällä.

Mistä saa listauksen, että mitä tähän 11.1 versioon on muutettu? Alkaa vakavasti näyttämään siltä, että tällä kone kokoonpanolla joudun vaihtamaan tuohon 11.0 versioon takaisin ja oottelemaan seuraavaa tälle kokoonpanolle sopivaa suse versiota.

Se vielä muistui mieleen, että onko tuolla kerry-beagle hakuohjelmalla joitakin "maagisia" kykyjä hajoittaa tässä koneessa jotain pakettien välisiä riippuvaisuuksia? Poistin tuon kerryn tuossa asennusvaiheessa ja siinä ei tullut mitään riippuvuusristiriitoja. Joskus kun olen sitä poistanut jo asennetusta susesta, niin siinä tuli väkisin riippuvuusristiriitoja vaikka ne paketit yritti poistaa eri järjestyksissä.

guest658

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #11 : 21.12.2008 - klo:15:18 »
Uudelleen käynistin taas koneen ja KDE:n aloitusääni kuului, mutta amarokista taas ei kuulunut mitään. Tällä kertaa amarok ei kuitenkaan jumittunut.

Ja jälleen kerran käynistin koneen uudelleen. Tällä kertaa käynistysääntä ei kuulu ja amarok toimii. Tämä vaihtelee näköjään joka kerta käynistyksen yhteydessä. Kiitti mutta mulle riitti. Asennan takaisin tuon vanhan toimivan 11.0. Tässä 11.1:ssä on liikaa kummallisia "ominaisuuksia".

guest658

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #12 : 21.12.2008 - klo:16:07 »
Asensin 11.0 takaisin. Suoriltaan on oikea resoluutio näytössä (11.1. ei ollut). Flas toimii heti. Kello on oikeassa ajassa. KDE:n aloitus ääni toimii. Amarok toimii. Nettiin pääsi heti. Äänen testiääni toimii. Mikä tuossa 11.1 on mennyt oikein vikaan? Ainakin näin äkkiseltään huomasin yhden eroavaisuuden näiden 11.0 ja 11.1 versioiden välillä. Tästä 11.0 versiossa ei ole asennettuna tuota pulseaudiota. Voiko tuo pulseaudio olla syy noihin ääniongelmiin? Kuitenkin. En näe mitään syytä tällä kone kokoonpanolla siirtyä tuohon 11.1 versioon. Toivottavasti nämä ongelmat ovat korjattu seuraavaan vakaaseen julkaisuun mennessä.

guest872

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #13 : 22.12.2008 - klo:08:28 »
Dodii, Live-CD:ltä tuli asennettua. Toimii. Jostain syystä DVD ei vaan ottanut toimiakseen asennusvalikkoa pitemmälle. Rautapuoli on tiedostettu ehkä ongelmalliseksi, vanhahko läppäri rokrok.  ;D


Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #14 : 22.12.2008 - klo:10:13 »
Oli testikone pari tuntia huilimassa ja kun pistin virran päälle, niin alkoikin herjaan boottilevyä ??? Edes grubbiin ei päässyt. Ei käynnistynyt levyltäkään, joten korjaus päälle. Ensin löysi virheen /home osiolta, ei kelvollinen tiedostojärjestelmä. Se tuli korjattua. Sen jälkeen ilmoitti virheestä grubissa, sekin tuli korjattua. Lopetin ohjelman ja hetken päästä ilmoitti että asennuksessa tapahtui virhe :o Ajoin koko hoidon uudestaan. Lopputulos oli kuvatun kaltainen. Nyt on uusi asennus meneillään. Hiukan mietityttää olisko siikakeitin sanomassa sopimusta irti.
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

guest653

  • Vieras
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #15 : 22.12.2008 - klo:11:47 »
Mulla päätti kysellä käyttäjätunnuksen ja salasanan käynnistyksessä, vaikka en ole luonut muita käyttäjiä tälle ja ei ole sitä aiemminkaan kysellyt. Nyt ei siitä valikosta päässyt edes admin tunnuksin ( mitäs siihen päägurun nimen paikalla raapustetaan ? jos ei ole nimetty ketään )

Boottaamalla käynnistyi normaalisti !

Pitää noi käyttäjätunnukset luoda kun pikku-jokunen tulee joululomaksi kylään, niin ei tarvii omaa profiilia muutella ( mulla suoltaa passwordit ja tunnukset forumeille foxmarkin kautta )

Poissa Rantarosvo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1111
  • Sukupuoli: Mies
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #16 : 22.12.2008 - klo:11:51 »
mitäs siihen päägurun nimen paikalla raapustetaan ? jos ei ole nimetty ketään

root
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #17 : 22.12.2008 - klo:14:32 »
Nonni. Nysse se teki sen taas >:( Taidan asentaa 11.0 takasin, niin selviää ainakin jotain. Jos se vikuroi samoin, niin kiintarissa vika. Ihmetyttää kyllä ettei asennuksessa tullut mitään hämminkiä.
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

Poissa letkume

  • Jäsen
  • Viestejä: 521
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #18 : 22.12.2008 - klo:14:33 »
Nonni. Nysse se teki sen taas >:( Taidan asentaa 11.0 takasin, niin selviää ainakin jotain. Jos se vikuroi samoin, niin kiintarissa vika. Ihmetyttää kyllä ettei asennuksessa tullut mitään hämminkiä.

Mikä fs?

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: 11.1 ongelmat
« Vastaus #19 : 22.12.2008 - klo:17:04 »



Mikä fs?

Nyt en ihan ymmärrä tuota fs ::)
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.