Kirjoittaja Aihe: Amarok soittolista hukkaa musiikkitiedoston nimen ja pari muuta ongelmaa  (Luettu 2303 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest658

  • Vieras
Yksi erittäin ärsyttävä piirre amarokissa on tullut esiin. Kun soittolistassa valitsee soitettavan kappaleen tuplaklikkaamalla aktivoituu usein "Muokkaa sisältökuvausta Nimi" toiminto, jossa musiikkitiedoston soittolistassa olevaa nimeä pystyy muuttamaan. Tämä sinällään ei vielä ole se suurin ongelma vaan se, että kun yrittää päästä pois muokkaamatta kappaleen nimeä, niin yhtäkkiä kappaleen nimi onkin pyyhkiytynyt pois ja tulee varoituslappu, jossa lukee että Sisältökuvausta (musiikkitiedoston nimi) ei voitu muuttaa. Tämän seurauksena soittolistaan jää kyllä se musiikkitiedosto, mutta sillä ei ole enään nimeä. Joudun aina joka kerta poistamaan ja latamaan tällaisen tiedoston soittolistaan uudestaan tämän ominaisuden takia. Onko muilla vastaavaa ongelmaa ja löytyykö tähän ratkaisua?

EDIT: Ongelma on ratkaistu ainakin amarokin versiossa 1.4.10. Kappaleen muokkaus on otettu oletuksena pois päältä. Kiitos ohjelman kehittäjille. Käytettävyys parani suuresti!

Sitten toinen vähän mitättömämpi ominaisuus mikä nyt on tullut lähinnä amarokin käytössä esille, mutta koskee myös muita sovelluksia, että kun klikkaan paneelissa olevaa ohjelman kuvaketta oikealla hiiren painikkeella, esimerkiksi jos haluan laittaa seuraavan kappaleen soimaan, niin amarok sammuu. Tämä johtuu siitä, että valikko hyväksyy myös oikean hiiren painikkeen käytön ja kun yleensä aika ripeästi käytän tätä hiirtä, niin monesti liikautan jo siihen lopetapainikkeeseen ja kun löysään siinä samalla hiiren painikkeen, niin lopeta toiminto aktivoituu. Saiskohan tuon valikon jotenkin sellaiseksi, että se ei hyväksy enään tuon oikean hiiren painikkeen käyttöä toimintojen aktivointeihin?

EDIT: Asia ei häiritse niin paljon, jos jättää "Varmista lopetus - lapun" päälle. Esim: Oletko varma, että haluat lopettaa Amarok?

Kolmas häiritsevä tekijä on se, että äänen voimakkuus tekee itsekseen "aaltoliikettä" eli vaihtelee äänen voimakkuutta. Joskus edes amarokin uudestaan käynnistäminen ei poista tätä ongelmaa vaan tämä jatkuu ja jatkuu vaikka tekee mitä ja sitten se taas yhtäkkiä taas alkaa pelaamaan. Silloin kun tämä ilmiö tulee esille musiikkia ei käytännössä voi kuunnella on se sen verta ärsyttävää. Käytän alkuperäisiltä levyiltä koneelle kopioituja musiikkitiedostoja, joten tiedostoissa ei ainakaan pitäisi mitään vikaa olla. Tämä ongelma ilmenee myös eri äänikorteilla.
Tätä tekstiä kirjoittaessa oli taas tämä äänenvoimakkuuden aaltoilu ongelma ja amarok kun oli tässä jonkun aikaa käynnissä, niin ongelma poistui taas ihmeellisesti. Onko tässä kyseessä sama ilmiö kuin siinä, kun pakkasella lähtee ajelemaan kylmällä autolla ja ensiksi auto vähän "yskii" ja "nykii" ja sitten kun se lämpenee, niin jo taas toimii kuin unelma?

EDIT: Epäilen että tämä äänen aaltoilu johtuu Creative I-TRIGUE 3000 järjestelmästä tai muusta raudasta. Testasin tätä samaa kokoonpanoa XP:ssä ja siellä esiintyy samanlaista häiriötä.

Amarok-xine: 1.4.9.1, repo-oss, toistojärjestelmä: xine
KDE: 3.5.9 "release 49.1"
Järjestelmä: openSUSE 11.0 (x86_64)
Emolevy:Asus P5K-E/WIFI-AP, ip35, s775, PCI-E, DDR" ,ATX
Äänikortti: emolevyn integroitu kortti (olen myös kokeillut sound blaster 5.1 live kortilla)
Kaiuttimet: Creative I-TRIGUE 3000