Kirjoittaja Aihe: openSUSE 11.0 äänet ei toimi  (Luettu 7258 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2773
  • Sukupuoli: Mies
openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« : 13.06.2008 - klo:09:07 »
Päivitin itselleni 10.3 --> 11.0 RC1 tämän jälkeen ei ole äänet toiminut.
Olen kokeillut määritellä yastilla määritykset ja komentoriviltä alsaconf-komennolla. edes testi ääni ei pihahda  :(
Äänikortti on integroitu emolevylle. Sama kortti toimi 10.3 ongelmitta.

Tässä kortin tietoja:
00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 81cb
        Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
        Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
        Latency: 0 (500ns min, 1250ns max)
        Interrupt: pin B routed to IRQ 22
        Region 0: Memory at fe024000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
        Capabilities: [44] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
        Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: Mask+ 64bit+ Queue=0/0 Enable-
                Address: 0000000000000000  Data: 0000
                Masking: 00000000  Pending: 00000000
        Capabilities: [6c] HyperTransport: MSI Mapping Enable+ Fixed+
        Kernel driver in use: HDA Intel
        Kernel modules: snd-hda-intel

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #1 : 13.06.2008 - klo:11:33 »
Avaa kmix ja tarkista sen kautta että kanavat on auki
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2773
  • Sukupuoli: Mies
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #2 : 13.06.2008 - klo:11:41 »
Avaa kmix ja tarkista sen kautta että kanavat on auki
Joo kyllä mä ne tarkistin, mutta täytyy vielä katsoo uudelleen kun pääse kotiin.

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #3 : 13.06.2008 - klo:11:43 »
Jossain KDE4 versiossa(en muista mikä) pääkanava piti vaihtaa PCM:stä arvoon Front ennen kuin äänet kuuluivat.
Nyt käytössä olevassa KDE:  4.00.82 (KDE 4.0.82 >= 20080610) "release 4.1"-versiossa äänet kuuluu OK.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest766

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #4 : 15.07.2008 - klo:17:58 »
Mistä tuon KDE:n versionumeron näkee?

guest158

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #5 : 15.07.2008 - klo:18:33 »
esim avaamalla esim. home-kansio (se laatikonmallinen kuvake) ja sieltä ohje-valikosta ylhäältä löytyy tietoja kde:stä, tms.
Sama englanniksi jotain muuta ;)

guest766

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #6 : 15.07.2008 - klo:19:12 »
Mulla on (KDE 4.0.4 >= 20080505)"relase 15.1"
Ja äänet ei toimi.

Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2773
  • Sukupuoli: Mies
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #7 : 15.07.2008 - klo:23:53 »
Mulla on (KDE 4.0.4 >= 20080505)"relase 15.1"
Ja äänet ei toimi.
Mun ongelmaan autto kun säätelin Yast:lla kaikkia äänivipuja kunnes rupesi kuulumaan.

guest766

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #8 : 16.07.2008 - klo:22:39 »
Ei auta mitkään säädöt.

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #9 : 16.07.2008 - klo:23:28 »
Mitä kertoo komento

Koodia: [Valitse]
/usr/sbin/hwinfo --sound
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest766

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #10 : 17.07.2008 - klo:15:22 »
Noble@linux-z1or:~> /usr/sbin/hwinfo --sound
14: PCI 1f.5: 0401 Multimedia audio controller
  [Created at pci.310]
  UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_8086_24d5
  Unique ID: W60f.Gpw6SvtFY3D
  SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:1f.5
  SysFS BusID: 0000:00:1f.5
  Hardware Class: sound
  Model: "Intel 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) AC'97 Audio Controller"
  Vendor: pci 0x8086 "Intel Corporation"
  Device: pci 0x24d5 "82801EB/ER (ICH5/ICH5R) AC'97 Audio Controller"
  SubVendor: pci 0x1043 "ASUSTeK Computer Inc."
  SubDevice: pci 0x80f3 "P4P800 Mainboard"
  Revision: 0x02
  Driver: "Intel ICH"
  Driver Modules: "snd_intel8x0"
  I/O Ports: 0xe800-0xe8ff (rw)
  I/O Ports: 0xee80-0xeebf (rw)
  Memory Range: 0xfebff400-0xfebff5ff (rw,non-prefetchable)
  Memory Range: 0xfebff000-0xfebff0ff (rw,non-prefetchable)
  IRQ: 17 (639 events)
  Module Alias: "pci:v00008086d000024D5sv00001043sd000080F3bc04sc01i00"
  Driver Info #0:
    Driver Status: snd_intel8x0 is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe snd_intel8x0"
  Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
Noble@linux-z1or:~>

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #11 : 17.07.2008 - klo:17:22 »
Komenna root-käyttäjänä

alsaconf

ja suorita määritys, kuuluuko testiääni?
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest766

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #12 : 17.07.2008 - klo:18:07 »
Noble@linux-z1or:~> sudo alsaconf
sudo: alsaconf: command not found
Noble@linux-z1or:~>

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #13 : 17.07.2008 - klo:18:08 »
Noble@linux-z1or:~> sudo alsaconf
sudo: alsaconf: command not found
Noble@linux-z1or:~>
näin:

Koodia: [Valitse]
su
alsaconf

guest766

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.0 äänet ei toimi
« Vastaus #14 : 17.07.2008 - klo:18:20 »
Ei kuulu mitään.