Kirjoittaja Aihe: KDE4 ei käynnisty  (Luettu 11635 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
KDE4 ei käynnisty
« : 19.04.2008 - klo:08:47 »
Päätin kokeilla kde4:sta, vaan ei onnaa. Käynnistäessä herjaa 'could not start kdeinit4' tjsp. KDE4 asennettu onevlick systeemillä. Ideoita? :)

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #1 : 19.04.2008 - klo:08:53 »
kokeile luoda uusi käyttäjä, ja kokeile toimiiko sillä.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #2 : 19.04.2008 - klo:08:57 »
Ei onnnistu

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #3 : 19.04.2008 - klo:09:12 »
Tarkista YaST2 puuttuuko joitakin paketteja KDE4 valinnasta.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #4 : 19.04.2008 - klo:09:15 »
Ei puutu.

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #5 : 21.04.2008 - klo:22:44 »
Ratkes, yks paketti väärää versiota.

Eipä o KDE4 vieläkään vakaaksi muuttunut. Taas hävisi yhtäkkiä alapaneeli ja sen saa takaisin vaan kde4 kansion deletoimalla.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2008 - klo:22:54 kirjoittanut Owdy »

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #6 : 22.04.2008 - klo:13:05 »
Juuri päivitin kde4:n. Nyt ei sitten enää pääse sisään  :D Noo, ootellaan taas uutta päivitystä, niitähän tulee kun kärpäsiä kesällä.
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

guest158

  • Vieras
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #7 : 22.04.2008 - klo:18:20 »
Äkkiä päivittään 4 ja kyll se vaan käynnistyy :)
Alapalkki temppuilee mullakin. Ei häviä suinkas kokonaan, mutt nyt esim digi-kellon paikka on sininen ja just nyt tuli kello takaisin paitsi, ett viimeinen numero on vain arvattavissa seiskaksi ;)

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #8 : 22.04.2008 - klo:23:02 »
Tämmöstä tyrkkää kun lopettaa istunnon

Koodia: [Valitse]
[?1034h(no debugging symbols found)
Using host libthread_db library "/lib/libthread_db.so.1".
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread 0xb6948a80 (LWP 28756)]
[New Thread 0xacd02b90 (LWP 28802)]
[New Thread 0xad6d0b90 (LWP 28801)]
[New Thread 0xaed03b90 (LWP 28795)]
[New Thread 0xaf504b90 (LWP 28794)]
[New Thread 0xafed2b90 (LWP 28793)]
[New Thread 0xb0abcb90 (LWP 28792)]
[New Thread 0xb270cb90 (LWP 28786)]
[New Thread 0xb3fd5b90 (LWP 28761)]
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
[Current thread is 0 (LWP 28756)]

Thread 9 (Thread 0xb3fd5b90 (LWP 28761)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb7d157ec in pthread_cond_timedwait@@GLIBC_2.3.2 ()
   from /lib/libpthread.so.0
#2  0xb4c50e85 in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1

Thread 8 (Thread 0xb270cb90 (LWP 28786)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb6b2c8d6 in nanosleep () from /lib/libc.so.6
#2  0xb6b2c6b7 in sleep () from /lib/libc.so.6
#3  0xb708cea9 in ?? () from /usr/lib/libkdeui.so.5
#4  0x00000001 in ?? ()
#5  0x00000000 in ?? ()

Thread 7 (Thread 0xb0abcb90 (LWP 28792)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb7d157ec in pthread_cond_timedwait@@GLIBC_2.3.2 ()
   from /lib/libpthread.so.0
#2  0xb4c5c88a in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1
#3  0x08181914 in ?? ()
#4  0x081818fc in ?? ()
#5  0xb0abc32c in ?? ()
#6  0x00000000 in ?? ()

Thread 6 (Thread 0xafed2b90 (LWP 28793)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb7d15566 in pthread_cond_wait@@GLIBC_2.3.2 () from /lib/libpthread.so.0
#2  0xb4c54674 in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1
#3  0x0882af14 in ?? ()
#4  0x0882aefc in ?? ()
#5  0xb7d17d31 in __lll_mutex_unlock_wake () from /lib/libpthread.so.0
#6  0x0882aefc in ?? ()
#7  0xb4c8bff4 in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1
#8  0x0882a8b8 in ?? ()
#9  0x0882a8d0 in ?? ()
#10 0x08829fb0 in ?? ()
#11 0xb4c5a979 in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1
#12 0x0882aee8 in ?? ()
#13 0x0883c7c8 in ?? ()
#14 0xafed239c in ?? ()
#15 0x00000000 in ?? ()

Thread 5 (Thread 0xaf504b90 (LWP 28794)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb7d15566 in pthread_cond_wait@@GLIBC_2.3.2 () from /lib/libpthread.so.0
#2  0xb4c54674 in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1
#3  0x0883cbec in ?? ()
#4  0x0883cbd4 in ?? ()
#5  0x00000000 in ?? ()

Thread 4 (Thread 0xaed03b90 (LWP 28795)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb7d15566 in pthread_cond_wait@@GLIBC_2.3.2 () from /lib/libpthread.so.0
#2  0xb4c65870 in xine_event_wait () from /usr/lib/libxine.so.1
#3  0x081a6618 in ?? ()
#4  0x0885a7c8 in ?? ()
#5  0x00000001 in ?? ()
#6  0xb4c65904 in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1
#7  0x0885a7c8 in ?? ()
#8  0x081a6618 in ?? ()
#9  0x00000000 in ?? ()

Thread 3 (Thread 0xad6d0b90 (LWP 28801)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb7d15566 in pthread_cond_wait@@GLIBC_2.3.2 () from /lib/libpthread.so.0
#2  0xb4c54674 in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1
#3  0x081a7f94 in ?? ()
#4  0x081a7f7c in ?? ()
#5  0x00000000 in ?? ()

Thread 2 (Thread 0xacd02b90 (LWP 28802)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb7d15566 in pthread_cond_wait@@GLIBC_2.3.2 () from /lib/libpthread.so.0
#2  0xb4c54674 in ?? () from /usr/lib/libxine.so.1
#3  0x088aef34 in ?? ()
#4  0x088aef1c in ?? ()
#5  0x00000000 in ?? ()

Thread 1 (Thread 0xb6948a80 (LWP 28756)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1  0xb7d157ec in pthread_cond_timedwait@@GLIBC_2.3.2 ()
   from /lib/libpthread.so.0
#2  0xb7d83994 in QWaitCondition::wait () from /usr/lib/libQtCore.so.4
#3  0xb7d82fde in QThread::wait () from /usr/lib/libQtCore.so.4
#4  0xb4c9e3c5 in ?? () from /usr/lib/kde4/phonon_xine.so
#5  0x082f7ab0 in ?? ()
#6  0x00002710 in ?? ()
#7  0xb6cbaa61 in operator delete () from /usr/lib/libstdc++.so.6
#8  0xb4cb793e in ?? () from /usr/lib/kde4/phonon_xine.so
#9  0x08118000 in ?? ()
#10 0xb6e2cf20 in ?? () from /usr/lib/libphonon.so.4
#11 0xbfaaa938 in ?? ()
#12 0xb6e3fff4 in ?? () from /usr/lib/libphonon.so.4
#13 0xbfaaa964 in ?? ()
#14 0xb6e2cf20 in ?? () from /usr/lib/libphonon.so.4
#15 0xbfaaa998 in ?? ()
#16 0xb6e2dd92 in ?? () from /usr/lib/libphonon.so.4
#17 0x08115c88 in ?? ()
#18 0x08104718 in ?? ()
#19 0xb6cbaa61 in operator delete () from /usr/lib/libstdc++.so.6
Backtrace stopped: previous frame inner to this frame (corrupt stack?)
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #9 : 23.04.2008 - klo:08:13 »
Taas tuli läjä päivityksiä, mutta ei vaan käynnisty. Ei edes roottina. Poistin vielä .kde4 hakemiston, mutta eipä auttanut. Odotellaan  ::)
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

guest158

  • Vieras
Vs: KDE4 ei käynnisty paitsi toisilla kyllä!
« Vastaus #10 : 23.04.2008 - klo:10:09 »
Mielenkiintoista, että parilla noinkin kokeneella Sussun pyörittäjällä hankaa vastaan,
mutt mulla, vanhalla sydäntautisella, kriittisellä ja parjatulla hörhöllä tää KDE 4.0.3 'jokapäiväisine' päivityksineen ainakin käynnistyy ja toimiikin ...mitä nyt toi alapalkin jotkut kuvakkeet näin kirjoittaessa poistuu välillä joksikin aikaa, niin kuin tuo kello just äsken oli piilossa, mutt tuli takaasin taas. ;)

Mä teen päivitykset useinmiten Kde 3:n puolelta, kun sitä kuiteski enemmän käytän.
Ja sen konqueror KDE4-pluginin haen KDE-asennuslähteen päivitysten lisäksi aina erikseen 3:n puolelta. Mutt empä uskois sillä olevan mitään tekemistä 4:n käynnistymisen kanssa.

Mutt, jotta ei jäis virheellistä kuvaa täällä kävijöille, niin mulla siis KDE 4.0.3 toimii.
Tääkin viesti on kirjoitettu siltä käliltä.

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: KDE4 ei käynnisty paitsi toisilla kyllä!
« Vastaus #11 : 23.04.2008 - klo:10:18 »
Mä teen päivitykset useinmiten Kde 3:n puolelta, kun sitä kuiteski enemmän käytän.

Niin  mäkin teen.

Uusin kiva 'ominaisuus'. KDE 3:n työpöydän työpöydän kuvakkeet kopioituvat kde4:n työpöydälle. Hyvä hyvä, mutta se tekee sen vaan joka kerta kun sinne kirjautuu, eli työpöydällä alkaa olla jko aika monta pikakuvaketta esim Konquerorille jne.   ;D

guest158

  • Vieras
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #12 : 23.04.2008 - klo:10:19 »
...saahan niitä poistettuakin... ;)

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #13 : 23.04.2008 - klo:10:20 »
Saa toki, kiva 'savotta' vaan joka kerta kun käynnistää KDE4:en. Joo, ei o kiirettä ottaa tota arkikäyttöön....

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: KDE4 ei käynnisty paitsi toisilla kyllä!
« Vastaus #14 : 23.04.2008 - klo:10:32 »
Mielenkiintoista, että parilla noinkin kokeneella Sussun pyörittäjällä hankaa vastaan,
mutt mulla, vanhalla sydäntautisella, kriittisellä ja parjatulla hörhöllä tää KDE 4.0.3 'jokapäiväisine' päivityksineen ainakin


Kyllä toi mullakin on koko ajan toiminut, vaan nyt otti nokkiinsa jostain syystä. Päivitykset tein kolmosen puolelta, mutta nelosen puoleltakin olen tehnyt eikä siinä ongelmaa ollut. Mutta ei tässä nyt hevosen selässä olla, joten odotellaan nyt ja ihmetellään  ;)
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

guest141

  • Vieras
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #15 : 23.04.2008 - klo:12:26 »
Lainaus
Uusin kiva 'ominaisuus'. KDE 3:n työpöydän työpöydän kuvakkeet kopioituvat kde4:n työpöydälle.

Samaa tekee täälläkin, muuten toimii itsellä aika lailla moitteetta KDE4 työpöytä ympäristö. eli ei siis ole tullut muuta
huomautettavaa tai jotakin inhotusta tuottavaa vastaan, olisi vain kiva tietää miten saisi tuon pikakuvakkeiden kopioitumisen
pois päältä, ettei niitä kopioituisi lisää aina kun sisään kirjaantuu.

Ja itselläni on myös käytössä 4.0.3 KDE ja KDE 3.5.9, ja KDE3 puolelta on tullut päivitykset tehtyä.

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #16 : 23.04.2008 - klo:21:53 »
Niillä pikakuvakkeilla on tosi rososet fontit vaikka muualla ne on ok. Mistähän niitä voi säätää?

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #17 : 23.04.2008 - klo:22:30 »
Turha kuvakkeet työpöydältä saa nopeiten pois napsauttamalla hiiren oikeaa nappia ja valitsemalla "Add widgets/Lisää vimpaimia" ja valitsemalla "Icon/Kuvake" ja napsauttamalla sitä punaista viivaa.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest158

  • Vieras
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #18 : 24.04.2008 - klo:00:11 »
Turha kuvakkeet työpöydältä saa nopeiten pois napsauttamalla hiiren oikeaa nappia ja valitsemalla "Add widgets/Lisää vimpaimia" ja valitsemalla "Icon/Kuvake" ja napsauttamalla sitä punaista viivaa.


Kyllä, niin saikin... kokeiliks ite ennen kuin kirjoitit neuvosi?

Nyt ei oo muuten yhtään kuvaketta työpöydällä - mutt kiitos 'neuvostasi'
pitänee keräillä osa takaisin :(

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: KDE4 ei käynnisty
« Vastaus #19 : 24.04.2008 - klo:05:40 »
Kyllä, niin saikin... kokeiliks ite ennen kuin kirjoitit neuvosi?

Tiedän kyllä mitä tuo tekee ;)

Lainaus
Nyt ei oo muuten yhtään kuvaketta työpöydällä - mutt kiitos 'neuvostasi'
pitänee keräillä osa takaisin :(


No eiköhän ne tule takaisin kun käynnistät KDE4 seuraavan kerran.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)