Kirjoittaja Aihe: WLAN (PCMCIA) käyttöönotto (Siemens PC card 11) Atmel driver/chipset  (Luettu 2659 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

first_linux

  • Vieras
Olen täysin newbe Linuxin kanssa, joten kaipaisin apua, kuinka saisin wlan-kortin asennetuksi & toimimaan vanhalla Compaq läppärillä. Pari päivää sitten asensin OpenSUSE 10.3, mutta asennuksen yhteydessä asentunut wlan-tuki ei toimi PCMCIA-korttini (Siemens PC card 11) kanssa.

Kaivelin tietoja webistä ja löysin sivun jossa kerrotaan kahdesta vaihtoehdosta madwifi ja ndiswrapper. Suositus oli että kokeilla ensin madwifi'ä, mutta huomasin, ettei se tue wlan-korttiani ja päädyin ohjeeseen/tietoon, että wlan-korttiini on olemassa ATMEL-ajurituki, johon löysin atmelwlandriver-3.4.1.1.tar.bz2 tiedoston, jonka latasin koneelle.

Nyt kysymys kannattaako yrittää asentaa tuota atmel-driveria vai pitäisikö asentaa ndiswrapper-API ja asentaa alkuperäinen windows driver? Kumpi on 1) parempi 2) helpompi ratkaisu tälläiselle ensikertalaiselle, jonka linux tuntemus on suurin piirtein ls-lomennossa?
Ja osaako joku neuvoa miten homma jommallakummalla vaihtoehdolla jatkuu tästä eteenpäin, että saisin wlanin toimimaan???? Kaipaisin ohjeet suurinpiirtein komentotasolla :-)