Iltaa !!
Olen saattanut kysellä tätä aikaisemminkin mutta kysytään taas...
Joskus kauan aikaa sitten oli netissä sellainen julkaisu kuin "Tumpelon Linux". Se sisälsi ohjeet sekä graafisessa muodossa että merkkipohjaisena sellaisista asennukssita kuin: palomuuri, e-mail serveri, DNS-serveri, file-serveri, login-serveri jne . Ja sen ohjeen perusteella esim. moni PK-sektorin yritys ja kunta rakensi itselleen palomuurit, e-mailserverit jne ja palkkasi työntekijöitä hoitamaan hommia.
Nyt meillä on tilanne että on paljon henkilöitä joilla on osaamista mutta alati kasvavan kuilun toisella puolella on henkilöitä jotka eivät pääse kiinni Linuxiin. Monille Linux on yhtä kuin graafinen työpöytä ja siinä näkyvät ohjelmat. Koko ajan pienempi osa ihmisistä osaa tehdä em. palvelimia Linuxilla ja koko ajan pienempi osa ihmisiä pystyy tekemään esim. Thinclient-työasemia linux-serveriin.Saati sitten että palomuurissa olisi useampi aliverkotettu ethernet liityntä joiden liikennettä valvottaisiin Layer-3 tasolla.
Tiedustelenkin nyt että löytyisikö henkilöitä jotka teksisivät "Tmpelon Linux v2.0" esim. OpenSuSE:lla? Edellinen oli tehty RedHatilla. Perus servereiden lisäksi sitä voisi laajentaa ainakin mainitsemallani useamman ethernet-liitynnän aliverkotuksella, thin-client asennuksella, varmuskopioinnilla sekä clusterin asentamisella.
Moni varmaan sanoo että "tieto on netistä kaivettavissa". Niinhän se onkin. Mutta henkilölle joka vasta aloittelee atk:ta ja jonka englanti on vähän niin ja näin, pelästyy kun alkaa lukemaan amerikkaa jossa viljellän alan slangia. Ymmärrys ei välttämättä ole suurta. Se lähtökohta josta pääsisi ponnistamaan eteenpäin, se on tärkeää olla omalla äidinkielellä.
Mitä mieltä ovat foorumin jäsenet?