Kirjoittaja Aihe: Avatarit  (Luettu 21466 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

juippis

  • Vieras
Avatarit
« : 04.10.2006 - klo:17:40 »
Tiedän, että ensimmäinen viesti pitäisi olla virallinen "Hei meillä on keskustelualue" jne.. Sitä kuitenkaan kukaan lukisi. Aloitetaan sen sijaan hieman tärkeämmällä asialla, joka koskee jokaista käyttäjää.

Avatarit ovat tällä hetkellä vähän kinkkinen juttu. Maksimikoko on 83x83 (ja se on tosiaankin maksimi, käyttäkää mielellään 80x80 kuvia). Jos kuva ylittää tuon 83x83 pikseliä, niin sitä ei näytetä ollenkaan. Jos avatarisi ei siis näy lisäyksen jälkeen, tämä sääntö lienee syy siihen.

Miksi? Koska SMF kusee tai minä en vain osaa. Jos määritetään "mitä tehdä liian suurelle kuvalle" kohtaan "Kutista HTML:llä", niin silloin pienemmät kuvat, kuten 60x60 heitetään tuohon kokoon 83x83. Ja ei, ette halua nähdä giffiäni siinä koossa. Näin myös estetään kauhean pitkä latausaika, jos joku linkittää avatarinsa johonki 1600x1200 taustakuvaan.

Sääntö ei oikeastaan päde jos lähetät omalta koneeltasi avatarin palvelimelle ja käytät sitä. Palvelimella oleva GD-moduuli pienentää kuvan automaattisesti. Kuva voi toki kärsiä tässä, mutta tämänkin saa estettyä pienentämällä kuvaa vaikka Gimpillä.

Jmp, rakas SUSEfanaatikkomme ja oppi-isämme onkin ehtinyt laittaa linkin sivulle jossa on SUSE-aiheisia avatareja:
http://www.novell.com/company/logo/
Vinkki: Tallenna kuva kiintolevyllesi ja lähetä se palvelimelle. Näin säästyt kutistamiselta ja mahdolliselta päänsäryltä.

juippis

  • Vieras
Vs: Avatarit
« Vastaus #1 : 06.10.2006 - klo:20:37 »
Tai no, nyt on Jannejt:n ehdottama keino, eli GD-moduuli käytössä. Jos avatarinne ei millään näy foorumilla, edes edellisen postauksen keinoja käyttämällä, niin kerrottehan siitä Palaute-osiossa. Foorumi on vielä kehitysvaiheessa ja _kaikki_ palaute on enemmän kuin tervetullutta.

Jannejt

  • Vieras
Vs: Avatarit
« Vastaus #2 : 06.10.2006 - klo:21:20 »
Lisäyksenä parin testin jälkeen:
GD-moduuli poistaa animaation ja kuvan ensimmäinen frame jää näkymään, joten kaikki joilla on animatisoitu avatar, editoikaa se oikeaan kokoon itse.

EDIT: eli animaatio kyllä toimii palvelimilla olevilla kuvilla, kunhan sitä ei tarvise pienentää..
« Viimeksi muokattu: 06.10.2006 - klo:21:21 kirjoittanut Jannejt »