Kirjoittaja Aihe: Chirp-daily päivitys Leap 15.2 RATKAISTU(vaihdettu toiseen ongelmaan)  (Luettu 795 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rantarosvo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1111
  • Sukupuoli: Mies
Dearvva pitkästä aikaa
Tuli ostettua "uus" radio ja sen ohjelmoinnin tarpeen myötä paljastu ongelmia. Noi radioihin liittyvät ohjelmat tuntuu olevan räätälöity etupäässä ubuntulle ja siks tossa toisella koneella ubuntu on. No siinä ei onnistu koko chirp-dailyn asennus, joten asensin sen 1-click systeemillä tähän suseen. Aikasemmissa versioissa se on toiminut vuodesta 2016, toki alkuvaikeuksien kautta, kun lueskelee täällä foorumilla vanhoja juttuja.

No tähän uusimpaan leappiin se asentu ihan ok ja käyttökin sujuu melkein ongelmitta. Versio ei oo uusin ja radiotani ei löydy tuettujen radioiden listalta. Uusimmassa versiossa se on ja kun chirpin käynnistää, niin ensimmäisenä se ilmottaa että ohjelmasta on uudempi versio. Ohjelman sivuilla on ohje ubuntuun asentamisesta(ei toimi) ja hyvin ympäripyöreä viittaus muihin Linuxeihin.
Eli ensimmäinen ongelma on, miten päivityksen uusimpaan versioon vois tehdä?

Ohjelman kotisivu
https://chirp.danplanet.com/projects/chirp/wiki/Home

1-click asennuksessa tulee versio CHIRP daily-20200827 ja uusin on daily-20201128 Käsitykseni mukaan toi versionumero on päivämäärä jollon se on julkastu ja eihän toi suse versiokaan kovin vanha ole, mutta radio johon sitä tarttisin on vasta tässä uusimmassa.


Jostain syystä tökkäsin piuhan kiinni toiseen radioon ja kun hain taajuustietoja radiosta, paljastu toinenkin ropleemi  :( Tulee herja portista josta alla kuva. Portti on se minkä ohjelma oletuksena on valinnu. Usb-piuhahan radion ja tietokoneen välissä on. Postissa on tulossa muutama käsikapula(radiopuhelin) ja ne pitäis kanssa ohjelmoida, joten chirpin tarvetta olis tulossa. Ohjelma on parempi kuin radioiden omat toosaohjelmat, mutta toi päivitys vois olla fiksummin toteutettu.

Jostain syystä en saa herjakuvaa liitettyä tähän viestiin, joten löytyy linkistä.
https://drive.google.com/file/d/1dzY_0UFJJy0SbCjrgi2_0ScKhnq9NWU0/view?usp=sharing
« Viimeksi muokattu: 01.12.2020 - klo:16:31 kirjoittanut Rantarosvo »
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."

Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2737
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Chirp-daily päivitys Leap 15.2 (radioiden ohjelmointisofta)
« Vastaus #1 : 01.12.2020 - klo:15:31 »
Eikös täältä löydy uudempi versio
https://build.opensuse.org/package/show/hamradio/chirp

Poissa Rantarosvo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1111
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Chirp-daily päivitys Leap 15.2 (radioiden ohjelmointisofta)
« Vastaus #2 : 01.12.2020 - klo:15:53 »
Äkkiseltään näyttäs löytyvän.

Herjaruutu ratkastu tavallaan. Lisäsin itteni dialout ryhmään ja kun boottasin koneen, ei kone suostu aukeemaan kde työpöydälle. Ainoo jota edes tarjoo on IceVM ja nyt on "pikkasen" pasmat sekasin. Kaikki niin pirun pientä, että en meinaa löytää mistään mitään. Mistähän hitosta tää vois johtua  :o

No ekaks etin jostain suurempaa fonttia, yms asetuksia.

Chirppi toimii(vanhaversio) mut se ei nyt ihan hillittömästi lohduta. Jahka saan tekstistä selvää, niin koitan keksiä miten toi harmien linkkii versio asentuu.

muoks.
Vaihdoin asennuslähteen tohon harmien linkittämään, poistin vanhan version ja asensin uudesta lähteestä uudemman. Toimii normaalisti, mutta jostain syystä ei tue kaikkia radioita joita pitäs tukea. Ei varmaan vaikea arvata kuuluuko miun radeio tuettuihin vai ei  ::) Samaa radiota myydään 3 eri merkillä joista 2 löytyy chirpistä ja kummankin merkin listalta toi miun radio puuttuu, vaikka molemmat pitäs olla tuettuja.

Lopputulos siis on, että ohjelma päiviutetty, mutta ongelma ei ratkennu. Alotan tosta kden katoamisesta oman säikeen.
« Viimeksi muokattu: 01.12.2020 - klo:16:35 kirjoittanut Rantarosvo »
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."