openSUSE > Julkaisut ja factory

Leap/Jump

(1/2) > >>

SuperOscar:
Olen yrittänyt vähän seurata tätä openSUSEn tulevaisuuteen liittyvää keskustelua, mutta ihan kaikkea en ole onnistunut tajuamaan.

Ilmeisesti siis Leap 15.2 viivästyy tämän takia heinäkuulle? Lisäksi tulee tarjolle hetkellinen uusi jakelu, Jump? Mutta kumpi on ”perinteinen” Leap ja kumpi SLED:hen lujemmin kiinnittyvä, Leap vai Jump? Mitä tämä vaikuttaa KDE Plasman tulevaisuuteen openSUSEssa, SLEDhän on hyvin tiukasti kiinni Gnomessa? Tietääkö kekään?

puupiä:
Ymmärsin että Jump tulee olemaan rinnakkainen testijulkaisu, jossa paketoijat ja testaajat voivat kokeilla SLE/Leap yhteenliittämistä. 15.3:ssa sitten nähdään jumpin tulokset. Eli Leap tulee tulee rullaamaan eteenpäin normaalisti, poislukien tuo 15.2 viivästys.

Plasman tulevaisuudesta en osaa sanoa, mutta kovin erikoiselta tuntuu jos se horjuisi. Sen verran tiukassa on oS:n maine KDE-distrona, ja käyttäjiä on varmasti paljon.

SuperOscar:

--- Lainaus käyttäjältä: puupiä - 06.05.2020 - klo:09:54 ---Ymmärsin että Jump tulee olemaan rinnakkainen testijulkaisu, jossa paketoijat ja testaajat voivat kokeilla SLE/Leap yhteenliittämistä. 15.3:ssa sitten nähdään jumpin tulokset.
--- Lainaus päättyy ---

Minäkin ymmärsin sen, että 15.2-vaiheessa on kaksi jakelua, Leap ja Jump. Näistä vain toinen jatkaa, mutta tarkoitus on antaa käyttäjillekin ääni sen suhteen, kumpi. Epäselväksi jäi lähinnä, kumpi, Leap vai Jump, olisi se tiukemmin SLEDiin sidostunut muunnelma.

Uhkia olen nähnyt lähinnä kaksi. Toinen on tuo KDE Plasmaan liittyvä ja toinen se, tulisiko SLED-sidoksesta kehityksen jarru. Olen jotenkin tykästynyt tähän Leapin tapaan, jossa kukin jakeluversio on käytössä 2/3–1 vuotta.

puupiä:
Toki Leapin koodipohja on jo tiukasti sidottu SLE:en, joten argumentti kuuluu että mikään ei juuri muutu kun siirrytään yhteinen lähdekoodi -tilanteesta yhteisiin paketteihin, mutta mutta... olen myös hieman skeptinen. Onneksi on Tumbleweed :)

SuperOscar:
FAQia eestaas tavattuani huomasin nyt tämän:


--- Lainaus ---Q. Would maintenance and security be affected for Leap 15.1 or 15.2?
Leap 15.1 will have a longer than expected End of Life (EOL) than originally planned. Leap 15.2 would have similar EOL as previous versions of Leap. The proposed release based on SLE binaries would receive the same maintenance and security updates from SLE, so there is a positive benefit to moving the code streams closer together.
--- Lainaus päättyy ---

(Korostus lisätty.) Hieman tuosta joutuu päättelyä harjoittamaan, mutta koska ensin todetaan Leap 15.2:n eliniän olevan ”sama kuin aiempien Leap-versioiden” ja sitten puhutaan ”SLE:n binaareihin pohjautuvasta julkaisusta”, niin kyllähän siitä seuraa, että Jump on julkaisuista se, joka perustuu SLE:n binaareihin ja Leap on ”perinteinen”.

Hieman selvemminkin asian olisi voinut kertoa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta