3-näytön kortit ylipäätään kalliita ja siks olikin positiivinen yllätys, kun näytöt toimi emon intekroidulla. Tää kone on lähinnä surffailu käytössä ja tulkkaa digilähetteitä. Vasen näyttö seuraa lähinnä ns. aurora radiokeliä ja oikee saimaan laivaliikennettä, eli tavallaan info näyttöjä.. Keskimmäinen sitten ns. normikäytössä. Editointikoneella samat näytöt on sitten editointi käytössä. Vaikka editointikoneessa onkin 8-ytiminen prossu, niin renderöidessä tehoja tarvitaan ja muu käyttö ei oo niin mukavaa. Toinen on se, että haukkaa aikalailla enemmän sähköä ja pitää meteliäkin hiukan enemmän, niin en viitti pitää päällä 24/7 niinkuin tätä konetta.
Jos tässä ei saa kolmea näyttöä toimimaan kunnolla, taidan peruuttaa takasin 42.2 leappiin. Siinä toki oli ongelmana pienet punaset pilkut valkosilla nettisivujen pohjilla keskimmäisessä näytössä ja ne katos päivityksen myötä, eli ilmeisesti ei ollukkaan näytössä vika niinkun luulin. Toinen oli muistinkulutuksen kasvu pikkuhiljaa joka johtu selaimista joita yhtäaikaa päällä 3. Annoin nousta tonne reiluun 10Gb:tiin, jonka jälkeen tiputin sen alas tappamalla selaimia. Chromiun noista tuntus pahin olevan, mutta täs 42.3 ei vastaavaa ole, tai muistin kulutus nousee huomattavasti hitaammin. Välilehtiä auki pirusti, niin sehän siinä jonkunlaisena perussyynä on. Chromiumissa tosin vaan 8kpl, kun vivaldissa jota pääsääntösesti käytän, niitä on kymmeniä.
Yks vaihtoehto tietysti on laittaa raspberry hoitamaan ton oikeen näytön info työn. Näytössä hdmi vapaana ja sitä satunnaisesti raspilla käytänkin, jos tarvii enempi kirjotella. Ei tarvii puljata piuhojen kanssa kun vaihtaa konetta.
muoks:
Toi aurora radiokelin seuranta on nimensä mukaan myös kätevä revontulien seurannassa. Kun kartan rinkula muuttuu punaiseksi, on revontulia käytännössä 100% varmuudella ja keltasenakin niitä voi olla. Maapallo on kuvassa karttapohjosnavan päältä kuvattuna, joten vaatinee hiukan totuttelemista. Yön ja päivän raja on radioyhteyksien kannalta tärkee ja sekin näkyy kuvassa. Miulla kuva siis aina auki ja päivittyy automaattisesti 5min. välein.
http://services.swpc.noaa.gov/images/aurora-forecast-northern-hemisphere.jpg