Kirjoittaja Aihe: Leap 42.1 ja KWallet ja salasanakyselyt  (Luettu 6729 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Buntu

 • Jäsen
 • Viestejä: 155
Leap 42.1 ja KWallet ja salasanakyselyt
« : 31.12.2015 - klo:15:32 »
Taidan olla samaa mieltä Linus Torvaldsin kanssa openSUSEn paranoidista salasanakyselykäytännöstä.

Jos käynnistän koneen lepotilasta (muistista), kysytään salasanaa. Ensimmäiseksi haluan lukea sähköpostit. KMail kysyy lompakon salasanaa. Sitten käynnistän Chromiumin. Taas kysytään lompakon salasanaa. Ymmärtäisin kyllä salasanakyselyt, jos tämä olisi joku toimistokone, mutta miksi ihmeessä tällaisessa kotikoneessakin pitää noita kysellä yhtenään? Olen yrittänyt poistaa kaikki salasanakyselyt käytöstä, mutta tuloksetta. Onkohan joku asetus jäänyt huomaamatta?

Kyllästyin lopulta tuohon lompakkoon ja poistin sen kokonaan, sillä pelkkä lompakon poistaminen käytöstä KWalletManagerilla ei muuttanut mitään. Vasta koko ohjelman poisto lopetti nuo lopakkosalasanan kyselyt. Meinasi muuten samalla poistua koko Plasma 5, niin sidoksissa ne ovat toisiinsa.

KMail kuitenkin muistaa, että koneessa on lompakko ollut käytössä eikä suostu näyttämään sähköpostejani ilman salasanaa. Miksen voi avata omia sähköpostejani ilman salasanakyselyjä, vaikka olen kirjautunut istuntoon omalla salasanallani?

Poissa Rantarosvo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1111
 • Sukupuoli: Mies
Vs: Leap 42.1 ja KWallet ja salasanakyselyt
« Vastaus #1 : 03.01.2016 - klo:11:36 »
Ilmeisesti käytäntö on muuttunu, kun itelläni on 13.2 ja se kysyy lompakon salasanan kerran kun aukasen koneen ja sekin lähinnä nettiyhteyttä varten. Muita salasanoja ei ite koneen käyttö vaadi. No tietysti rootin vaikka yastia käyttäessä. Joissakin versioissa on kyllä toi lompakko toiminu päin persettä niin, että on pitäny antaa lompakon salasana ja sit lisäks esim. wlanin salasana. Hermot meinas mennä, joten ymmärrän siutakin. Valitettavasti en osaa auttaa.

Miulla hämärä muistikuva, että on olemassa mahdollisuus valita tietoturvan tiukkuutta. Oletus ei ollu tiukin, mut voiskohan olla siitä kyse. Joku fiksumpi vois valasta lisää.
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."

Poissa jkaija

 • Jäsen
 • Viestejä: 551
 • Sukupuoli: Mies
  • OtaNetti
Vs: Leap 42.1 ja KWallet ja salasanakyselyt
« Vastaus #2 : 03.01.2016 - klo:15:06 »
Itse en antanut 'lompakolle' salasanaa, se toimii minulla vaan muiden salasanojen pankkina, eikä kysele ikinä salasanaa.
Käytän kyllä kirjautumisessa salasanaa, joten en näe tuota edellistä huonona ratkaisuna.
HP Pavilion15-p076no, Tumbleweed 64bit Plasma
Asus Prime X570P, AMD Ryzen 5 3600, 32GT, GeForce RTX2080, Tumbleweed 64bit Plasma

Poissa Buntu

 • Jäsen
 • Viestejä: 155
Vs: Leap 42.1 ja KWallet ja salasanakyselyt
« Vastaus #3 : 05.01.2016 - klo:11:22 »
Enpä huomannut, että noinkin voi tehdä. Tuotahan piti kokeilla, joten asensin lompakon uudelleen, nyt ilman salasanaa. Chromiumin salasanakysely jäikin pois, mutta KMail kyselee edelleen. Se haluaa tietää jokaisen sähköpostitilini käyttäjätunnuksen ja salasanan. "Tätä kysytään koska lompakko on poistettu käytöstä." KMail ei suostu ottamaan uutta lompakkoa käyttöön. Sähköpostitilien asetuksissa lukee salasanan kohdalla harmaalla tekstillä: "Lompakko on poistettu käytöstä järjestelmän asetuksista." Siihen ei voi kirjoittaa mitään. Eikä auta vaikka poistaisi tilin ja asentaisi sitten uudelleen. Jostakin se vain muistaa, että lompakko on poistettu joskus käytöstä. On sillä hyvä muisti  ;)

Poissa RaijaR

 • Jäsen
 • Viestejä: 1440
 • Sukupuoli: Nainen
Vs: Leap 42.1 ja KWallet ja salasanakyselyt
« Vastaus #4 : 09.01.2016 - klo:15:21 »
Itselläni tuli myös vastaan ongelmia tuon KWalletin kanssa. Tosin en koskaan ole oikein ymmärtänyt koko KWalletin syvintä olemusta. Noilla ohjeilla kuitenkin pääsin lomakon kanssa yhteisymmärrykseen (voinee käyttää myös enabloimiseen?):

http://stackoverflow.com/questions/29594260/how-to-disable-kwallet-in-kde-plasma-5
Pöytäkone ASUS ExpertCenter PN52, Tumbleweed, jossa nippu distroja QEMU/KVM:ssä.
Ja Väinö-minibulli :D
Huom! Kirjoitusvihreet tulee jostain aravuudesta...

Poissa Buntu

 • Jäsen
 • Viestejä: 155
Vs: Leap 42.1 ja KWallet ja salasanakyselyt
« Vastaus #5 : 12.01.2016 - klo:16:30 »
Vihdoinkin kaikki toimii! Eilen tuli iso nippu päivityksiä ja pystyin luomaan uuden lompakon, jonka salasanan jätin tyhjäksi. Nyt KMail ei enää kysele salasanoja. Näyttää siltä, että aikaisemmin luomani lompakko ei toiminutkaan ja siitä syystä KMail kyseli jatkuvasti salasanoja.

Joku sanoikin jossakin, että tuota KWalletia vastaan ei kannata taistella.