Kirjoittaja Aihe: Mobiilinetti ongelmia? Cellmapper auttaa :)  (Luettu 3633 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rantarosvo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1111
  • Sukupuoli: Mies
Mobiilinetti ongelmia? Cellmapper auttaa :)
« : 24.09.2015 - klo:13:13 »
En oo tähän ohjelmaan kytköksissä sen suuremmin kuin kerään dataa kuljeskellessani. Kyseessä siis nettisivuilta löytyvä kartta josta löytyy tietoa mobiili lähetinmastoista ja niiden lähetys keiloista. Tieto kerätään vapaaehtois voimin ja se tapahtuu asentamalla android puhelimeen cellmapper ohjelma joka päällä ollessaan kerää tietoa lähetinmastojen signaalinvoimakkuuksista yms. Tiedot lähetetään palvelimelle ja ne näkyy kartalla muutaman tunnin päästä. On täysin riittävää kiertää omat lähialueet. Siitä on hyötyä itelle ja muille samaa operaattoria käyttäville.

Itelleni oli iso apu kun sain selville mihin linkkiin kannattaa antenni kotona suunnata. Päätin harrastusmielessä ruveta kartottamaan tätä lappeenrannan seutua ja ajella cellmapper päällä niitä alueita joilla ei tietoa vielä näy. Homma on vielä vaiheessa. Tarkotus on kerätä sekä 3 että 4G tietoa. Ohessa tulee gps jälkeä openstreetmap projektiin. Tähän ei yks puhelin riitä, joten jos jollakin on joutilaana esim. samsung s4 puhelin, niin saa tarjota. Saa olla rootattu, eikä pienet kolhut haittaa. Pääasia on että toimii kohtuu normaalisti.

Ohjeita/tietoa suomeksi

https://www.taisto.org/Cellmapper

Karttasivu

http://www.cellmapper.net/map

Valitse karttasivulla vasemmasta yläkulmasta maa, operaattori ja verkko jota käytät. Hyvällä tuurilla löytyy seudultasi riittävästi tietoa. Mitä enemmän dataa sitä tarkempi kartasta tulee.

Puhelimeen ohjelma löytyy play kaupasta.

Olis hienoa saada poliiseja, takseja, postinjakajat(haja-asutus) yms. hommaan mukaan, tulis kaupungit kartotettua aika tarkasti muutaman päivän aikana. Eli jos tunnet poliisin, taksin, postinjakajan, ehdota hommaa :)
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."