Kirjoittaja Aihe: GPL v3:sta  (Luettu 2362 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest158

  • Vieras
GPL v3:sta
« : 20.03.2007 - klo:18:49 »
Suse on mielenkiintoinen ja erinomaisesti toimiva 'paketti' - tosin kovin riidanalainen just tällä hetkellä - yritysmaailma tykkää ja fundamentikot inhoo.

Mitähän seuraa GPL v3:n myötä?

Linushan sitä ei hyväksy, mutt Stalman ja Perens ja k:nit pitää kiinni tiukasti.
Pelkääks ne oman asemansa heikkenevän, niinku luulen?
Aikas tunteenomaista vääntö kuiteski tuntuu olevan.


presidentti

  • Vieras
Vs: GPL v3:sta
« Vastaus #1 : 21.03.2007 - klo:00:02 »
jos oikein muistan niin gpl3han pakottaisi kaikki kopiosuojaukset pois, mikä ei ole täysin hyvä asia.
Musiikista ja muusta esim. videoista drm ja ylipäätänsä kaikki kopiosuojaukset saisivat poistua kyllä, mutta mites ohjelmistojen laita? Käytetäänkö DRM:ää softissa? Ainakin näitä seriallkeytä ym. on, ja saakin mielestäni olla. Täytyyhän kaupallinen ohjelmisto ostaa jos sitä haluaa käyttää, ja näillä koodeilla yritetään huolehtia ettei laittomia kopioita olisi.

Eli oma näkökulma on se, että seriallkey on ok, kaikenlainen muu suojaus ei. Hyvänä esimerkkinä vaikka Valven H-L 2, joka on täysin pultattu steamiin ja internetyhteyteen kiinni. Yhden pelin asentamiseen tarvitsee hakea päivitykset ja enkryptata tiedostot auki. Menee jo liian pitkälle.

Jos ajatellaan, että gpl ohjelmistoja pitäisi saada lisää juurikin kaupalliselta puolelta, näin se ei onnistu. Susen/novellin malli tässä asiassa on loistava ja myös toimii.

Ja sitten ne kaikki lisenssisopimukset. Koska käytännössä kukaan ei niitä valvo, saisivat poistua kokonaan. Ei niitä kukaan edes ylipäätään lue, paitsi ehkä salaliittoteoreetikot ja muuten vain aikaa omistavat ihmiset. 900:n sivun lisenssin voisi korvata ihan hyvin muutamalla rivillä tekstiä.

juippis

  • Vieras
Vs: GPL v3:sta
« Vastaus #2 : 21.03.2007 - klo:19:45 »