Oikeastaan tossa RTMDump-YLE ohjelmassa on kyse kopiosuojauksen kiertämisestä, joten WebM-videoiden kopioinnissa ei ole varsinaisesti kyse ihan samasta asiasta.
Yleisesti ottaen selain kirjoittaa väliaikatiedostoihinsa aina kopion toistetavasta videosta ja näin ollen se pystyy aina kopioimaan vähintäänkin sieltä väliaikaistiedostojen kansiosta ennen kansion tyhjentämistä. Tästä seuraa se että WebM-videot ovat nyt jo helposti kopioitavissa talteen. Ongelma on tällä hetkella ehkä se, että monet videoiden lataukseen tehdyt apuohjelmat eivät vielä tunnista noita WebM-videoita videotiedostoiksi, joten ne eivät vielä osaa ehdottaa niitä ladattaviksi. Esimerkiksi tässä käyttämässäni Susessa (11.3) täytyy käydä käsin muuttamassa noita tiedostosidoksia, jos jos aikoo saada WebM-videoiden esikatselukuvat käyttöön tiedostonhallintaohjelmissa.
RTMDumpin käytössä taas sitten on kyse Flashin käyttämästä kopiosuojaustekniikasta, joka estää kokonaisen luettavissa olevan videotiedoston kopioitumisen mihinkään väliaikaistiedostoon toiston aikana. Kyseisellä ohjelmalla tuo rajoitus pystytään kiertämään.
Hyvä esimerkki tästä on ehkä juuri YouTube joka ei normaalien videoidensa kanssa käytä tota Flashin kopiosuojausmahdollisuutta, joten sillä olevat videot on helppo kopioida ilman mitään apuohjelmiakin ja vaikka Yle ja YouTupe käyttävätkin samaa videoformaattia (.flv) niiden kopioitavuudessa on sitten toi kopiosuojauksesta johtuva ero.
Tästä johtuen luule, että webm-formaatin yleistyessä tulee hyvinkin nopeasti noita yhden napin apuohjelmia ja selainlaajennoksia, joilla noi kyseiset videot saa talteen. Kysymyshän ei monen soittimen ja apuohjelman kohdalla ole muusta kun ton .webm-päätteen lisäämisestä tarkkailtavien mediatiedostojen listalle.
WebM-videohan ei käytännössä muuten ole muuta kuin tarkkaan määritelty Matroska-tiedosto.