(Jatkoa factory-puolella käytyyn keskusteluun nyt kun selvisi, ettei vika ole openSUSEssa sen paremmin kuin KDE 4.6:ssakaan, kuten epäilin.)
Tässä varsinainen haaste selvitettäväksi! Itse en keksi kuin sellaisen ratkaisun, joka ohittaa koko ongelman – ks. alempana.
Synkkaan tiedostojani kotona kahden työkoneen (pöytäkoneen ja kannettavan) välillä kolmannen koneen (palvelimen) kautta. Aivan viime aikoihin asti Unisonin graafinen Gtk-liittymä toimi moitteitta, mutta viime aikoina se ei ole suostunut pöytäkoneelta SSH:n yli yhdistämään palvelimeen vaan jää kohtaan ”Contacting server...” eikä koskaan saa kysytyksi salasanaa.
Pöytäkoneen käyttistä on vaihdettu ahkeraan: törmäsin ongelmaan ensi kertaa openSUSE 11.4:ssä ja pidin sitä kyseisen distroversion ongelmana. Kun sama tuli vastaan Sabayon 5.5:ssä, rupesin epäilemään syylliseksi KDE 4.6:ta. Nyt koneessa on kuitenkin aptosid 2011-01 ja KDE 4.4.5, joka ainakin on aikanaan toiminut – ja sama ongelma.
Koneen levyt on osioitu /-, /home- ja /local-puihin, joista / jyrätään aina asennettaessa. Jos jotakin jäänteitä siis on, niiden pitää löytyä lähinnä /home-puusta. Kotikansiostanikin olen asennusten välillä poistanut tiedostot ja alikansiot ~/.config, ~/.gnome*, ~/.gtk*, ~/.kde*, ~/.local ja ~/.qt varmuuden vuoksi.
Kannettava ottaa iloisesti Gtk-liittymälläkin yhteyden palvelimeen, eli vian ei kuvittelisi olevan palvelimessa.
Muoks: Kannettavassa tosin on, kuten sigu kertoo, CrunchBang/OpenBox.
Pöytäkoneellakin Unison ottaa yhteyden ja toimii normaalisti tekstitilassa (virtuaalikonsolissa tai päätteessä). Samoin pöytäkoneella Dolphinissa saa kioslaven avulla SSH:n yli palvelimen kotikansiota jaetuksi.
Unison itse käyttää vain kolmea tiedostoa: asiakaspäässä yksinkertaista tekstitiedostoa profiilimäärityksenä sekä kummassakin päässä binaarimöykkyä ”arkistona”, jonka avulla se tarkkailee puiden muutoksia. Näissä tuskin voi olla vikaa, koska tekstitilassa ohjelma toimii.
Tuleeko kenellekään yhtään ideaa mieleen? Itse olen jo äimän käkenä, koska en kerta kaikkiaan keksi enää paikkaa, josta vikaa etsiä!
PS. Yllä mainitsemani kiertotie olisi tietysti se, etten lainkaan käytä SSH:ta vaan siirrän palvelimen synkkaaman puun NFS:ään. Koska palvelin ja pöytäkone ovat kiinteästi verkossa, tämä luultavasti toimisi ongelmitta. Haluaisin kuitenkin kyetä ratkaisemaan itse ongelman enkä vain paeta sitä