Anteeksi kolmas postaus peräkkäin.
Eli nyt on tuo tapahtuma oli. Oli kyllä menemisen arvoinen. Tapasin siellä fisun foorumeilta, Tero Lehdon tietokone-lehdestä *1 ja totta kai jaban Mikrobitistä *2. Muitakin "naamalta tuttuja" suomalaisen tietotekniikan suurnimiä oli kerääntynyt sinne.
*1:
http://blogit.tietokone.fi/linuxinjaljilla/ &&
http://www.tietokone.fi*2:
http://jaba.mbnet.fi &&
http://jaba.mbnet.fi/opensuse &&
http://www.mikrobitti.fiVedän pienen tiivistelmän päivästä, vaikka vain omia muistoja kostuttaakseni. Tero Lehto ehtikin kirjoittaa jotain minua ennen:
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30001&tyyppi=1Olin paikalla 08:30, jolloin messusali oli jo auki, mutta kahvitarjoilu aloitettiin. Hain kahvit ja liityin jaban seuraan. Siinä juttelimme puolisen tuntia jaban, Tero Lehdon ja ties kenen kanssa. Aina välillä paikalle ilmestyi esittäytymään tuntematonta porukkaa. Jo aulassa tunnelma oli hyvin veljellinen ja rento.
Fisu ennätti kahviaulaan siinä kello 9 jolloin esityksen olisi pitänyt alkaa. Otimme lasit appelsiinimehua ja menimme kokoussaliin eturiville istumaan. Jmp ei tainnut päästä vaikka yllätystä odoteltiin
Itse esittely alkoi noin 9:05 Novellin Suomen maajohtajan Kim Aaltosen alkupuheella. Joskus 09:30 puikkoihin pääsi ruotsalainen Peter Anderrson. Peter puhui selvää englantia ja yksikään lause ei mennyt mitenkään ohi. Peter puhui toimiston tuottavuuden parantamisesta, työpöydän hienouksista ja tuesta Microsoftin muotoja kohtaan. Siinä pyöräyteltiin pari kertaa Xgl/compiz -kuutiota ja meitä nuoria tuo ei oikein enää hätkähdyttänyt, mutta yritysten puolelta tulleet edustajat ja koloista ryömineet palvelinylläpitäjät osoittivat ihastuksensa "oooh"-äänteellä ja ":-o"-ilmeellä. Arvoista. Andersson myös mainitsi SLED SP1 -julkaisun tuomista parannuksista työpöydälle.
Sitten oli vuorossa hyvin tekninen puhe AMD:ltä. En nyt muista puhujan nimeä, mutta hän hiljensi koko salin kello 9:05 bootatessaan Windowsiin ja jättäessä "vahingossa" tietokoneen kokoussalin kaiuttimiin kiinni. Mies kertoi että hän ei ollut ehtinyt järjestää tietokonetta kuntoon joten oli otettava Windows-läppäri kiiressä. Andersson sai vetäistyä tästä pari vitsiäkin liittyen hänen puheenaiheisiinsa. "If you think Windows is the only option for desktop machines... THINK AGAIN! And that man really has to 'think again'."
Tosiaan, mies kuitenkin osasi hommansa ja esitys AMD:ltä oli loistava. Teknistä kamaa mutta ymmärsin suurimman osan. Hän myös kehui SUSEn 64-bittisyyttä, joka nyt onkin tunnetusti parasta laatuaan.
Okei, seuraavaksi pidettiin puolen tunnin tauko. Juotiin kahvia, syötiin pullaa ja keskusteltiin kuka mistäkin. Kun palasimme, ruotsalainen ystävämme oli jälleen pitämässä puhetta. Tällä kertaa Novellin palvelinratkaisuista. Infoesitys kesti kai päälle tunnin, mutta se oli todella mielenkiintoinen. Mies osoitti Xenin vahvuuksia, Vistan heikkouksia ja vaikka mitä. Kiinnostuin henkilökohtaisesti SLES:stä (vai oliko se nyt Novell Open Enterprise Server, eli NOES). Sieltä löytyy tuet vaikka mihin. Turha minun on näitä alkaa sen suuremmitta selittelemään kun materiaalin saa pian netistä, silloin jokainen voi itse lukea nuo hienoudet.
Päivän viimeinen esitys oli IBM:ltä ja totta puhuen siitä meni puolet ohitse. Vaikuttiko miehen raskas ja pehmeä ääni, aiheen kuivuus vai oma väsymys, ei tietoa.
Kim Aaltonen lopetti tilaisuuden loppupuheellaan ja tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut. Ehdottomasti menemisen arvoinen (ilmainen!)
Puolen vuoden päästä uudestaan.
Ai niin, voitin seminaarin arpajaisissa Novell-mukin:
http://roskakori.org/files/kuvat/nurkka/novell_mug.jpgjäi vielä jotain käteenkin seminaarista, fyysisesti ;-)
Sitten vain odotellaan lähdemateriaalin ilmestymistä Internetiin. Ne aiotaan kaiketi suomentaa jotenkin, joten "kielivammaiset", kuten yksi mies tilaisuudessa sanoi, pääsevät niin ikään selville tulevista upeuksista ja jo-valmiista ratkaisuista.
Linux oli valmis jo eilen, toivottavasti sinä olet tänään.
-- Juippis