Kirjoittaja Aihe: LibreOffice  (Luettu 63844 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice valmis
« Vastaus #20 : 28.01.2011 - klo:10:12 »
Nysse on valmis eli ainakin julkaistu tuo Libreoffice meinaan
http://www.tietokone.fi/uutiset/maksuton_libreoffice_ohjelmistopaketti_valmistui

...onko Sussu jo ottanut sen helmoihinsa, en tarkistanut, mutt eiköhän suht pian ainakin
En osaa sanoa mikä on 11.3 tilanne, mutta 11.4 milestone versioissa tuo on ollut jo alusta asti.
Luulen, että sen pystyy asentamaan jostain reposta 11.3, mutta en usko, että muuttaisivat sitä virallisiin repoihin kesken kaiken.

juu, eivät tokikaan muuta/vaihda, mutt nyt on julkituotu myös Openoffice 3.3... tuliskohan se vielä Sussun nykyversioihin päivitettäväksi...?

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #21 : 03.02.2011 - klo:15:30 »
saatavissa asennuspakettina stabiili-repoista http://download.opensuse.org/repositories/LibreOffice:/Stable/openSUSE_11.3/
...myös muillekin Sussuille - tosin ei kauhiasti ikääntyneille... ;)

ps. edit: ainakin asentui ihan OK, vaikka hiukka huomauttelikin asentumisensa aikana jostain openofficeen liittyvistä, mutta ei pysähtynyt edes moisia sen kummemmin ihmettelemään, vaan jatkoi asentumistaan korvaten tuon openoffice 2.3.1:n alta pois automatic. ...ja ainakin ton ainokaisen testidokun (.docx), joka mulla tässä testi-/koe-koneessani on, avas mukevasti, kuten toki edeltäjänsäkin teki.

Poissa Owdy

 • Huoltomies
 • Jäsen
 • Viestejä: 3260
Vs: LibreOffice
« Vastaus #22 : 03.02.2011 - klo:16:39 »
Kiitos Nakki :)

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #23 : 02.03.2012 - klo:19:07 »
Onko LibreOfficen sovittaminen openSUSE:lle vallan lopetettu, kun 3.5-versiota ei näy, vaikka se on kaiketi jo tammikuussa julkitullut?
Uusin openSUSE-versio on edelleen 3.4.4
Mitä uutta 3.5 on muassaan tuonut, niin en oo tarkemmin perehtynyt. Pikaisesti listaa kurkkasin kyllä .orgin sivuilta. Mutt tuskin se on 'taaksepäinkään kehittynyt'... Ja se, ett onko muutokset tarpeellisia, tms, on sitt ihan vallan toinen juttu, kuin tuo, mitä kyselen.

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #24 : 06.03.2012 - klo:20:55 »
On se kiva, ett LibreOffice päivittyy Winkkarille ja Macille samantien kun julki tulee, mutt
Eikö kellään oo tietoa LibreOffice 3.5:n viipymisestä openSUSE:lle?

http://fi.libreoffice.org/lataa/

sieltä näkee parannuksistakin jotain

mutt ei näy Sussulle täältäkään kurkkiessa - eli factoryssakaan

guest624

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #25 : 06.03.2012 - klo:21:21 »
Jos se on pakko saada, niin miksi et lataa libreofficen sivuilta?
http://fi.libreoffice.org/lataa/kaikki/
Paketeissa on rpm-paketteja, ei tarvitse asentaa lähteestä.

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #26 : 06.03.2012 - klo:21:45 »
ei nyt(kään) ole kysymys pakko-saanista, vaan ihmettelystä missä viipyy ja tuleeko lainkaan/milloinkaan.
Ja kommenttina mieluummin jotain tuon tulemisesta jotain kertovaa.
mutt kiitos tästäkin vaihtoehdosta

guest624

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #27 : 06.03.2012 - klo:22:03 »
ei nyt(kään) ole kysymys pakko-saanista, vaan ihmettelystä missä viipyy ja tuleeko lainkaan/milloinkaan.
Ja kommenttina mieluummin jotain tuon tulemisesta jotain kertovaa.
mutt kiitos tästäkin vaihtoehdosta

Tämä nyt on taas tätä.
Jakeluissa uusia ohjelmaversioita jaellaan sitten kun ne on testattu ja hyväksi havaittu ja mahdollisesti niihin on tehty jakelukohtaiset muutokset. Testaajista saattaa olla pulaa, 3.5 ei ole riittävän vakaa / laadukas tai syy voi olla jokin muu.
OpenSuse ei ole Bleeding Edge-distro (sen ei ainakaan pitäisi olla, joskus on vähän tuntunut siltä). Jos tahtoo BE:tä, kannattanee valita toisin.

Uusimpia versioita voi latailla ja asennella omalla vastuulla mistä huvittaa, jakelu tarjoaa sen mitä jakelu tarjoaa. Deal with it. Libreoffice toimii tällä hetkellä hyvin, eikä mitään varsinaista tarvetta version päivittämiselle ole.

Mitä taas tulee tuohon 12.2 olevaan LibreOffice-versioon, niin kyllä se 3.5 ehtii sinne vielä.

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #28 : 07.03.2012 - klo:09:49 »
joo saattaa tullakin, vaikka kauan näyttää kestävänkin.

Mutt sulle voisin todeta ihan samaa kuin mulle osoitit, ett tää on taas tätä. Ei välitetä käyttäjien palautteista ja mielipiteistä pätkääkään, ainakaan, jos vielä ilkeävät kysellä jotain 'sopimatonta' ja jos joku asia ei, tässä tapauksessa sinulle, tärkeä tai merkityksellinen tai edes kiinnostava. Siis perin ylimielistä suhtautumista.

Minähän kirjoitin muistaakseni, että en edes tiedä millaisia parannuksia uuteen versioon on tullut, mutta koska työssäni käytän mm. ko ohjelmistoa ja käyttistä, niin haluaisin saada entistä parempaa yhteentoimivuutta muiden tekemiä dokumentteja käsitellessäni. Kaikki kun ei vieläkään toimi oikein ...tai ainakaan yhteen muiden käyttämien, esim. valtasovelluksilla tekemien dokumenttien kanssa.

Mutt mun puolestani asian käsittely voidaan jättää tähän, jos se ei teille openSUSE:ssa ole merkityksellinen. Tulipa suhtautumisenne taas julki.
Yritän jotenkin tulla toimeen nykyiselläni.

ps. niin ja tuo 'lohduttava' mainintasi 12.2-versioon ehtimisestä... sehän tulee julki jo heinäkuussa ...tänä vuonna sentään.
openSUSE 12.2: July 2012    http://en.opensuse.org/openSUSE:Roadmap

Poissa Samuel

 • Jäsen
 • Viestejä: 369
Vs: LibreOffice
« Vastaus #29 : 07.03.2012 - klo:09:56 »
Hmm. sanotaan, et hyvää kannattaa oottaa. Sanotaan myös, että kaikki vie aikansa. Toisaalta aina on se tilanne, että niillä työkaluilla pittää tulla toimeen, mitkä käsillä on. Itse olen ihmeissäni ja todella kiitollinen ihmisille, jotka lujittava avointa ja vapaata maailmaa usein ilman taloudellista intressiä. Kuvittelen, että ainakin on osoittain kysymys sivistyksestä. Kiitoksia ihmisille ja yhteisölle, tästä on hyvä jatkaa. 

Poissa SuperOscar

 • Käännösryhmä
 • *
 • Viestejä: 931
 • Sukupuoli: Mies
 • Tänään täällä, huomenna poissa
  • Legisign.org
Vs: LibreOffice
« Vastaus #30 : 07.03.2012 - klo:15:03 »
Mutt sulle voisin todeta ihan samaa kuin mulle osoitit, ett tää on taas tätä. Ei välitetä käyttäjien palautteista ja mielipiteistä pätkääkään, ainakaan, jos vielä ilkeävät kysellä jotain 'sopimatonta' ja jos joku asia ei, tässä tapauksessa sinulle, tärkeä tai merkityksellinen tai edes kiinnostava. Siis perin ylimielistä suhtautumista.

Mitä ihmettä nyt oikein horiset? Linuxissa yleinen käytäntö on se, että distron mukana tulevat ohjelmaversiot EIVÄT PÄIVITY paitsi turvapäivitysten osalta. Esim. Debian 6.0:ssa tulee (muistaakseni) OpenOffice 3.2.1, ja se pysyy Debian 6.0:ssa aina siksi, kunnes seuraava Debianin versio tulee – eli kaukaiseen tulevaisuuteen.

Eikä LibreOffice Windowsiin tai Macciinkään noin vain maagisesti ”tule”, vaan sinun on itse se päivitettävä. Aivan samoin voit halutessasi tehdä missä hyvänsä Linuxissa hakemalla paketit suoraan ohjelmistonvalmistajan sivuilta, jollei kukaan tarjoa henkilökohtaista päivitysrepoa.

Lainaus
Mutt mun puolestani asian käsittely voidaan jättää tähän, jos se ei teille openSUSE:ssa ole merkityksellinen.

Kenelle ”teille” nyt puhut? openSUSE.fi-foorumilla ei kauhean paljon taida olla väkeä, joka olisi Attachmatessä töissä :)
pöytäkone 1, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; NUC: openSUSE Leap 15.5; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #31 : 07.03.2012 - klo:16:03 »
puhut/kirjoitat puppua SuperOskari. Kyllä Openofficen ja nykyisen Libreofficen uudet versiot on tähän asti tulleet openSUSE:lle - siis vuosien ajan. Olen päivitellyt niitä käyttööni ties kuinka monta kertaa ennenkin.

PS. Piti oikein käydä Distrowatchissa tarkistamassa mikä Libreoffice tässäkin openSUSE 11.4-versiossa oli kun se julki tuli. Oli näimmä 3.3.1 ja nyt se on ihan omista asennuslähteistään useankin päivityksen jäljiltä 3.4.4.3-3.1

pps. joten pa*kat minä sun debianeistasi...

eli sinustahan tuo hörinä näimmä kuuluu

guest624

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #32 : 07.03.2012 - klo:19:37 »
Kyllähän jotkut ohjelmat päivittyvät versiosta toiseen, toiset taas ei. Työpöydät ei päivity, mutta monet vähemmän työtä ja testausta vaativat päivittyy. Firefoxikin päivittyy taajaan, ja varmasti tuo Libre Officekin saattaa päivittyä. Ja tässä on eri jakeluiden välillä eroa. Debian on hitaimmin päivittyviä jakeluita, ja jokin Arch tai Gentoo on Bleeding Edgeä. Opensuse on jostain siitä väliltä.

Mutta mitään päivitystä ei tule virallisiin asennuslähteisiin ilman että se on testattu ja sille on tehty mahdolliset opensusen kustomoinnit. Sellaista vaihtoehtoa ei varmastikaan ole olemassa, että ohjelma syöstäisiin testaamatta virallisiin repoihin, ja siihen on syynsä.
Miksi sitten LibreOffice ei ole vielä päivittynyt. Siihen varmastikin on syynsä. Näitä mahdollisia syitä spekuloin tuossa aiemmin, tietää en voi, kun en ole missään tekemisissä minkäänlaisen openSuse-kehityksen kanssa. Ylimielisyydestä tahi käyttäjien huomiotta jättämisestä tuskin on kyse. Resurssit ei välttämättä riitä, tai sitten uusin versio on havaittu epävakaaksi. Mikäli haluat tietää tarkemmin, on sinun etsittävä ja kysyttävä sitä tietoa jostain muualta. Tämä foorumi ei ole OpenSusen virallinen tiedotuskanava, tämä on ihan vain suomenkielisten openSuse-käyttäjien vertaistukiryhmä, eipä juuri muuta.

Ja mitä tulee Windows ja Mac käyttäjien "etuoikeutetumpaan" asemaan, niin ei semmoista ole. Ei windows-käyttäjälle tule MS-päivityksestä automaattisesti viimeisintä LibreOfficen versiota. Mikäli windows-käyttäjä haluaa uusimman version Libre Officesta hän lataa sen netistä ja asentaa ihan itse sen. Saman voit sinä Linux-käyttäjänä tehdä.

Siitä, miten opensusea tehdään, on aika turha marista täällä. Keskustelua asiasta voidaan toki käydä, mutta tämänkaltaiset vuodatukset ja nillitykset ovat aika turhia, ei niistä mitään hyödy. Ei täällä noille asioille kukaan mitään mahda, ihan sama olisi nurista jossain suomi24-palstalla kuinka windowsissa on kehno piirustusohjelma.

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #33 : 07.03.2012 - klo:19:57 »
huh, huh sun asennettasi! Kehut kelpaa, asialliset kysymykset ei. Tietääkö kukaan 9.2. julkaitun Openofficen tulosta openSUSE:lle ja eikun kauhia vastahyökkäys ja hörisijäksi nimittely silmilleni. ...mutt taisin osua arkaan paikkaan...


guest624

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #34 : 07.03.2012 - klo:20:12 »
huh, huh sun asennettasi! Kehut kelpaa, asialliset kysymykset ei. Tietääkö kukaan 9.2. julkaitun Openofficen tulosta openSUSE:lle ja eikun kauhia vastahyökkäys ja hörisijäksi nimittely silmilleni. ...mutt taisin osua arkaan paikkaan...

Voitko olla ystävällinen ja osoittaa, millä lailla olen hyökännyt yhtään ketään kohtaan, tahi antanut ymmärtää, että opensusea ei saisi kritisoida?
Informoin mielestäni suhteellisen neutraaliin sävyyn siitä minkälaisen prosessin läpi ohjelmat repoihin päätyvät ja minkälaisia ongelmia siinä saattaa ilmetä. Sen parempaa vastausta ihmettelyihisi LibreOfficen julkaisuaikatauluista minulla ei ole antaa, enkä usko että kenelläkään muullakaan täällä. Aiemmasta viestistäni ilmenee kyllä hyvin myös tämän foorumin luonne, keneenkään foorumilaiseen ei kannattane viitata "teihin opensusessa", koska ei kait täältä kukaan juuri kehitystyöstä vastaa. Jokunen jäsen tekee käännöstyötä, ja sitten on heitä jotka  ovat aktiivisia bugiraporttien kirjoittajia, mutta en ole ainakaan huomannut, että joku olisi jotenkin merkittävässä assemassa kehitystiimissä.

Mikäli haluat tietää Libreofficen tulosta repoihin, voinet kysyä asiaa forums.opensuse.org -foorumilta, mutta veikkaan, että et sen parempaa vastausta saa sieltäkään.

Poissa SuperOscar

 • Käännösryhmä
 • *
 • Viestejä: 931
 • Sukupuoli: Mies
 • Tänään täällä, huomenna poissa
  • Legisign.org
Vs: LibreOffice
« Vastaus #35 : 07.03.2012 - klo:20:26 »
Ja tässä on eri jakeluiden välillä eroa. Debian on hitaimmin päivittyviä jakeluita, ja jokin Arch tai Gentoo on Bleeding Edgeä. Opensuse on jostain siitä väliltä.

Arch ja Gentoo ovat rolling-jakeluja eli niissä ei ole jakeluversioita lainkaan: niihin ei siis määritelmällisestikään päde se, mitä sanoin.

No, minä en todellakaan tiedä sen tarkemmin openSUSEn käytännöistä uusien versioiden tuomisesta jakeluun. Debianissa idea tosiaan on se, että ohjelman versio pysyy sikäli kuin mahdollista samana koko jakeluversion käyttöiän, ja minusta menettelytavassa on hyvä pointti.
pöytäkone 1, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; NUC: openSUSE Leap 15.5; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11

guest624

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #36 : 07.03.2012 - klo:20:56 »
Ja tässä on eri jakeluiden välillä eroa. Debian on hitaimmin päivittyviä jakeluita, ja jokin Arch tai Gentoo on Bleeding Edgeä. Opensuse on jostain siitä väliltä.

Arch ja Gentoo ovat rolling-jakeluja eli niissä ei ole jakeluversioita lainkaan: niihin ei siis määritelmällisestikään päde se, mitä sanoin.

Ei ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa, jos tahtoo olla BE.
Toisaalta tumbleweedissa on myös ajatuksena olla eräänlainen rolling opensuse, mutta ei sekään ole bleeding edge.

guest158

 • Vieras
Vs: LibreOffice
« Vastaus #37 : 10.05.2012 - klo:14:39 »
No nysse tuli - siis uusittu/päivitetty LibreOffice - siis se 3.5-sarjalainen 3.5.3 openSUSE:llekin, ihan Susen omista lähteistä ladattavaksi ja stablena siis, vaikka joku supertietävänä itseään pitävä yritti aiemmin muuta näistä päivityksistä väittaakin.
No hän puhui enempi yleisesti Linuxeista tai oliko Debianista, kun ei lie niin hyvin openSUSE:n toiminnoista perillä...

mun käyttämä linkki tälle vanhalle 11.4-opesussulle:
http://download.opensuse.org/repositories/LibreOffice:/Stable/openSUSE_11.4/i586/

Muuta en vielä kokeillut, kuin ett Writer käynnistyi OK ja on kutakuinkin entisen näköinen.
Muista paketin softista en vielä siis tiedä

Muutama kk meni odotellessa, Ubuntulle tää taisi tulla yllättäen jo kuukausia sitten, niinkuin foorumillaan kertoivat ja saivat minutkin aiheesta täällä kyselemään, mutt turpiin lyötiin, niin kuin monesti ennenkin täällä, kun satun kyseleen hiukankin kriittisiksi jonkun ymmärtävin sävyin...  mutt hyvä näinkin

Poissa jmp

 • openSUSE Member
 • *
 • Viestejä: 4553
 • Sukupuoli: Mies
  • openSUSEa suomeksi
Vs: LibreOffice
« Vastaus #38 : 10.05.2012 - klo:15:06 »
No nysse tuli - siis uusittu/päivitetty LibreOffice - siis se 3.5-sarjalainen 3.5.3 openSUSE:llekin, ihan Susen omista lähteistä ladattavaksi ja stablena siis, vaikka joku supertietävänä itseään pitävä yritti aiemmin muuta näistä päivityksistä väittaakin.
No hän puhui enempi yleisesti Linuxeista tai oliko Debianista, kun ei lie niin hyvin openSUSE:n toiminnoista perillä...

Mistä tuo uusi LibreOffice oikein tuli? Ei sitä ainakaan päivityslähteessä ole.

Koodia: [Valitse]
jmp@phenom:~> zypper if libreoffice
Luetaan asennuslähteiden tietoja...
Luetaan asennettuja paketteja...


Tiedot kohteesta paketti libreoffice:

Asennuslähde: openSUSE Current updates
Nimi: libreoffice
Versio: 3.4.5.5-4.5.1
Arkkitehtuuri: x86_64
Toimittaja: openSUSE
Asennettu: Kyllä
Tila: ajan tasalla


Jos sitä ei löydy OSS-, NONOSS- tai Update-asennuslähteistä, niin kyse ei sillöin ole virallisesta päivityksestä. ;)

Lainaus
Muutama kk meni odotellessa, Ubuntulle tää taisi tulla yllättäen jo kuukausia sitten, niinkuin foorumillaan kertoivat ja saivat minutkin aiheesta täällä kyselemään, mutt turpiin lyötiin, niin kuin monesti ennenkin täällä, kun satun kyseleen hiukankin kriittisiksi jonkun ymmärtävin sävyin...  mutt hyvä näinkin

Saat vielä muutaman kuukauden odotella ennenkö tuo virallisesti openSUSEssa mukana on, openSUSEn versio on silloin kuitenkin jo 12.2
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

Poissa SuperOscar

 • Käännösryhmä
 • *
 • Viestejä: 931
 • Sukupuoli: Mies
 • Tänään täällä, huomenna poissa
  • Legisign.org
Vs: LibreOffice
« Vastaus #39 : 10.05.2012 - klo:16:38 »
saivat minutkin aiheesta täällä kyselemään, mutt turpiin lyötiin, niin kuin monesti ennenkin täällä, kun satun kyseleen hiukankin kriittisiksi jonkun ymmärtävin sävyin...

Tuo ”turpiin lyönti” on kyllä ihan vain oma tulkintasi. Itse tulit hyvin kiivaasti vaatimaan palvelua, ja kun sinulle ystävällisesti yritettiin selittää Linux-jakelujen päivitysperiaatteita, rupesit mekastamaan.

Hienoa kuitenkin, jos yksi itkupotkuraivarihemmo on saatu tyytyväiseksi :)
pöytäkone 1, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; NUC: openSUSE Leap 15.5; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11