Kirjoittaja Aihe: Huawei e1762  (Luettu 12666 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest857

  • Vieras
Huawei e1762
« : 06.11.2010 - klo:12:39 »
Otsikon tikku pitäis saada toimiin 11.2 KDE versiossa.
Koodia: [Valitse]
lsusb
Bus 001 Device 003: ID 12d1:1446 Huawei Technologies Co., Ltd.
Pitääkö päivittää 11.3, kun siinä ainakin pelaa? Tällä hetkellä ei vain ole oikeen houkutusta...

Muoks. lisätään nyt vielä, että tosiaan, kun tikun tökkää kii niin ainut mitä tapahtuu on tuo näkyminen lsusbn tulostees, kun vastaavasti esim. e169 tikun kiinnittämisen jälkeen networkmanager ilmoittaa modeemista sekä tikun muisti näkyy liitetyssä laitteissa.

guest857

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #1 : 09.11.2010 - klo:12:44 »
Eikö kellään oo vinkata asiasta? Pitäis ens viikonlopuksi saada tikku pelaa...  :P
Ubuntun foorumilla höpistiin usb-modeswitchistä, mut se tässä sussussa on kyllä asennettu.

guest839

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #2 : 09.11.2010 - klo:15:00 »
Tämä toimii SusessakuinSusessa jos käytät Gnomea. Kdessa varmaan joutuu terminaali-hommiin.

Luo /etc/usb_modeswitch.d kansioon tiedosto 12d1:1446 mikä sisältää alla olevat rivit:

########################################################
# Huawei, newer modems

DefaultVendor= 0x12d1
DefaultProduct=0x1446

TargetVendor=  0x12d1
TargetProductList="1001,1406,140c,141b,14ac"

CheckSuccess=20

MessageContent="55534243123456780000000000000011060000000000000000000000000000"

guest857

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #3 : 10.11.2010 - klo:14:34 »
Hmm... KDEhän mulla  ;D  mut vissiin tuon tiedoston tekeminen voisi auttaa KDEnkin kanssa?

guest839

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #4 : 10.11.2010 - klo:20:08 »
Kyllä toimii Kde:ssa.
Se ilmoittaa Suselle että kysessä on modeemi eikä Cd-asema vai mikä lie tietotallennusväline.
Koneen uudelleen käynnistys mokkula Usbi portissa ja pitäisi mennä suoraan nettiin.
Jos ei mene, mitä epäilen, niin Kde miehenä kirjoitat sinne terminaaliin:

sudo modprobe option

Muista tyhjä väli modproben ja optionin välissä.
Tämä taas nollaa mokkulan jos vaikka aikaisemmin olet käyttänyt sitä Windowsissa.


guest857

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #5 : 14.11.2010 - klo:10:53 »
hmm... Eipä se toimi tuolla... taitanee joutua tuon 11.3 päivityksen tekemään. Ainakin sen live-versiossa toimi suoraan.

guest839

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #6 : 14.11.2010 - klo:12:20 »
Jotain outoa siinä että 11,3 livessä toimii mutta ei asennetussa 11,2:sessa.
Niissä ei pitäisi olla mitään eroja mokkulan käsitttelyssä.


Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2780
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #7 : 14.11.2010 - klo:12:47 »
Jotain outoa siinä että 11,3 livessä toimii mutta ei asennetussa 11,2:sessa.
Niissä ei pitäisi olla mitään eroja mokkulan käsitttelyssä.


Kernelin versiolla on todennäköisesti asian kanssa paljonkin tekemistä.

guest839

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #8 : 14.11.2010 - klo:13:02 »
Minulla tämä mokkula toimii molemmissa, 11,2 ja 11,3 versioissa näillä yllämainituilla tempuilla.
Tulee mieleen Knetworkmanagerin ja Networkmanagerin erot tai käyttäjän niihin luomat erot.
Sinne EI laiteta muuta kuin rasti että menee suoraan nettiin ja *99# siis EI mitään muuta.


guest857

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #9 : 14.11.2010 - klo:15:48 »
Minulla tämä mokkula toimii molemmissa, 11,2 ja 11,3 versioissa näillä yllämainituilla tempuilla.
Tulee mieleen Knetworkmanagerin ja Networkmanagerin erot tai käyttäjän niihin luomat erot.
Sinne EI laiteta muuta kuin rasti että menee suoraan nettiin ja *99# siis EI mitään muuta.


Tota mulla on tossa 1762 siis sellainen homma ettei se tosiaan näy missään muualla kuin lsusb tulosteessa. Ei edes tule tarjolle sitä kännykän kuvaa networkmanageriin. 
Vastaavasti kuten aiemmin mainitsin e169 toimii normaalisti eli kun tikun tökkää kii niin tulee huomautus networkmanagerilta, että modeemi liitetty jne...

Pitäähän siihen APN laittaa lisäksi? :)

Mutta tosiaan näyttää siltä, ensi viikonloppuna asentaa täräytän 11.3 version, sillä kumminkin tuo kone on toiminut kaikilla sussun versiolla aiemmin moitteetta.

guest839

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #10 : 14.11.2010 - klo:17:47 »
Pitäähän siihen APN laittaa lisäksi?

No kun Ei niin Ei

Poissa letkume

  • Jäsen
  • Viestejä: 521
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #11 : 15.11.2010 - klo:09:22 »
Tämä toimii SusessakuinSusessa jos käytät Gnomea. Kdessa varmaan joutuu terminaali-hommiin.

Gnome ei ole vastaus. Gnome on saatanasta.

Se ilmoittaa Suselle että kysessä on modeemi eikä Cd-asema

Ei ole tarpeen, 11.2 KDE hanskaa homman muutenkin.

sudo modprobe option

Kyseessä ei ole option mokkula

Pitäähän siihen APN laittaa lisäksi?

No kun Ei niin Ei

Kyllä pitää, ainakin saunalahden liittymässä

Onko 11.2 päivitetty uusimmilla päivityksillä?

guest857

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #12 : 15.11.2010 - klo:10:42 »
Lainaus
Onko 11.2 päivitetty uusimmilla päivityksillä?
Kyllä on...

Pitäähän siihen APN laittaa lisäksi?

No kun Ei niin Ei
Hmm... Juuh tän Soneran kans ei oo oikeen Sussun kans komemusta, mutta kun ongelma, ettei tuo mokkula tuu ees näytille jotta vois yrittää yhistämistä.

Lainaus
Kyseessä ei ole option mokkula
Mikäs ajuri tolle kuuluu? Luulenpa, että tässä se kusahtaminen on tapahtunut.

guest839

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #13 : 15.11.2010 - klo:16:45 »
, mutta kun ongelma, ettei tuo mokkula tuu ees näytille jotta vois yrittää yhistämistä.

Ei mitään yhdistä pyyntöä kuulu tullakaan näkyviin, vaan Suse menee suoraan nettiin.
Luulen että ongelmasi on että et ole luonut tiedostoa mistä oli juttua oikein tai sitten et oikeaan paikkaaan tai sitten et Roottina.
Ei vieläkään kuulu laittaa mitään muuta kuin rasti että menee suoraan nettiinn ja *99#.


guest857

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #14 : 15.11.2010 - klo:23:43 »
Näkyykö sulla sitte kännykän (vai oliko se kenttäpylväät Gnomessa) kuva networkmanagerissa, kun mokkula on kii? Ei muillakaan mokkuloilla tuu yhdistä pyyntö, mutta ne näkyy että on kytketty.

guest839

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #15 : 16.11.2010 - klo:00:01 »
Joo, radiomasto näkyy kun se on ottanut yhteyden ja tulee puhekupla ilmoitus että yhteys on muodestettu.
Työpöydällä ei saa näkyä mobileppartner ikonia.
Jos ikonia ei näy niin olet laittanut litanian oikein minkä annoin malliksi.
Mitä sulla kertoo lsusb komento terminaalissa ?

Lisätty
Pitäisi löytyä HSDPA/HSUPA modem

guest857

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #16 : 16.11.2010 - klo:18:05 »
Joo, radiomasto näkyy kun se on ottanut yhteyden ja tulee puhekupla ilmoitus että yhteys on muodestettu.
Työpöydällä ei saa näkyä mobileppartner ikonia.
Jos ikonia ei näy niin olet laittanut litanian oikein minkä annoin malliksi.
Mitä sulla kertoo lsusb komento terminaalissa ?

Lisätty
Pitäisi löytyä HSDPA/HSUPA modem
lsusb on ekassa viestissä jo eikä se ole siitä muuttunut. Tuossa se ero onkin että sulla network manager näkee ton modeemin mutta mulla ei. Sitä tikun muistiakaan ei tule näytille vaikka KDEn puolella sen pitäisi käydä näytillä, kun motukka toimii.

Poissa tiger61

  • Jäsen
  • Viestejä: 362
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #17 : 16.11.2010 - klo:22:43 »
Ihan vaan uteliaisuutani kysäisen - oletko kokeillut mokkulaa toisessa koneessa elikkä oletko varma että se on ehjä? Entä mitä tulostuu käynnistyslokiin tuosta mokkulasta?
"Työkone":
OpenSuse Tumbleweed
Intel E8500, 4 Gt RAM, GeForce Quadro K4000, Samsung SyncMaster P2770HD, Samsung ML1675

"Viihdeyksikkö":
Win 10 - toistaiseksi Tidalin mastereiden vuoksi
Intel i5, 8 Gt RAM, LG 55"

Yhteydenpitoväline:
OnePlus 6

guest839

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #18 : 16.11.2010 - klo:22:47 »
Jeps, vaikea selvittää mistä on kysymys kun ei pääse roplamaan koneetta.
Ehkä 11,2 Kde on vaan niin erilainen kuin 11,2 Gnome.
Ehkä se käyttää sitä systeemiä jossa Udev kansioon luotiin tiedosto ja wvdial ajettiin terminaalissa näin lyhyesti sanottuna.

Ei voi tietää.

guest857

  • Vieras
Vs: Huawei e1762
« Vastaus #19 : 17.11.2010 - klo:20:32 »
Ihan vaan uteliaisuutani kysäisen - oletko kokeillut mokkulaa toisessa koneessa elikkä oletko varma että se on ehjä? Entä mitä tulostuu käynnistyslokiin tuosta mokkulasta?
Ehjä on. Toimii mandrivassa ja winkkarissa ihan oikein ja myös 11.3 livellä. Pitänee taas viikonloppuna vilkasta vielä toi käynnistysloki... Mutta jossain vaiheessa jo mainitsin niin taidampa päivittää ton sydeemin...