Kirjoittaja Aihe: Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10  (Luettu 6596 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10
« : 15.10.2006 - klo:19:53 »
Onko joku saanut toimimaan tulostuksen Epson Stylus DX3850 monitoimilaitteessa? Saan sen pelaamaan aina vähän aikaan joten kuten mutta ennen pitkää tulostus lakkaa toimimasta. Skanneri pelaa moiteetta Epsonin omilla ajureilla.
Suse 10 on kyseessä.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10
« Vastaus #1 : 18.10.2006 - klo:12:01 »
Asennus on onnistunut muuten hyvin mutta tarvittava ekpd palvelu ei ole asentunut käynnistymään automaattisesti järjestelmän käynnistyksen yhteydessä. Se on siis otettava käyttöön ennen tulostusta käsin tai laitettava käynnistymään automaattisesti. CUPS palvelin on käynnistettävä tämän jälkeen myös uudelleen. Ajuri paketin mukana tulevan ohjelman ekpstm avulla voi kokeilla onko kaikki kunnossa.

Ajurin löysin ja asensin. Kertoisitko vielä yksityiskohtaisemmin miten edellä kuvatut toimenpiteet tehdään? Olen tosi käsi näiden kanssa joten rautalankamalli auttaisi.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10
« Vastaus #2 : 18.10.2006 - klo:14:33 »
Kiitos. Täytyypä tänään talsia pelipaikalle kokeilemaan (kone on toisessa osoitteessa kuin missä itse majailen).
Miten tuon saa käynnistymään automaattisesti ettei aina tarvitse manuaalisesti sitä laittaa? Kyseessä on äidin ATK-laitteisto ja kaikki pitäisi saada toimimaan mahd. yksinkertaisesti.

edit: Myöhemmin samana iltana....yksi A4 arkki tulostui mutta siihen jäi. Pitäisikö jostain kaivella joku .ppd-tiedosto käyttöön jotenkin tms? Mustepatruunoiden ja tulostimen tila näkyy ja on muka "Ready to print"

edit 2: Seuraavana aamuna... Kun yritän säätää printteriä http://localhost:631/ kautta, kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa. Pääkäyttäjän saati tavallisen käyttäjän tunnarit ei kelpaa. Mitäköhän tähän pitäisi laittaa? Aloitussivulla näkyy printteri ihan hienosti mutta mitään ei voi tehdä kun ei tiedä noita tunnuksia.
« Viimeksi muokattu: 19.10.2006 - klo:09:01 kirjoittanut mikko1200 »
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4533
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10
« Vastaus #3 : 19.10.2006 - klo:12:28 »
edit 2: Seuraavana aamuna... Kun yritän säätää printteriä http://localhost:631/ kautta, kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa. Pääkäyttäjän saati tavallisen käyttäjän tunnarit ei kelpaa. Mitäköhän tähän pitäisi laittaa? Aloitussivulla näkyy printteri ihan hienosti mutta mitään ei voi tehdä kun ei tiedä noita tunnuksia.

su -c 'lppasswd -a <USERNAME>'

vaihda <USERNAME> kohtaan oikea käyttäjätunnus

lisää tietoa http://www.cups.org/articles.php?L275
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10
« Vastaus #4 : 26.10.2006 - klo:14:38 »
Lainaus
Se että ekpd palvelun joutuu käynnistämään käsin johtuu asennus skriptistä joka kyllä osaa kopioida käynnistys skriptin hakemistoon /etc/init.d/ mutta sitten yrittää linkittää sitä hakemistoihin /etc/rc%.d/ joita ei Susesta löydy vaan oikeat hakemistot olisivat /etc/init.d/rc%.d/. Asia korjaantui muokkaamalla skriptissä Suse yhteensopivan eli kommentoimalla rivin 45 pois ja tämän jälkeen suorittamalla skriptin uudelleen.
Muokkaamani kohta tiedostosta /usr/local/EPKowa/SCX4700/inst-rc_d.sh:
Koodia: [Valitse]
if [ -d $SYSCONFDIR/init.d -a -x /sbin/start-stop-daemon ]; then
    funcdir=$SYSCONFDIR/init.d
    #rcdir=$SYSCONFDIR
    rctype=debian


Saisinko tähän vielä yksityiskohtaisemmat ohjeet. Rivin pois kommentointi ei tuottanut tuskaa mutta sitten meni ilmeisesti pieleen koska edelleen tuon joutuu käynnistämään käsin. Muuten alkaa olla kaikki kohdallaan ja toiminnassa.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10
« Vastaus #5 : 01.11.2006 - klo:18:03 »
Käsky inst-rc_d.sh install kertoi seuraavaa:
bash: inst-rc_d.sh: command not found

Pääkäyttäjänä olin kirjautuneena ja skriptin "Suoritettava" kohdassa on ruksi kuten pitääkin.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10
« Vastaus #6 : 02.11.2006 - klo:12:18 »
Näin olin tietävinäni ja juuri noin tein mutta ei vaan...kokeilen uudestaan.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Epson Stylus DX3850 vs. Suse 10
« Vastaus #7 : 06.11.2006 - klo:21:55 »
Kiitoksia, tällä keinolla onnistui ilman ongelmia.

Ei kuulu tähän osastoon, mutta kysynpä tässä välissä. Miksi tuo kuva ei näy minulla Firefoxissa eikä Konquerorissa? Huomasin sen vasta kun lueskelin tätä töissä ruokatunnilla yhdistelmällä XP + Firefox.

Pieni ongelma on vielä tulostuksen kanssa. Firefoxissa ja Thunderbirdissä ei tulostaminen onnistu koska ei löydy muka sopivaa paperi kokoa. Paperi koot ovat muotoa A4_AUTO, 4X6FULL_AUTO, 2L_AUTO  jne. Vai onko tämä nyt joku Firefox & Thunderbird ongelma?       
 
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1