Kirjoittaja Aihe: koneen "nakuttaminen" pitkään käyttämättä olleena  (Luettu 1923 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tv80

  • Vieras
Asensin opensuse 11.3:n viikko sitten ja kaikki sujui hienosti. Vähän aikaa sitten huomasin kuitenkin oudon naksuttavan/poksahtelevan äänen, joka alkaa kun tietokone on pidempään käyttämättä. Ääni kuuluu silloinkin kun mitään ohjelmia ei ole käytössä. Samanaikaisesti lakkaavat toimimasta totem-soitin (play-nappi on harmaana) ja muutkin äänet-ainoa mikä kuuluu on tuo nakutus  >:( Ongelma poistuu kun kirjautuu välillä ulos tai sammuttaa koneen, mutta saisiko tuota jotenkin loppumaan kokonaan? Netistä löysin jotain vihjettä että ongelma johtuisi mahdollisesti kaiuttimista ja niiden menemisestä virransäästötilaan, muttei niin selkeitä korjaamisohjeita että uskaltaisin mennä aloittelijana sörkkimään mitään tiedostoja.

Koneessa on laitteistotietojen mukaan äänikorttina MCP61 High Definition Audio ja kaiuttimet on merkkiä Logitech X-210. Ääniasetuksiin ja -ohjelmistoihin en ole tehnyt muutoksia asennuksen jälkeen, joten asennettuna on ne jotka 11.3:ssa on oletusarvoisesti dvd:ltä asennettuna.

Osaisiko joku auttaa?

guest857

  • Vieras
Vs: koneen "nakuttaminen" pitkään käyttämättä olleena
« Vastaus #1 : 17.08.2010 - klo:22:38 »
Tapahtuuko tuota myös esim. musan kuuntelun aikana?

tv80

  • Vieras
Vs: koneen "nakuttaminen" pitkään käyttämättä olleena
« Vastaus #2 : 18.08.2010 - klo:07:41 »
Joo, eilen ekan kerran huomasin että ei tartte olla käyttämättäkään. Kun nakutus alkoi, ainakin totemin kautta ääni muuttui nykiväksi.

guest857

  • Vieras
Vs: koneen "nakuttaminen" pitkään käyttämättä olleena
« Vastaus #3 : 19.08.2010 - klo:17:18 »
Hmm onko mahdollista kokeilla toisilla kaijuttimilla tapahtuuko sama? Sehän kertoisi jo jotain onko häikkää kortissa vai kaitsuissa...