Ton menu.lst saat näkyviin root -tunnuksella, esim.
Komento:su
Komento:cat /boot/grub/menu.lst > /home/minä_käyttäjä/grubmenu.lst
Komento:chmod 777 grubmenu.lst
Komento:exit
ja sitten vaan tekstieditoriin toi /home/minä_käyttäjä/grubmenu.lst
Saako tuolta custom boot partition ohjattua ton menemään kohteeseen /dev/hdb eli master boot record
jos ei onnistu niin toi /dev/hdb1 on ihan ok paikka, koska näyttää olevan sun root-hakemisto
Näyttäisi että sulla on cd-asema /dev/hda.
(Jos toi buuttaus ei onnistu tolta /dev/hdb:lta niin muuttamalla kovalevy masteriksi homma onnistuu varmasti, tee tämä muutos vasta tarvittaessa, sillä vaatii /etc/fstab:in ja /boot/grub/menu.lst muokkaamista ennen muutosta ja siinä voi tulla yllätyksiä)
Huom! kun muutat buuttaus järjestyksen ei windows enää käynnisty ellet ole sitä määritellyt tonne menu.lst tiedostoon. Muistaakseni asennus tekee sen automaatisesti, tarkista asia tai lähetä menu.lst tänne.
Nyt sain vihdoin ja viimein muutettua emon Biosista IDE-levyn buuttijärjestykseen SATAn asemasta. Nyt Grub käynnistyy Windowsiin (joka on toistaiseksi oletus grubissa, mutta ei ole kauaa, kunhan menu saadaa pelittämään). Ongelma on vaan se, että käyttiksen valintamenu ei edelleenkään suostu tulemaan buuttauksessa esiin, vaikka tarkistin Yastilla käynnistyslataimen valinnoista, että siellä ei ole ruksia kohdassa Hide menu on boot (em. paikassa muita valintoja, jotka saattaisivat jotenkin liittyä asiaan, on Write generic Boot Code to MBR, jossa nyt EI ole ruksia).
Tuo sun chmod käsky ei toiminut (valitti ettei ole tiedostoa tai kansiota ja sitä ennen ei valittanut mitään kun tein antamiesi ohjeiden mukaan), mutta palauttelin mieliin vanhoja unix-komentoja (tulee nuoruus mieleen
) ja tein sen toisella tavalla ja oheisessa tiedostossa on menu.lst:n sisältö.
Kysyit
"Saako tuolta custom boot partition ohjattua ton menemään kohteeseen /dev/hdb eli master boot record
jos ei onnistu niin toi /dev/hdb1 on ihan ok paikka, koska näyttää olevan sun root-hakemisto". Tuolla käynnistyslataimen asetuksissa kohdassa "Käynnistyslataimen sijainti" Custom Boot Partition" -kohdassa on valittavissa /dev/hdb1, /dev/hdb2 ja /dev/hdb3. Nythän minulla on valittuna "Boot from Root Partition".
Itseni kannalta olisi parempi, jos ei tarttisi puukottaa tuota menu.lst -tiedostoa, vaan muutokset saisi hoidettua Yastilla. Jään odottomaan lisäohjeita. Mutta ohessa siis menu.lst:n sisältö.