Kirjoittaja Aihe: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]  (Luettu 14393 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Owdy

  • Huoltomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 3260
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #20 : 06.03.2009 - klo:05:18 »

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #21 : 06.03.2009 - klo:07:17 »
no niin..pitkällisen säädön kautta netti toimii vihdoin mutta nyt ongelma on siinä että netin nopeus on HIDAS.

<snip>

Mikä neuvoksi

DHCP-asetuksia olen koittanut muuttaa manuaalisesti ja automaattisesti mutta tällä ei tunnu olevan vaikutusta. Netti kyllä yhdistää mut on vain todella hidas.

susen puolella netti on niin hidas ettei sivu aukea lainkaan.. Kinternetin kautta näkee että aluksi sivua ladataessa nopeus on n. 10kt/s mutta tippuu sitten nollaan ja nousee välillä joihinkin satoihin kilotavuihin..

xp:n puolella sivu antoi tulokseksi kuitenkin 9500kt/s

Edelleen, annatko jossain käyttäjätunnuksen ja salasanan?

Ei se windowskaan ilman niitä toimi. Kokeilitko tuota kinternet-ohjelmaa?
http://lifestory-eng.blogspot.com/2008/07/how-to-connect-to-internet-by-pppoe-kde.html
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #22 : 06.03.2009 - klo:10:15 »
käyttäjätunnuksen ja salasanan laitoin siinä vaiheessa kun määritin palveluntarjoajan asetuksia. Yhteyden, vaikka hitaan sellaisen, sain toimimaan juuri tuon Kinternet ohjelman avulla. Kaverini, jolla on sama Campusbaana, kun mulla, sai netin toimimaan Ubuntussa heti ilman mitään koppulointia. Oli kirjottanu vaan sudo pppoeconf ja sillä lähteny pelittään.

verrattiin tämän tyypin kanssa ifconfigin tuloksia niin kaverilla oli sielä kohta ppp0 kun itellä taas dsl0. mietin et oisko tolla mitään vaikutusta?

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #23 : 06.03.2009 - klo:10:42 »
käyttäjätunnuksen ja salasanan laitoin siinä vaiheessa kun määritin palveluntarjoajan asetuksia. Yhteyden, vaikka hitaan sellaisen, sain toimimaan juuri tuon Kinternet ohjelman avulla. Kaverini, jolla on sama Campusbaana, kun mulla, sai netin toimimaan Ubuntussa heti ilman mitään koppulointia. Oli kirjottanu vaan sudo pppoeconf ja sillä lähteny pelittään.

verrattiin tämän tyypin kanssa ifconfigin tuloksia niin kaverilla oli sielä kohta ppp0 kun itellä taas dsl0. mietin et oisko tolla mitään vaikutusta?

Tietenkin homma toimi ubuntussa, kun siinä on tuo pppoeconf-softa, josta tuo palveluntarjoajasikin ubuntu-ohjeessaan puhuu.
 
Kokeilitko jo sitä aiemmin mainitsemaani rp-pppoe:tä?
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #24 : 06.03.2009 - klo:12:49 »
en vielä ole kokeillut, sillä en tiedä miten saan sen käyttöön ilman nettiä..eri forumeilta olen kyllä muuten selvittänyt sen toimintaa ja käyttöä.

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #25 : 07.03.2009 - klo:14:26 »
no niin elikkä viime päivinä on tullut takuttua ton rp-pppoe:n kanssa.

tällä kertaa ongelma on rp-pppoe-3.8.tar.gz paketin sisällössä. paketissa on ohjeet joiden mukaan toimia, mutta saan seuraavanlaisen errorin

linux-ev9b:/home/xxx/Documents/rp-pppoe-3.8 # ./go
Running ./configure...                               
checking for gcc... no                               
checking for cc... no                               
checking for cc... no                               
checking for cl... no                               
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details.                       
Oops!  It looks like ./configure failed.
                 
linux-ev9b:/home/xxx/Documents/rp-pppoe-3.8 # ./go-gui
Running ./configure...                                   
checking for gcc... no                                   
checking for cc... no                                   
checking for cc... no                                   
checking for cl... no
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details.
Oops!  It looks like ./configure failed.

linux-ev9b:/home/mikko/Documents/rp-pppoe-3.8/src # ./configure
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cc... no
checking for cl... no
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details.

ja tuolta config.logista ei löytynyt mitään.

onko muilla ollut samanlaisia ongelmia?



Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #26 : 07.03.2009 - klo:14:28 »
Tuo rp-pppoe-paketti löytyy asennuslähteestä joten sen kääntäminen on turhaa.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #27 : 10.03.2009 - klo:23:30 »
no niin palataan taas ongelman juurille..

eli päätin tässä välissä kokeilla kubuntua tuon nettiyhteyden takkuamisen vuoksi, mutta ongelma ei ratkennut vaan pysyi samana myös kubuntussa. vaihdoin sit takas opensuseen.

päätin googlata omaan verkkokorttiini eli sis190 liittyviä ongelmia linuxin suhteen ja monilla on se ongelma ettei emolevyni asrock 939S56-M tue linuxia kovin hyvin. verkkokortin se tunnistaa mutta netti ei silti pelitä.

ratkaisuna on esitetty valmistajan kotisivuilta haettava päivitys linuxille ja sitten omat taidot loppuvat kesken kun pitäisi kernelia alkaa muuttaamaan/koodaamaan.

ohessa jokin keskusteluketju aiheesta:

miten saan päivityksen toimimaan opensusessa??

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=76889

vastaavasti verkkokortin valmistajan nettisivuilta löytyy .tar paketin mukana readme-tiedosto, joka neuvoo seuraavaa:

//** Install sis190 module into linux kernel. **//

1. Install Fedora Core 3. (Currently only FC3 can be installed on 965 demo board.)

2. Download Linux kernel 2.6.9 or latter version from http://www.kernel.org. The follwing examples are based on linux-2.6.9.

3. copy the kernel source to the location /usr/src/linux-2.6.9.

4. cp sis190.c /usr/src/linux-2.6.9/drivers/net

5. Edit the file "/usr/src/linux-2.6.9/drivers/net/Kconfig".
    a. Serach for the string "config SIS900"
    b. Add the following item below the item of SIS190.

config SIS190
        tristate "SiS 191/190 PCI Gigabit/Fast Ethernet Adapter support"
        depends on NET_PCI && PCI
        select CRC32
        ---help---
          Say Y here if you have a SiS 191/190 PCI Gigabit/Fast Ethernet adapter.

          To compile this driver as a module, choose M here: the module
          will be called sis190.  This is recommended.

6. Edit the file "/usr/src/linux-2.6.9/drivers/net/Makefile".
    a. Search for the string "obj-$(CONFIG_SIS900) += sis900.o".
    b. Insert "obj-$(CONFIG_SIS190) += sis190.o" to next line.

7. cd /usr/src/linux-2.6.9

8. Input the command 'make menuconfig'. Then the Linux Kernel configuration menu will be popped.
    a. Select "Device Drivers -->", "Networking support -->", "Ethernet (10 or 100Mbit) -->".
    b. Goto the item "SiS191/190 PCI Gigabit/Fast Ethernet Adapter support".
    c. Press space key to make this item marked with <M>.
    d. Save and exit the kernel configuration menu.

9. Make kernel and modules. Input the command 'make bzImage modules modules_install install'.

10. Reboot and Select the boot item "2.6.9".


//** Probe sis190 module **//

1. Input the command 'rmmod sis190'.

2. Input the command 'modprobe sis190'.

3. Input the command 'ifconfig eth0 <ip_addr>'.
    a. <ip_addr> is the IP address of sis190.
    b. example: 'ifconfig eth0 192.168.209.1'.