Kirjoittaja Aihe: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]  (Luettu 14131 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

haerski

  • Vieras
Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« : 02.03.2009 - klo:00:00 »
no niin elikkä asensin openSuSEn version 11.1 eikä netti suostu toimimaan. Käytän ensimmäistä kertaa linux-käyttistä, joten tuntuma on vielä vähän hakusessa.

Eli neuvokaapa nyt noviisia vaihe vaiheelta miten sen netin saa toimimaan. Mitä yksityiskohtasemmat ohjeet sen parempi. Mihin pitää laittaa ip-osotteet jne.

konsoleen kun kirjottaa ifconfig niin tulee perkeesti jotain errorlukuja...
« Viimeksi muokattu: 05.03.2009 - klo:18:10 kirjoittanut haerski »

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #1 : 02.03.2009 - klo:06:41 »
Eli neuvokaapa nyt noviisia vaihe vaiheelta miten sen netin saa toimimaan. Mitä yksityiskohtasemmat ohjeet sen parempi. Mihin pitää laittaa ip-osotteet jne.

Riippuu hyvin pitkälle siitä minkälainen verkko käytössäsi on ja onko käytössä NetworkManager vai NetControl(ifup).
Mutta joka tapauksessa, jos verkkoyhteys ei toimi suurin piirtein automaattisesti, niin YaST2 > Verkkolaitteet > Verkkoasetukset-moduulista voit muuttaa asetuksia.

Jos käytössäsi on "normaali" nettiyhteys jossa IP-osoite annetaan dynaamisesti palveluntarjoajan IP-poolista, niin homman pitäisi toimia ilman ongelmia out-of-the-box.


Lainaus
konsoleen kun kirjottaa ifconfig niin tulee perkeesti jotain errorlukuja...

Anna hieman tarkempaa tietoa käytössäsi olevasta verkkoyhteydestä, verkkolaitteista jne.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #2 : 02.03.2009 - klo:16:21 »
no niin elikkäs mulla on kiinteä yhteys, ei mitään adsl-bokseja vaan verkkopiuha seinän ja koneen välille. Opensusen rinnalla on windows xp ja siinä netti toimii moitteetta joten laitteis ei oo mitään vikaa.

kokeilin ite asentaa nettiä NetWorkManagerin ja NetControlin kautta mut en siinä onnistunu vaikka koetin parhaani mukaan forumeita lueskella. Verkkokortti on SiS190 100/10 Ethernet.

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #3 : 02.03.2009 - klo:16:29 »
no niin elikkäs mulla on kiinteä yhteys, ei mitään adsl-bokseja vaan verkkopiuha seinän ja koneen välille. Opensusen rinnalla on windows xp ja siinä netti toimii moitteetta joten laitteis ei oo mitään vikaa.


Miten verkko on XP:ssä määritetty?
Onko käytössä kiinteä IP?
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #4 : 02.03.2009 - klo:16:40 »
komentokehoteeseen kun kun kirjottaa ipconfig niin Ethernet-sovittimella on kiintee ip-osote mut ite PPP-sovittimella (siis netintarjoajan) on vaihtuva.

tässä vielä näkymä komentokehotteesta:

Microsoft Windows XP [versio 5.1.2600]
(C) Copyright 1985 - 2001 Microsoft Corp.

C:\ipconfig

Windows IP-määritykset


Ethernet-sovitin Lähiverkkoyhteys:

        Yhteyskohtainen DNS-liite . . . . :
        IP-osoite . . . . . . . . . . . . : 10.125.0.73
        Aliverkon peite . . . . . . . . . : 255.0.0.0
        Oletusyhdyskäytävä. . . . . . . . :

Ethernet-sovitin Lähiverkkoyhteys 3:

        Laitteen tila . . . . . . . . . . : Ei kytketty

PPP-sovitin Synapsit:

        Yhteyskohtainen DNS-liite . . . . :
        IP-osoite . . . . . . . . . . . . : 82.128.188.225
        Aliverkon peite . . . . . . . . . : 255.255.255.255
        Oletusyhdyskäytävä. . . . . . . . : 82.128.188.225

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #5 : 02.03.2009 - klo:16:55 »
En ole varma toimiiko, mutta kokeile määrittää verkkoyhteys YaST2 > Verkkolaitteet > DSL-moduulilla.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #6 : 02.03.2009 - klo:18:07 »
yritin tuon DSL-systeemin kautta, mutta ei onnistu..mielestäni kaikki asetukset on oikein mutta takuuseen en voi mennä. kun kokeilen networkmanagerin kautta niin oikeassa alareunassa pyörii jonkin sortin ratas mutta nettiin en pääse..

miten edetä?

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #7 : 02.03.2009 - klo:18:18 »
Olisiko tästä mitään hyötyä > http://www.thinkdigit.com/forum/showthread.php?t=91305
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #8 : 02.03.2009 - klo:18:48 »
menin ton ohjeen läpi mut eipä ollu mitään vaikutusta. mitäs seuraavaksi?

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #9 : 02.03.2009 - klo:19:03 »
Jaa'a, siitä on 5-6 vuotta kun viimeksi tuollaiseen törmäsin, joten en kyllä muista miten sen toimintaan saimme.
Ainoa muistikuva on että rp-pppoe oli käytössä.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #10 : 02.03.2009 - klo:22:11 »
ilmeisesti vika on siinä että Suse ei löydä DNS-osoitteita, joten millä komennoilla voi syöttää ne konsolen kautta?

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #11 : 02.03.2009 - klo:22:21 »
Koodia: [Valitse]
vi /etc/resolv.conf
tai sitten käyttämällä YaST2 > Verkkolaitteet > Verkkoasetukset-moduulia
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #12 : 03.03.2009 - klo:16:24 »
Tuli mieleen että pitäisikö jossain kohdassa antaa joku käyttäjätunnus/salasana, että yhteys tulisi käyttöön?
kinternet saattaisi auttaa siinä jos et tuon rp-pppoe:n kanssa halua takuta.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys toimii mutta hiiiitaaaaasti
« Vastaus #13 : 05.03.2009 - klo:16:08 »
no niin..pitkällisen säädön kautta netti toimii vihdoin mutta nyt ongelma on siinä että netin nopeus on HIDAS. niin hidas ettei sivut edes avaudu lukuunottamatta google-haun tuloksia. kun Kinternetin asetuksista katsoo kaistan nopeutta esim painettaessa F5 Firefoxissa niin sisään-ja ulosmenevän liikenteen tippuu hetkellisen piikin jälkeen nollaan.

otin ipv6-asetuksen pois päältä sekä verkkokortin asetuksista ja Firefoxista mutta sekään ei auttanut.

Mikä neuvoksi

guest66

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi
« Vastaus #14 : 05.03.2009 - klo:16:20 »
kokeile tätä
http://www.novell.com/products/linuxpackages/opensuse11.1/iftop.html

löytyy ainakin dvd asennukselta,,eli siis repoissa ainakin.

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #15 : 05.03.2009 - klo:18:12 »
eipä tuoltakaan oikeen apua löytynyt..jollain forumilla oli DNS-palvelimien säädöstä resolv.conf-tiedoston kautta mutta kun kirjautuu sisään roottina ja antaa komennon /etc/resolv.conf niin herjaa et lupa evätty.


Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #16 : 05.03.2009 - klo:18:21 »
eipä tuoltakaan oikeen apua löytynyt..jollain forumilla oli DNS-palvelimien säädöstä resolv.conf-tiedoston kautta mutta kun kirjautuu sisään roottina ja antaa komennon /etc/resolv.conf niin herjaa et lupa evätty.

Mitä ajattelit tehdä tuolle tiedostolle?

kokeile

Koodia: [Valitse]
vi /etc/resolv.conf

Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #17 : 05.03.2009 - klo:19:00 »
alkaa jo pian usko loppua tän netin kans säätämiseen. DNS-asetukset oli kunnossa kun resolv.conf-tiedostosta kattelin. syötin ne vielä mänuaalisesi YASTin kautta verkkokortin asetuksiin mutta ei auttanut. Netti pysyy vieläkin niin hitaana ettei sillä voi surffata.

DHCP-asetuksia olen koittanut muuttaa manuaalisesti ja automaattisesti mutta tällä ei tunnu olevan vaikutusta. Netti kyllä yhdistää mut on vain todella hidas.

guest66

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #18 : 05.03.2009 - klo:19:12 »
paljonko tämä antaa tulokseksi???

http://www.msoynet.fi/speed.htm

haerski

  • Vieras
Vs: Nettiyhteys ei toimi [toimii mutta hitaasti]
« Vastaus #19 : 05.03.2009 - klo:19:35 »
susen puolella netti on niin hidas ettei sivu aukea lainkaan.. Kinternetin kautta näkee että aluksi sivua ladataessa nopeus on n. 10kt/s mutta tippuu sitten nollaan ja nousee välillä joihinkin satoihin kilotavuihin..

xp:n puolella sivu antoi tulokseksi kuitenkin 9500kt/s