Kirjoittaja Aihe: openSUSE 11.1 asennettu - ei verkkoyhteyttä...  (Luettu 7459 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jboman

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.1 asennettu - ei verkkoyhteyttä...
« Vastaus #20 : 31.01.2009 - klo:12:20 »
Kysymys harmielle:
Mistä löysit ko. ohjeet tai/ja jos osaisit selittää miksi näin tehdään?

Mulla on itsellä 11.0 ja 11.1 opensuse ja tuolla 11.1 tulee samaiset ongelmat kuin DrShrink:llä.
mutta tuolla 11.0 kaikki toimii kuin junan vessa...

Vertailin omia 11.1 ja 11.0 verkkoasetuksia yatsilla ja niissä oli eroa dhcp:ssä
eli 11.0 on vain dhcp/zero... mutta 11.1 dhcp4/dhcp6

Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2724
  • Sukupuoli: Mies
Vs: openSUSE 11.1 asennettu - ei verkkoyhteyttä...
« Vastaus #21 : 31.01.2009 - klo:13:23 »
Kysymys harmielle:
Mistä löysit ko. ohjeet tai/ja jos osaisit selittää miksi näin tehdään?
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/136836

Käytännössä tuo tarkoittaa, että tuolle verkkokortille ladattavalle kernelin moduulille annetaan nuo parametrit. Se, että miksi se toimii 11.0 voi johtua monestakin syystä. Varmaa vastausta en osaa sanoa joten en lähde arvailemaan.

googlaamalla saat varmasti tarkempia syitä miksi ton tarvii
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22options+forcedeth+msi%3D0+msix%3D0%22&btnG=Google-haku&meta=&aq=f&oq=

jboman

  • Vieras
Vs: openSUSE 11.1 asennettu - ei verkkoyhteyttä...
« Vastaus #22 : 31.01.2009 - klo:14:02 »
Ok,

Mulla näköjään oli syynä verkon toimimattomuuteen /etc/resolv.conf -tiedosto.
Käytin tuossa kvpn yhteyttä, joka näköjään muokkaa tuota tiedostoa,mutta ei palauta asetuksia kun yhteys suljetaan.
Joten sieltä puuttui oletus nameserver oli vain tuon vpn yhteyden nameserver.
Nyt taas toimii nimipalvelut yms. (ainakin vähän aikaa)

Ihmeellistä oli että vaikka poistin ja muokkasin yatsilla verkkoasetuksia niin toi nameserver ei muuttunut.

 :D