Kirjoittaja Aihe: Temppuilu 64-bittisessä Vistassa  (Luettu 2784 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest53

  • Vieras
Temppuilu 64-bittisessä Vistassa
« : 21.12.2008 - klo:12:48 »
Olen käyttänyt MS/DOS ja CP/M ympäristöjä mikroissa toki myös Commodore 64 oli aikanaan perheessä. Sitä rataa ovat Windowssit tuleet tutuiksi 3.1 Windowsista alkaen. Aikaan ainakin BSD-Unix 8)

Nyt pitäisi sitten pärjätä visvassa eikun Vistassa  "Tehotyöasemalla" http://opensuse.fi/keskustelu/index.php?topic=2463.0

Jos tiedätte linkkejä foorumeille ja keskusteluihin, joilta saisin apua vistusteluun, olisin kiitollinen vinkeistä. Toki Muropaketti BSD ja After Dawn näytää sisältävän juttua, mutta kovin sekavasti ja vaikeasti löydettävästi. Minulle käy hyvin myös englannin ja miksei myös saksankielen linkit.

Oikeastaan tämä on ihan kiva. Käyttöliittymä toimii XP:n kokemukseni pohjalta vaivattomasti. Tarjousmikron myyjä väitti, ettei 64-bittisessä Vistassa voi pelata, mutta se ei pitäne paikkaansa. Vanhimmat pelit eivät toki toimi myöskään WindowsXP:ssä.

Yritin heti asentaa sotapeliäni WinSPWW2, se asentui, mutta ei käynnistynyt >:(

Nyt olen raivannut tälle "Tehotyöasemalle" tilaa Suse 11.1 x86_64 asennukselle. Toisen koneen linuxilla imuroin ison Wgetillä kun aika ei olisi riittänyt torrentilla (?). Siinä romussa dvd-asema ei toiminut, joten piti siirtää levykuva Vistaan ja polttaa siellä.

Olisi varmaan pitänyt testata iso md5sum:lla, mutta en heti keksinyt, miten sen Vistassa tekee, kai siihenkin joku sovellus on ...

Kun työnsin poltetun DVD:n Vistaan sieltä olisi ollut käynnistettävissä *.exe-tiedosto, mikä olisi asentanut SuseLinuxin. En uskaltanut jatkaa, mutta mitä olisi tapahtunut ???

Vista taisi jotenkin seota, sillä ei käynnistynyt tavalliseen tapaan, lopulta käynnistyi oikein :o


guest141

  • Vieras
Vs: Temppuilu 64-bittisessä Vistassa
« Vastaus #1 : 21.12.2008 - klo:15:40 »
Oletko kokeillut asentaa tuota peliä suseen winen avulla, itselläni on vista omassa koneessa ( se pirumainen 64-bittinen ), ja totuushan on että
vanhempia pelejä on huono pelata vistassa yhteensopivuus ongelman vuoksi, ja jos peli on vanhempaa mallia niin se voi pyöriä hyvin koneella, varsinkin jos tehoja löytyy, winen avulla siis mahdollisesti.

Ja 64-bittinen vista on tarkoitettu uusia tehoja vaativia pelejä varten, ja vistan suurena ongelmana on juuri tuo edellä mainittu yhteensopivuus-ongelma
eli uusia pelejä voit pelata vistassa, mutta mitä vanhempi peli on kyseessä sen hankalammaksi se menee, vaikkakin pyöritä win95 jne moodi on vistassakin olemassa.

guest53

  • Vieras
Vs: Temppuilu 64-bittisessä Vistassa
« Vastaus #2 : 27.12.2008 - klo:17:22 »
Oletko kokeillut asentaa tuota peliä suseen winen avulla,
En juuri tätä. Aikanaan yritin kahta vanhaa strategiapeliä SPWAW ja SPMBT. Osoittautui erittäin vaikeaksi. Jos lopulta onnistuisikin, kuluisi hukkaan aikaa mikä olisi poissa pelaamiselta. Kun minulla kuitenkin on 2 XP-lisenssiä ja ainakin yksi W98 ja nyt siis Vista.

Vista on yllättävän tyhmä. Se ei löytänyt ajuria Samsung ML-2010 laaserille. Kuitenkin ajuri oli imuroitavisa Samsungin sivuilta. Lukuun ottamatta yhtä Gentoon sukuista jakelua kaikki nykyiset linuxit ovat löytäneet helposti laaserini ajurin. Pari vuotta sitten taisi olla ongelmia.

Mippe

  • Vieras
Vs: Temppuilu 64-bittisessä Vistassa
« Vastaus #3 : 29.12.2008 - klo:22:53 »
Jos et ole vielåä kokeillut niin kannattaa suorittaa WinSPWW2 järjestelmänvalvojana ja valita exen ominaisuuksista yhteensopivuus WinXP:lle. :)