ai jaa minäkö meen?
Kyllä, näkemiin.
Oletteko todella eri mieltä kanssani siitä, että tietoturvakorjaukset pitäisi tehdä mahd pian ja mieluummin vielä oikein?
Toimiva systeemi ennen kaikkea, linuxiin on käytännössä mahdotonta tehdä viruksia, ja ne mitkä ovat mahdollisia ovat itse käyttäjiä.
Ja oletteko todella eri mieltä kanssani, että keskeisimpien sovellusten päivitykset pitäisi myös saada aikaiseksi mahd pian?
Jos se on välttämätöntä. Kummankaan, sekä OOo:n että KDE:n kanssa ei ole kiirettä. Kde on työpöytä minkä pitää toimia taustalla natiivisti eikä se OOo 2.2 tarjoa juurikaan mitään uutta.
Sitt voidaan toki keskustella mitkä niitä keskeisiä asioita ja sovelluksia ovat.
Toki. Keskeinen sovellutus lähtee käyttäjän tarpeesta.
Kerneli todennäköisesti on sellainen. Ja minun mielestäni myös OpenOffice on yksi keskeisistä sovelluksista myös Open Susessa, koska uskon monen yksityisen ja pienfirman käyttävän tai ainakin haluavan käyttää OpenSusea ja OpenOfficea ihan oikeassa työssäänkin.
Kerneli vain kommunikoi sovellusten ja raudan välillä, ei oikein muuta. Kuhan se on natiivi ja toimii ILMAN että mitään suurta hälyyttävää, kaikki ok.
Näiden päivityksien hitautta olen selkeän yksiselitteisesti ihmetellyt.
Mutta jos olette eri mieltä noiden tärkeydestä, niin ...no joo jääkön sanomatta.
Kerro pois vain.
Vallan eri juttu taas on KDE:n seuraavan version käyttö distroissa. Sen odotusarvot joka tapauksessa ovat varsin suuret. Mutt sillähän on ihan oma julkaisuaikataulunsa, jota distrot huomioivat tai eivät ihan oman valintansa mukaan.
Ei se Kde4 ole vielä virallisen julkistamisensakaan jälkeen välttämättä niin natiivi kuin pitäisi olla. Siksi en näe järkevänä siihen heti siirtyä koneissa, joissa siirtyminen ei ole välttämätöntä. Sama kuin xp => Vista.
Mutt, sorry vaan, ei oo mitään valintaa ilman seurauksia.
Löytäisikin tuollaisen ihannetilanteen.
Jos ja/tai kun Susen seuraava 10.3-versio on tulossa jakeluun hiukka ennen Kde 4:n valmistumista/jakeluun saamista, niin uudessa Susessa on sen kaikkein keskeisimmällä osalla vanha softa, jonka vaihtoehtona uudemman kälin beta-versio. RC:kään kun ei ehdi paketointiaikatauluun mukaan.
Minusta se taas on nerokasta. Näin saadaan viimeinen 3.5.x sarjan kde käyttöön mikä on varmasti tietoturvaltaan ja vakaudeltaan huippuluokkaa, kun taas Kde4:n kanssa saa muut distrot painia ongelmien kanssa. Ainoa inhokki, mikä jonkun mielestä voi asiassa olla, on versionumero.
Tästä seuraa, että kokeilijat, varsinkin uudet ja innokkaat (=potentiaaliset) _saattavat_ pettyä pahastikin epävarmaan KDE:hen ja syyllistävät luonnollisesti Susen, joka on paketointinsa tehnyt ja aikataulunsa valinnut.
Nii jos vanha Kde tulee oletuksena ja optiona uutta, epävakaa kde4, niin mikä on ongelma? Oma vikansa jos epävakaata yrittävät käyttää.
Sen mahd. pettymyksen seurauksenahan he luonnollisesti lähtevät kokeilemaan muita distroja ja 'osuvat' jossain vaiheessa esim Ubuntuun, tms, joka on tullut ulos samanlaisen uuden hehkutuksen myötä kuin Suse vähän aiemmin, mutta valmiimmalla KDE:llä varustettuna... ja siis todennäköisesti toimivampana.
Jokainen saa käyttää mitä järjestelmää haluaa, enkä näe järkevänä alkaa tälläiseen keskusteluun. Itse kirjoitan tätä ubuntu koneelta, ja firefox on kaatunut kahdesti kirjoittaessani tätä. Se siitä natiivista, varsinkaan kun en muutenkaan pidä tästä.
Kumpikos distro mielestänne kerää pisteet laariinsa? Ja kuvitteletteko tosiaan, että he palaisivat takaisin Suseen, vaikka heille kuinka kerrottaisiin, ett 'kyll meilläkin nyt on' kehittyneempi KDE-käli?
Jokainen käyttää mitä lystää ja tekee valintansa tarpeidensa mukaan. Jos Kde3.x.x on pärjännyt tähänkin saakka, miksei vielä eteenpäinkin?
Siksi minun mielestäni uuden Suse 10.3:n kanssa olis parempi hiukka odottaa eikä pitää jääräpäisesti kiinni annetusta aikataulusta. On se sen verran hölmöä 'ampua omaan nilkkaansa' tai kusta omille omille varpaille.
OpenSUSEn aikataulu lienee katsottu tarkasti myös novellin SLE tuotteiden kanssa, joten uusi KDE ei ole se ainoa, mikä vaikuttaa roadmappiin. Itse näen susen aikataulun suhteellisen nerokkaana.
Eli asiat ole aina _kaikki_ samanlaisia eikä niin mustavalkoisia kuin teidän iässänne vielä voi kuvitella.
Eikä noiden asioiden kiirehtiminen ja tän viimeisen toppuuttelu ole mitenkään ristiriitaisia eikä erisuuntaisia toiveita.
Eikä äärilaidoista toiseen menemistä.
Mitäs perkeleen ikärasismia tämä on? Kuinka vanha itse olet?
Menetettyä 'asiakasta'/käyttäjää/kokeilijaa on paljon vaikeampi saada takaisin.
Mutta laiva ei kaadu koska ihmisiä riittää.
Toivottavasti tää rautalankamalli edes selvitti hiukan asioita, mutt jos ei, niin kyll sitt on luetun ymmärtämisessä joillain vaikeuksia tai sitt oon esittäny asiani huonosti - onhan sekin toki mahdollista. Lukija/kuulija kun aina päättää mitä kertoja/kirjoittaja on sanonut. Puhui tai esitti sitten mitä tahansa.
Meinaatko että asiat riitelevät eivätkä ihmiset?
Mutt vielä itseäänkin ymmärtämättöien seurassa en kyll kauaa viihdy. Siitä se saattaa tuo yksin, omissa oloissani viihtyminen johtuakin... ;-) ja se, ett kotiin on kiva tulla! ...vaikk joskus nuorempana oli paljon kivampi lähteä sieltä vanhusten seurasta...
Jos ei tule toimeen toisten kanssa on syytä miettiä missä on vika, muissa vai itsessänsä. Yleensä se on tuo jälkimmäinen vaihtoehto.