Veikkaukseksihan tämä menee, mutta yleensä HP on ollut parhaimpia merkkejä tukemaan Linuxia.
Tosin noi Atin näytönohjaimet ei aina ole helpoimpia saada kaikkea 3D-härpäkkeitä toimimaan. Tosin Atilla on tapahtunut huomattavaa panostusta (avoimelle) Linukkapuolelle, joten luulisi panostuksen kohta näkyvän.
Mielestäni noita 3D-härpäkkeitä ei muuhun tarvita kuin joihinkin peleihin, mutta jotkut kaipaavat niitä myös työpöydässä.
Suuria eroja OpenSUSEn ja Ubuntun välillä raudan toimimisessa ei ole, ja saattaa olla, että OpenSUSE on aavistuksen edelläkin tällä sektorilla – ainakin osittain. Tosin kaikissa koneissa raudan yhteensopivuudessa OpenSUSE ei ole edellä.
Kysymyksiin: Koska WLANin joutuu asentamaan ndiswrapperin kautta Ubuntussa, joutunet sen asentamaan samalla tavalla myös OpenSUSEssa.
Summa summarum: Joutunet tekemään samat kommervenkit kuin (K)Ubuntussakin, jotta saat kaiken pelittämään OpenSUSE:ssa. Tosin ne joutuu tietenkin tehdä OpenSUSElle sopivalla tavalla. OpenSUSEn wiki lienee auttaa.
http://opensuse.fi/ATIN_ajuritTosin ohjeet ovat 10.3:seen. Enkä tiedä toimiiko ohjeet suoraan 11:teen.
Ndiswrapperille ei näytä olevan ohjeita, mutta se menee varmaankin aikas lailla samoin kuin Ubussakin. (apt-get:n sijasta käytät tietenkin OpenSUSEn paketinhallintaa.)