Kirjoittaja Aihe: asennus ongelma  (Luettu 8858 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

guest145

  • Vieras
asennus ongelma
« : 12.12.2006 - klo:11:33 »
yritän tässä asentaa tätä opensusea ,mut asennus ei tunnista dvd asemaa,niin asennus tyssää heti alkuunsa,et mites saisin aseman tunnistuun.laitteistosta sen verran et emo on asus p5b-vm ja lg polttava asema,ja yks sata2 levy

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #1 : 12.12.2006 - klo:11:36 »
Eihän tuo polttava ole sata-asema?

Jos kyseessä on tavallinen ide-väyläinen asema, tarkista että se on jumpperoitu masteriksi.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest145

  • Vieras
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #2 : 12.12.2006 - klo:11:59 »
asema on aivan normaali ide asema ja jumperoitu masteriksi.

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #3 : 12.12.2006 - klo:12:10 »
Käynnistyykö asennus ollenkaan DVD-asemalta eli näetkö alla olevaa käynnistysruutua


Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest145

  • Vieras
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #4 : 12.12.2006 - klo:12:19 »
käynnistyy aivan normaalisti tuohon valintaan asti,mut siitä ku valitsee assenus niin lataileen hetken aikaa ,niin sit tulee cd/dv asemaa ei löydy.käynnistetään manuaali asennus siinä sit on sama homma et asemaa ei löydy.

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #5 : 12.12.2006 - klo:14:57 »
Onko mahdollista saada mistään kaveri piiristä toista DVD-asemaa?

Omat kokemukseni noista LG:n asemista eivät ole painokelpoisia.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest145

  • Vieras
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #6 : 12.12.2006 - klo:15:04 »
eri asemaakin olen jo kokeillu, ei vaikutusta asiaa,juuri äsken kokeilin miten ubuntu asentuu se kyllä meni aivan mallikkaasti koneeseen,mut just olin ajatellut alkaa kokeileen jotain toista distrookin kuin ubuntua,ku kuullut susesta ihan positiivisia juttuja ,mut taitaa se jäädä sit ku kokeilematta ,ku asemat ei edes tunnistu oikein eli taidan sit jatkaa ubuntun käyttöä.

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #7 : 12.12.2006 - klo:15:07 »
,mut taitaa se jäädä sit ku kokeilematta ,ku asemat ei edes tunnistu oikein eli taidan sit jatkaa ubuntun käyttöä.

 :(
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest145

  • Vieras
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #8 : 12.12.2006 - klo:15:38 »
sanoppa muuta,ihan kivahan se olis ollut kokeilla suseakin.

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #9 : 12.12.2006 - klo:16:07 »
Ja olet kokeillut kaikki käynnistysvaihtoehdot?

Jos käytössä ei ole dualcore prossua tai vastaavaa, niin nosmp -vipu voi myös kokeilla.

Onko bios ajan tasalla?
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest145

  • Vieras
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #10 : 12.12.2006 - klo:16:13 »
kokeiltu on muutkin käynnistys vaihtoehdot,ne ei toimi senkään vertaa ruutu jää mustaksi ja mitään ei tapahdu,biossiin oli näköjään yksi päivitys tullut ,mut sillä tuskin on mitään merkitystä asiaan.prossa on celeron  2,66 voishan tuota nosmp juttua tietenki kokeilla,mite toi verkkoasennus pelaa? jos kokeilis silläkin

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #11 : 12.12.2006 - klo:16:17 »
biossiin oli näköjään yksi päivitys tullut ,mut sillä tuskin on mitään merkitystä asiaan


Ei siitä haittaakaan ole jos uskallusta päivittämiseen on.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest145

  • Vieras
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #12 : 12.12.2006 - klo:17:54 »
no nyt sit on bioskin päivitetty,mut ei mitään vaikutusta edelleenkään ei asemaa löydy.on se kummallista ???

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #13 : 12.12.2006 - klo:18:05 »
Onko dvd-levykuva vielä koneella?
Jos on niin kokeile asentaa siltä. Käynnistä asennus kuten tähänkin asti,  paina [F4] ja valitse kiintolevy-asennus.
kirjoita polku ISO-tiedostoon esim /data/openSUSE-10.2-GM-DVD-i386.iso ja paina [Enter]
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #14 : 13.12.2006 - klo:07:24 »
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

guest145

  • Vieras
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #15 : 13.12.2006 - klo:13:32 »
olihan siitä apua,et ei muutako ihmetteleen kuinka suse pelaa

mjh48

  • Vieras
Vs: asennus ongelma
« Vastaus #16 : 13.12.2006 - klo:19:24 »
Minulla oli/on saman tyyppinen ongelma opensuse10.2_64:n kanssa kuten aiemmin kirjoitin viestissä   >10.1 ja YaST< luulin, että vika on levykuvassa.
Minulla on koneena Fujitsu Siemens scaleo J eli AMD 64 3800+ 1024Mb ja 250 G SATA levy + vanhan koneen 80G ata levy.
Asennus päättyi mustaan ruutuun, kun  se aloitti kernelin lataamisen.
Kun koetin valintaa "turvallinen asennus koneesta" löytyi vain 80 G ata -levy eikä sata levyä lainkaan.
Vika ei olekkaan siinä ettei suse tukisi sata levyä, vaan syynä on ettei 10.2 asennus (ei ainakaan 10.2_64 minun koneessa) toimi sata levyn kanssa, mikäli BIOSsissa ACPI APIC support on enabled.
Asetus pitää olla"disabled", tämän jälkeen asennus pitää tehdä vielä "nolapic asetuksilla" en muista mikä se on asennus valikossa, muistaakseni neljäs valinta.
Tämä koskee ilmeisesti myös muita sata laitteita

Window taas ei käynnisty em. asetuksilla (voisi toimiakkin jos asentaisin sen (Win) kokonaan uusiksi, jota en viitsi kokeilla)

Nyt minulla on tilanne jossa pitää käydä BIOSsissa muuttamassa asetuksia tai ainakin tarkistamassa kumman käyttiksen voi käynnistää.

Onko jollakin ideaa kuinka saisin Suse 10.2 toimimaan ACPI APIC support eabled asetuksilla.
Nimittäin Suse10.1 toimi samassa koneessa, mutta siinä en saanut laitettua paikallista asennuslähdettä.

Yx Tumpelo