Kirjoittaja Aihe: Digita @450  (Luettu 6224 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

harppa

  • Vieras
Digita @450
« : 14.02.2008 - klo:17:45 »
Auttakee!

Sonera ilmoitti tarjoavansa mahdollisuutta harvaan asutuilla seuduilla siirtyä langattoman laajakaistan pariin. Verkko laajenee kuulemma viimeistään 2009 loppuun mennessä liki kaikkien ulottuville. Samalla hienovaraisesti ilmoittivat että langallinen laajakaista loppuu vuoden 2009 loppuun mennessä.

Pöh. Mikä "mahdollisuus" tuo langattomuus sitten enää on. Ei mikään. Se on silloin ainoa keino.

No oukei. Ehkä rautani on jo uusimisen tarpeessakin, mutta ottaa kupoliin tämä yhteiskunnan pakotus alati investoida kulutuselektroniikkaan ja varsinkin viihde sellaiseen. Juurikin oli meininki piiiitkän tauon jälkeen laittaa kodin musiikin soitto systeemit kuntoon. Vaan kattotaas vielä.

Toimineehan se tämäkin pöytäkone jollain langattoman härpäkkeellä, vastaavalla kuin se DNAn mokkula. Kait? Meillä vain ei muut verkot käsittääkseni toimi eli olemme edelleen Soneran monopoli-hinnoittelun uhreina. Nytkin ainoana palvelun tarjoajana täällä ottaa 33 euroa per kk ja nopeus on vain 1Mb. Ja langaton on nyt, jos edes täällä vielä "kuuluisi", on jotain 44,90 €/kk.

Jos alan harkitteen hankkia läppäriä, onko sitä valitessa otettava jotain huomioon? Ensinnä tarvitsen Win XP:n yhden ohjelman vuoksi. Se ei toimi muilla ja kun minulla on jo tämän XP:n lisenssi. Heh, sekin tuli ilmasi koneen mukana kun aikanaan pyysin eritellyn tarjouksen ja jätin Winukan pois, niin kone tuli silti sen kanssa kaikkineen papereineen. Niin. Siihen tulee voida kyetä asentaa mieluiten openSuse ja sillä siis tehdään kaikki muut. Eli vähintään surffailut, digikuvien hallinta ulkoiseen ja kenties Amarokkaaminen stereoihin. Tuosta viimeisestä saatan tinkiä.

Nytkin tietsikka soittelee enimmät Megadethit ja Metallicat, mutta hiukan näin ilmastotalkoiden äärellä hatuttaa, kun pitää musiikin takia niin monen koneen olla yhtäaikaa päällä ja pitäähän se tuo tuuletinkin ylimääräistä ääntä.

Vai ollaanko nykyjään siinä tilanteessa, että susettelu sujuu suuremmitta ongelmitta kaikilla yleisesti kaupan olevilla läppäreillä että eikun valkkaa vain sen mikä sopii kukkarolle ja muihin sävyihin?

laulumaa

  • Vieras
Vs: Digita @450
« Vastaus #1 : 15.02.2008 - klo:21:28 »
Missä päin Harppa asustaa? Yksi vaihtoehto olisi toteuttaa nettiyhteys matkapuhelinverkon (3G/GSM) kautta.

harppa

  • Vieras
Vs: Digita @450
« Vastaus #2 : 16.02.2008 - klo:20:36 »
Harppa asustaa hiukan syrjässä vaikkakin eteläisessä Suomessa. Täällä (kotona sisällä) saattaa kännykkä-puhelukin mennä poikki ihan vaan kuuluvuudesta putoamisen vuoksi. Joillain täällä on lankapuhelinkin vielä, mutta senkin palvelun Sonera ilmoitti päättyväksi vuoden 2009 loppuun mennessä. Sonera/Telefinland on ollut parhaiten kuuluva täällä päin, mutta meininki on kokeilla yhdellä liittymällä Elisaa kunhan tuo Telefinlandin puhepotti-diili menee katkolle. Lupaavat meinaan että asuisimme ihan edge-verkon reunalla, jolloin voisi luulla että ainakin gsm-verkko pelaisi täpöllä.

Sain juuri töissä käyttööni ensimmäisen läppärin ja, ne kun on minulle totaalisen vieraita vehkehiä, niin tiedättekö sanoa kuinka se pcmcia tjsp oikein toimii. Onko tuo pcmcia sellainen pankki-sirukortin näköinen? Saanen siihen läppäriini semmoisen kortin (mutta onko se pcmcia vaiko joku muu), jolla pääsen nettiin. Se kortti on sirukortin näköinen ja olikos se joku id tai jotain. Meinaan että voisikos sitä härkisti käyttää ostamalla oma läppäri ja se kortti vain sisään??? Saisi edes jotain hyvitystä.

Meinaatko v-j-m, että voin tilata lagattoman laajakaista liittymän joltain toiseltakin operaattorilta ts. mistä voin tarkistaa, mitkä operaattorit kuuluu täällä Soneran lisäksi? Vai meneekö siinä @450-verkossa kuten sähkön ostossa että ostaa voi kaikilta ketkä myy kun ovat automaattisesti verkossa?

harppa

  • Vieras
Vs: Digita @450
« Vastaus #3 : 17.02.2008 - klo:12:18 »
Thanks v-j-m. Kaivelen asiaa ja jahka saan työläppäriin yhteydet, niin sillähän pääsee jo kokeileen miten kuuluu ja bitti juoksee. Toisaalta huono puoli, että työkoneeseen ei käyttäjä kye asentamaan mitään, mutta ei väliksikään. Sitä viitti ruveta raijaamaan joka päivä omien tarpeiden takia konetta edestakaisin.

Vaan entäs se läppäri. Onko niiden hankinnassa tänä päivänä mitään huomioitavaa meinaan että openSuse pelittäisi ilman isompia/tavanomaisempia ongelmia?

harppa

  • Vieras
Vs: Digita @450
« Vastaus #4 : 18.02.2008 - klo:19:44 »
Soneran vastinetta Lindeenille odotellessa ja niitä uutisia aiheesta lukiessa eittämättä esille nousee Soneran vahva nojaaminen langattoman laajakaistan liikkuvuuteen. Siis häh?!? Mitä se muka asiassa painaa yhtään haja-asutusseudulla asuvien puntarissa? Ei ennenkään ole ollut tarvetta kiikuttaa nettiä pihalle, nuorisoseuran talolle, järven rantaan tai viiden kilometrin päähän kuusen juurelle. Meinaako he todella, että se ominaisuus on korkeemman hinnan väärti semminkin kun samalla se bittirajoitus iskee päälle? Vaikutus tulee olemaan maalla asuvien parissa juuri toisenlainen: he joilla ei vielä ole, ei koskaan tule olemaankaan, osa lakkauttaa netin siihen paikkaan kun langat pätkitään ja loput vaihtaa palvelun tarjoajaa vai mitä he itse kuvittelevat. Verrantoa voi hakea keissistä tigiboxi.

Tuo liikkuvuus painaa pikemminkin urbaanista näkövinkkelistä katsottuna: perhe lähtee kaupungista/taajamasta (jossa on nopeat netit) maalle lomalle ja pitäisi jollain saada perheen teinit houkuteltua mukaan taikka sitten he joiden pitää kyetä tehdä hiukan töitä lomallakin. Eli siis he tarvitsevat sitä liikkuvaa nettiä, ei me juntit.

Sinällään olen hiukan kypsynyt jo tähänkin hintaan: 33€/kk /1Mb-nopeus että laittaa vakavasti harkitsemaan kuinka paljon oikeasti tätä tarvitsee, että viittii alati satsata asiaan niin rahallisesti kuin ajallisestikaan.

Aikaa turhaa vuodatustahan tämä. Kenties vain toivon että joku soneralainen sattuisi kuulolle.

Poissa letkume

  • Jäsen
  • Viestejä: 521
Vs: Digita @450
« Vastaus #5 : 19.02.2008 - klo:10:40 »
Moro, mokkula toimii opensuse 10.3ssa no problem.

Itse tein http://linux.fi/index.php/Huawei_E220/E270 ohjeen mukaan.

Mokkulaa en voi kyllä kuuluvuuden ja toiminnan puolesta suositella. Susi on, ei sovellu pääliittymäksi.