Kirjoittaja Aihe: Firefox & MPlayer vs. YLE  (Luettu 4071 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Firefox & MPlayer vs. YLE
« : 04.12.2006 - klo:12:34 »
Tuossa aiemmin koin pieniä vastoinkäymisiä Ylen Elävän arkiston ja Firefox 1.5.8+mplayer pluginin kanssa. Video ja audio tiedostot toistuivat muuten tasan kuten pitääkin mutta aina katsottuani videon loppuun tilttasi Firefox ja se piti tappaa ja käynnistää uudelleen. Sitten taas saattoi katsoa seuraavan videon jne. Hankalaa. Jos suljin videoikkunan kesken toiston, Firefox jäi henkiin ja homma jatkui.
Viikonlopun aikana sitten havaitsin että Yle oli ilmeisesti tehnyt sivuille jotain muutoksia. Windows koneella kokeillessani kaikki toimi OK, mutta Susessa Firefox kaatui tyystin heti kun yritinkin katsoa jotain.
Päivitin mplayer pluginin vaikka uudempaa versiota ei ollutkaan saatavilla ja toiminta palasi viestin alussa kuvattuun tilaan. Kokeilin sitten poistaa koko mplayer pluginin ja laitoin tilalle kaffeine pluginin. Sillä toimii. Vähän harmittaa vaan kun se avaa aina oman ikkunansa eikä toista tiedostoa selainikkunan sisällä. Sekin kun välillä olisi kätevää vaikka useimmiten katselenkin videot koko näytöllä.
Onko joku keksinyt miten mplayer pluginin/mplayerin saa pelaamaan kunnolla tässä yhteydessä? Tai vaihtoehtoisesti, miten kaffeinen saa toistamaan tiedostot ilman että se välttämättä avaa oman ikkunansa?

Lisäksi Firefox ja Thunderbird eivät tykänneet kun päivitin kaikki ohjelmat. Ongelma on lähinnä kosmeettinen mutta harmittava. Ohjelmien ulkoasu muistuttaa 10 vuoden takaista Netscapea. Tietääkö kukaan mikä tämän aiheuttaa ja miten ko. ohjelmat saisi takaisin nykyaikaan ulkoasunsakin puolesta? Ongelma ilmestyi molempiin yhtäaikaa. Liitteenä kuva selventämässä mitä yritän kertoa. Ohjelmien päivittämistä jo kokeilin mutta ei auttanut.

Suse on 10.0, Firefox 1.5.8 ja thunderbirdiä en tähän hätään muista mutta uusin mitä löytyy.

openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1

juippis

  • Vieras
Vs: Firefox & MPlayer vs. YLE
« Vastaus #1 : 04.12.2006 - klo:15:34 »
En ole tutustunut Elävään Arkistoon pahemmin, joten en osaa sanoa siitä paljoa. MPlayer on kuitenkin MPlayer ja Kaffeine käyttää Xineä. Jos xine vaan on tällä hetkellä elävien streamien kanssa paremmin ajan tasalla?

Firefoxin ja Thunderbirdin ruma ulkoasu liittynee jotenkin muuttuneisiin GTK-vimpuloihin. Näyttäisi siltä, että ajat niitä KDE:ssa? Onko totta? Jos on, niin katso KDE:n ohjauskeskuksesta Ulkonäkö ja teemat -> GTK-tyylit ja -fontit. Onko siellä kaikki kohdillaan? Laittele asetuksia ja käynnistä sitten Firefox uudelleen.

Itse käytän ~/.gtkrc-2.0 tiedostoa, mutta se ei ole niin toimiva. Firefox pitää käynnistää kaksi kertaa että se tajuaa ottaa määritetyn GTK-teeman käyttöön.

Poissa mikko1200

  • Jäsen
  • Viestejä: 274
Vs: Firefox & MPlayer vs. YLE
« Vastaus #2 : 05.12.2006 - klo:16:06 »
Apu ulkoasu ongelmaan löytyy GTK-teemoista. Kiitos vinkistä.
Viitsisikö joku tsekata mikä siellä on oletuksena? Siihen ehti silmä tottumaan eikä jaksaisi hakemalla hakea sitä takaisin.
openSUSE Leap 15.2 64bit/KDE - Win 10 64bit -MacOS 10.13
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K - 16Gb RAM - GeForce 1050Ti - Asus Xonar D1