Kirjoittaja Aihe: Kone ei hae ip osoitetta  (Luettu 12326 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

cronos

  • Vieras
Kone ei hae ip osoitetta
« : 10.10.2007 - klo:17:27 »
morjesta taas pitkästä aikaa  :D
Tuli nyt sit asennettua opensuse 10.3, joka kyllä vaikuttaa huomattavasti paremmalta paketilta kun tuo 10.2. Paketin hallintakin on nopeutunut kiitettävästi.

Mutta itse ongelmaan, elikäs kone ei saa koskaa ip osoitetta kun käynnistän koneen vaan joudun ajaa roottina dhcp komennon. Jonka jälkeen kaikki taas toimii.
kyseessa on siis dna:n adsl liittymä.
Jos saan arvata tämä varmaan johtuu kun tuli hyväksyttyä asennuksessa tuo IPv6 kun se siitä kyseli. Suoraan sanottuna itselläni ei ole mitään aavistusta mikä tuo IPv6 on. piti kyllä kieltää se siksi etten tiennyt mikä se on mutta tuli sitten kuitenki hyväksyttyä se.  ::)

Jotenka jos tuo IPv6 on ongelman syynä miten saan sen pois käytöstä? ja jos ei niin mikä mahtaisi olla syynä.
Käynnistys lokissa oli tämmöistä herjaa
Koodia: [Valitse]
Setting up network interfaces:
    lo       
    lo        IP address: 127.0.0.1/8   
Checking for network time protocol daemon (NTPD): unused
done<notice>checkproc: /opt/kde3/bin/kdm 2420
    eth0      device: nVidia Corporation nForce2 Ethernet Controller (rev a1)
    eth0      (DHCP) . . . . . no IP address yet... backgrounding.
waiting
Waiting for mandatory devices:  eth0 __NSC__
12 11 10 8 7 6 5 3 2 1 0
    eth0      device: nVidia Corporation nForce2 Ethernet Controller (rev a1)
    eth0      DHCP client NOT running
    eth0      is down
failed    eth0      interface could not be set up until now
failedSetting up service network  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .failed

ja sitten vähän offtopic kysymys
Näin että tuolta yastin kautta saisi asennettua kde4, mitenkäs tämä toimii? Siis että minkä paketin asennan?
Ja saanko valita kirjautumis ruudussa valita käytänkö kde3 vai 4?

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #1 : 10.10.2007 - klo:17:35 »
Onko käytössä ifup vai networkmanager?

Jos saan arvata tämä varmaan johtuu kun tuli hyväksyttyä asennuksessa tuo IPv6 kun se siitä kyseli. Suoraan sanottuna itselläni ei ole mitään aavistusta mikä tuo IPv6 on. piti kyllä kieltää se siksi etten tiennyt mikä se on mutta tuli sitten kuitenki hyväksyttyä se.  ::)

Jotenka jos tuo IPv6 on ongelman syynä miten saan sen pois käytöstä? ja jos ei niin mikä mahtaisi olla syynä.
Käynnistys lokissa oli tämmöistä herjaa

YaST2 > Verkkolaitteet > Verkkokortti Yläreunasta Yleiset valinnat ja rasti pois IPv6-protokollan asetukset kohdasta Ota IPv6 käyttöön

Lainaus
ja sitten vähän offtopic kysymys
Näin että tuolta yastin kautta saisi asennettua kde4, mitenkäs tämä toimii? Siis että minkä paketin asennan?
Ja saanko valita kirjautumis ruudussa valita käytänkö kde3 vai 4?

Valitse Ohjelmistoryhmät kohdasta tuo KDE4
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)

cronos

  • Vieras
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #2 : 13.10.2007 - klo:20:39 »
Sori että on kestäny muutama päivä vastata viestiin.
Siis ifup on käytössä. Otin tuon IPv6 pois ja nyt kone osaa hakee noin joka toinen kerta ip osoitteen..
Eli ei vieläkään pelaa ihan kunnolla, mahtaisiko auttaa jos vaihdan tuon ifup tuohon mainitsemaasi networkmanageriin?
Ja mitenkäs tämä tehdään?

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #3 : 14.10.2007 - klo:14:17 »
Sori että on kestäny muutama päivä vastata viestiin.
Siis ifup on käytössä. Otin tuon IPv6 pois ja nyt kone osaa hakee noin joka toinen kerta ip osoitteen..
Eli ei vieläkään pelaa ihan kunnolla, mahtaisiko auttaa jos vaihdan tuon ifup tuohon mainitsemaasi networkmanageriin?
Ja mitenkäs tämä tehdään?

Mene uudestaan tuon jmp ohjeen mukaan. YaST2 > Verkkolaitteet > Verkkokortti. Tuon jälkeen tulee kaksi vaihtoehtoa, Käyttäjän hallinnoima ja tuo sinun ifup valinta. Valitse käyttäjän hallinnoima.
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

cronos

  • Vieras
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #4 : 15.10.2007 - klo:20:49 »
Kiitos jmp ja arijoutsi nyt ilmeisesti toimii. Tai ainakin viimeisellä kolmella käynnistys kerralla on suse on hakenut automaattisesti ip osoitteen.
Kiitos  :D

karmajouppi

  • Vieras
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #5 : 17.10.2007 - klo:14:56 »
Minulla on myös Sussu 10.3 asennettuna, ja ehkä vähän tähän liittyen..?Netti kyllä toimii, mutta vain jotkut sivut aukeavat normaalisti. Mm. Googlen hakusivu kyllä aukeaa ja hakusana tulokset, mutta mikään linkki ei tahdo aueta. Tämä opensuse.fi ei myöskään aukea 8). Joku esim. Ylen sivusto taas aukeaa. Ei kai palomuurikaan estäne? Tai asdl-purkki a-link rr44, olisiko siinä syytä moiseen. Koitin hakea nvidian tarjoamaa ajuripakettia, mutta ei sekään toimi.

Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2780
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #6 : 17.10.2007 - klo:15:02 »
Minulla on myös Sussu 10.3 asennettuna, ja ehkä vähän tähän liittyen..?Netti kyllä toimii, mutta vain jotkut sivut aukeavat normaalisti. Mm. Googlen hakusivu kyllä aukeaa ja hakusana tulokset, mutta mikään linkki ei tahdo aueta. Tämä opensuse.fi ei myöskään aukea 8). Joku esim. Ylen sivusto taas aukeaa. Ei kai palomuurikaan estäne? Tai asdl-purkki a-link rr44, olisiko siinä syytä moiseen. Koitin hakea nvidian tarjoamaa ajuripakettia, mutta ei sekään toimi.

kuulostaa kyllä DNS ongelmalta. Onko sinulla mahdollisuutta testata toisella koneella tai käyttiksellä esim. joku live levy?
Minkäs operaattorin nettiyhteys sinulla on?
Oletko kokeillut muita selaimia konqueror tai opera?

Mitä sanoo konsolista seuraava komento?
nslookup www.opensuse.fi

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #7 : 17.10.2007 - klo:15:06 »
http://62.237.50.51. Jos aukeaa, niin sulla on nimipalvelin ongelma.
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

karmajouppi

  • Vieras
Vs: Kone ei hae sivuja
« Vastaus #8 : 17.10.2007 - klo:15:31 »
Minulla on soneran laajakaista 1Mbit. Tuota selainkokeilua itsekin ajattelin, mutta aamulla asensin ja en ole ehtinyt. Onko paketeissa tarjolla noita selaimia? Kun netistäkään niitä ei saa..Windowspuolella toimii netti normaalisti. Koitan noita ehdotuksianne kun pääsen töistä koneelle..

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #9 : 17.10.2007 - klo:16:18 »
Jos KDE:tä käytät, niin siellä se Konqueror on valmiina, muuten joudut erikseen asentaan. Sitten on myöskin Opera. Sekin löytyy paketinhallinnasta. En kyllä huomannut mitä selainta olet käyttänyt.
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

karmajouppi

  • Vieras
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #10 : 17.10.2007 - klo:16:25 »
Niin en huomannut mainita..ihan Susen valikossa olevalla firefoxilla koitin. Gnomen valitisin työpöytäympäristöksi, siinä taisi olla erit..?

Poissa arijoutsi

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 2062
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #11 : 17.10.2007 - klo:16:42 »
Eipä sillä oikeastaan väliä ole mikä työpöytä käytössä. Kokeile nyt ensin mun ja Harmien vinkit. Jos ei toimi, niin asenna Opera ja koita sillä, mutta luulen edelleen että kyse on nimipalvelimista.
HP Elite book, openSUSE Leap 15.2
Mac mini Catalina.
Puhelin, iPhone SE.

Poissa LassiLeevi

  • Jäsen
  • Viestejä: 218
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #12 : 17.10.2007 - klo:19:55 »
Ettei oo mitään webbiproxy:ä käytössä.
"A cop is a Zoo in a man,
   with a gun."
  -Hammer, Sledge

karmajouppi

  • Vieras
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #13 : 18.10.2007 - klo:10:04 »
nslookup www.opensuse.fi antoi seuraavaa:
server 10.0.0.2
address 10.0.0.2#53
non authorative answer
name www.opensuse.fi
address 62.237.50.51

http://62.237.50.51 selaimeen kirjoitettuna ei aukea

Operalla koitettuna sama ongelma

Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2780
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #14 : 18.10.2007 - klo:10:12 »
No tuo pois sulkee sen nimipalvelin ongelman. Käytätkö Windowsia ton saman NAT:n takaa?
Pystytkö koittamaan suoraan ADSL modeemin takaa ilman tota NAT:ia?

ajappa roottina tämä komento:
traceroute 62.237.50.51 tai traceroute www.opensuse.fi

karmajouppi

  • Vieras
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #15 : 19.10.2007 - klo:09:17 »
Eipä vieläkään toimi vaikka resetoin tuon a-linkin..yhteystiedoissa näkyy nyt kyllä:
IP 84.248.163....
broadcast 84.248.191....
aliverkon peite 255.255.254.0
oletusyhdysk 84.248.160...
ensijainenDNS 193.210.18.18
toisDNS 193.210.19.19
laiteosoite 00:13:8F jne

Selviäiskä näistä mitään? Kun laittaa tekstitilaan siellä on pari riviä:
gdm(2432)WARNING. Palvelimen nimeä"0" ei löytynyt, käytetään vakiopalvelinta
sekä vähän alempana
starting network time protocol daemon(NTPD)       failed
Muissa riveissä on vihreää tekstiä

Poissa harmie

  • Valvoja
  • *
  • Viestejä: 2780
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #16 : 19.10.2007 - klo:09:34 »
aja vielä roottina tämä komento:
traceroute 62.237.50.51 tai traceroute www.opensuse.fi


Tällä näkee meneekö se edes perille asti.

cronos

  • Vieras
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #17 : 19.10.2007 - klo:17:45 »
No nyt taaskaan suse ei osaa hakea ip osoitetta. Ennen se hakenut sitä koskaa, nyt se hakee sen jos en sammuta päätelaitetta välissä kun käynnistän susen.
Mutta jos olen sammuttanut niin suse ei osaa hakea ip osoitetta vaan joudun roottina kirjoittamaan dhcpcd.
Olisi kyllä kiva päästä tästä ongelmasta eroon. Vinkkejä otetaan vastaan

karmajouppi

  • Vieras
Vs: Kone ei hae ip osoitetta
« Vastaus #18 : 30.10.2007 - klo:12:36 »
Laitan nyt tähän tämän jatkoksi..eli kokeilin parilla live linuxilla(knoppix ja kubuntu) ja sama vika oli..tietyt sivut aukeaa(esim.google ja yle)muttei mikään hakutulos..

Traceroute antoi seuraavaa..

traceroute to www.opensuse.fi(62.237.50.51),30 hops max, 40 byte packets
1 84.248.160.1(84.248.160.1) 18.869 ms 18.317 ms 19.287 ms
2 141.208.23.110 (141.208.23.110)19.421 ms 19.594 ms 18.848 ms
3 olucore1-s-2-1-0.datanet.tele.fi(141.208.12.174) 27.559ms 30.033ms 30.261ms
4 hkicore1-e-1-1-0.datanet.tele.fi(141.208.8.1) 41.599ms 41.304ms 40.619ms
5 port-channel1.ltt-pl.hel.fi.sn.net (193.110.226.36) 39.399ms 38.401ms 39.338ms
6 62.237.173.22(62.237.173.22) 53.646ms 53.686ms 54.055ms
7 ***
8 ***
...samaa jatkuu
30 *** asti
Onko tuosta lie mitään ..Asensin sitten 10.2 koska muistelin että se toimi. Sama vikapa oli siinäkin. Mutta sitten muistin että minullahan oli eri kone, joten voisiko tuo johtua esim emolevystä(Asrock 939S56-M) ja siinä olevasta integ.verkkokortista?.
MUOKS..Ongelma näytti kuin näyttikin ratkeavan kun laitoin pci-väylään erillisen verkkokortin..nyt pelittää!:)
« Viimeksi muokattu: 01.11.2007 - klo:09:25 kirjoittanut karmajouppi »