Kirjoittaja Aihe: Ensimmäinen distrosi?  (Luettu 46364 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hyeena

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #20 : 12.12.2006 - klo:15:28 »
Tuo ftp-asennus oli kyllä hankala varsinkin jos ei ollut suhteellisen nopeaa verkkoyhteyttä käytössä.
Modeemi + mirror laulo ihan kivasti aikanaan.. :)
Kakkos kone toimitti yleensa oman peilipalvelimen virkaa..

MikP

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #21 : 17.01.2007 - klo:19:43 »
suse kuusjotain, syksyllä 2001. Sen jälkeen pelkästään *nixeja desktop-käytössä.

guest141

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #22 : 17.01.2007 - klo:20:34 »
Melko nuorenaha tuota tullu itekki alotettua vaikka ikää ei vieläkään ole paljoa :D (atk-aloitettu joskus ala-asteen 2 luokalla pysyvästi) , ja windowsilla tullu ensi-alkuun "leikittyä" ja muutakin tehtyä. Niin olisiko ollut joku red hatin distroja mitä tuli vierestä katsottua kun isä sellasien oli kokeempana hankkinut :)
ja itsekkin kokeillut silloin, vaikkakin susen 9.0 oli ihan omaan koneeseen laitettu eka distro linux puolelta :)
 

Komeetta

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #23 : 17.01.2007 - klo:21:25 »
IBM-AIX ja VAX olivat ensimmäiset käyttöjärjestelmät -70 luvun alussa (töissä), ensimmäinen DOS oli Digitalin DR Dos ja se oli PC koneessa joka oli peräti 6Mhz/740Kt ja levyasemina 5,2" lerppu. Tämä oli -70 luvun lopulla. Eka Linux oli RH 5.0 ja sen mukana tullut Slackware 1997. Ekoja kerneleitä luin joskus -94 vaiheilla.
« Viimeksi muokattu: 17.01.2007 - klo:22:03 kirjoittanut Komeetta »

TypoX

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #24 : 07.02.2007 - klo:11:20 »
 ;D Tervehdys arvon Suse poppoo.
Uusi jäsen foorumilla esittäytyy ja kertoo ekasta distrosta..
38 v vapaajan nörtti.

3 Vuotta sitten DC++ chatissa juttelin jonkun hemmon kanssa linuxista ja kaveri kehu mulle kovin Ubuntua. (Itsellänsä oli mandrake..) Minäpä sitten imuttamaan imagea.. ja kun viimein valmis sorvamaan sitä XP:n rinnalle. Tuloksena oli että kovolla oli Ubuntu jolla en päässyt nettiin ja xp haihtui bittiavaruuteen. No sen jälkeen on koneeseen on istutettu uutta näytönohjainta ja kovalevyä, niille on jämähtänyt Suse 10.0 / Pclos sekä XP. Vanhemmalla P II :lla tällä hetkellä freespire.
Kakaroita ei oo saanu vielä vieroitettua redmontin kikkuloista. Lähinnä kait ihastuneet MSN messengeriin / webcamiin.
(Koneessa vanha qtec merkkinen webcam johon en oo saanu elämää 10.0:ssa.)

Susessa ihastuttaa ääretön vakaus ja toimintavarmuus, kaikki pelaa kuin ajatus. Vieläkin lukuisten distrojen kokeilujen jälkeen sanon että
EI OLE SUSEA parempaa eteen tullut.

Kollimaattori

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #25 : 24.02.2007 - klo:16:33 »
Ensimmäinen Linux-jakeluni oli SOT 5.2, olisiko ollut joskus vuonna -98, minä jopa ostin sen neljän CD:n boksin.  ;D

No, Linux ei silloin ollut vielä valmis taviskäyttöön: KDE toimi ja näytti kivalta, mutta laitetunnistus, multimedia ja selaimet olivat täysin syvältä ja poikittain. Osittain ehkä SOT:in vika, mutta eipä ne muutkaan jakelut olleet sen kummempia. OS/2:en jälkeen pettymykseni oli suuri, joten vaihdoin Windows NT 4:seen, koska OS/2 oli juuri hävinnyt Suuren Käyttöjärjestelmäsodan ja jotain vakaata piti keksiä sen tilalle.

NT 4 vaihtui sitten aikanaan sujuvasti Windows 2000:aan, ja sitä on tullut käytettyä läppärin mukana tulleen Windows XP Pron kanssa ihan ilman pahempia ongelmia.

Kiinnostus Linuxiin iti kuitenkin ja sitten tuli imutettua, poltettua ja kokeiltua jos vaikka mitä jakeluita, Slackwaresta Myahiin ja kaikkea siltä väliltä, kunnes tajusin, että se totuus löytyy vakavasti otettavien isojen talojen käyttäjäystävällisistä distroista, kuten SUSE, Mandriva ja Fedora.

Ubuntusta en ole koskaan pitänyt, maailmojasyleilevä idealistisuus on ihan jees, mutta kun ne värkitkin pitäisi saada pelaamaan.  :P

Koneissa on nyt openSUSE 10.2, ZenWalk 4.4 ja Mandriva One 2007. Windows on edelleen käytössä, koska eihän Linux vieläkään ole 'valmis', vaikka kehitys on ollut kymmenessä vuodessa huimaa.

Makekaze

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #26 : 03.03.2007 - klo:14:40 »
Taisi olla Fedora Core 2 jos nyt oikein muistan.

Tuli myös käytettyä sen kolmos- ja nelosversiota vakituisesti. Ja uusin versio siitä kävi pyörimässä myös vähän aikaa sitten koneessa aivan testaamisen vuoksi. :)
Susen 10.0 tuli seuraavaksi sitten kokeiluun ja siihen tykästyin ja se pyöri työpöydällä, kun serveri sai taas debianin sisäänsä, joskin se vaihtui aika nopeasti suseen (ei perhana kaikkea jaksa käsin conffia ja säätää..;)). Tällähetkellä on openSusea koneissa ja ei ole aikomusta muuttaa tilannetta. :)

Välillä on kyllä tullut pyöriteltyä (k)ubuntua, slacwarea ja joitain muita, mutta suse jotenkin vain on mieleeni kun ei tarvitse käsin käydä miljoonaa tiedostoa muokkaamassa jotta saa perusasiat toimimaan. (tosin 10.2 asennus kusahti servussa tuntemattomasta syystä ja sai siglenä boottia että pääsi edes roottina kirjaamaan ja tekemään asetuksia :D)


Makekaze

Poissa peran

 • Käännösryhmä
 • *
 • Viestejä: 449
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #27 : 16.03.2007 - klo:19:30 »
Tuli kokeiltua punalakkia 90 - luvun loppupuolella. Hankalaa se oli ilman kiinteää nettiä. Silloin se oli vain toisena käyttiksenä, eikä mitkään toimineet. No X pyörähti.

Tupu

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #28 : 22.07.2007 - klo:14:25 »
Eka linuxini oli Lineox enterprise Linux, joka tuli jonkun kirjan mukana :D ostin sen joskus vuonna 2003 tai 2004 ja tallella on vieläki, tosin ei enää koneella ;)

Prakka

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #29 : 22.07.2007 - klo:19:45 »
Mikähän se oli ihan ensimmäinen... No vanhin jonka nimen muistan oli Red Hat ja taisi olla 6 jossa oli ikivanha KDE yms. Sitten oli Bestlinux ja SOT Linux jne.

Adval

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #30 : 31.07.2007 - klo:18:12 »
Ensikosketukseni Linuxiin oli SOT Linux, joka oli aikoinaan vielä käytössä. (SOT Linuxin manuaali on ainakin yhä tallella) Jotenkin SOT ei tehnyt minuun vaikutusta, vaikutti jotenkin omituiselta ja turhan monimutkaiselta minun kaltaisilleni Windowsin käyttäjille.

Siitä kahdeksan vuotta myöhemmin koulussa kaverini jakeli ilmaisia Ubuntu 6.06 CD-levyjä. Siinä vaiheessa totesin että hei, asennanpas Linuxin koneeseeni. Ubuntu ei tuolloinkaan tehnyt paljon vaikutusta, mutta onnekseni kävin Linuxin perusteet-kurssin läpi saadakseen Linuxista lisää asiantuntemusta. Kurssin suoritin erinomaisesti läpi, mutta siitä huolimatta Windowsia käytin normaalisti ja silloin tällöin kävin välillä Linuxia ihmettelemässä.

Vasta tämän vuoden maaliskuun alkupuolella aloin tutustua Linuxiin oikein kunnolla. Linux.fi-wikistä löysin ohjeita kiitettävästi ja Linuxin käyttö ei ollutkaan loppujen lopuksi niin monimutkaista käyttää mitä aloin olettaa. Ubuntusta tein Kubuntun, lähinnä KDE:työpöydän takia, koska se sopi minulle paljon paremmin kuin Gnome.

Kubuntun jälkeen siirryin kokeilemaan Debian Stablea (etch). Se ei tehnyt minulle paljon vaikutusta, sillä se oli jäljessä Kubuntusta, siirryin siis takaisin Kubuntuun. Myöhemmin asensin openSUSEn, joka on jotenkin turhan raskas jakelu, ei pahalla.  :-\ Siirryin sitten takaisin käyttämään Kubuntua ja myöhemmin taas Debianiin. Debian Stablesta loin myöhemmin Testingiksi (lenny) ja lopulta kokonaan Unstableksi (sid). Debian Unstablea olen käyttänyt kokopäiväisesti aina tähänkin asti.

Debianin käytön ohella olen kokeilut monia muitakin distroja; PCLinuxOS 2007, Zenwalk 4.6, MEPIS, Fedora 7, Mandriva ja Vector Linux. Näistä distroista kaksi ensimmäistä ovat pysyneet kiintolevyllä. Noiden lisäksi kiintolevyllä ovat Kubuntu Feisty, openSUSE 10, 2 sekä suosikkijakeluni ja pääasiallinen jakeluni Debian Unstable. Toisella kiintolevyllä *köh* Windows XP pelien pelaamisen vuoksi.

bender3000

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #31 : 01.09.2007 - klo:17:42 »
RedHat 4.2 joskus -90 luvulla, kernel oli muistaakseni 2.0.18 vai mikäs se 1.x ja 2.2.x versioiden välissä olikaan

Oli aika hieno rpm komennolla vaan asentui softat :),  tcl/tk työpöytä apuri (tk-desk tjsp) aika paljon tk ja motif(lessteiff) sovelluksia.
Ikkuna manageri oli fvwm

Cheap Bytes Linux archive ja sunsite oli aarreaitta

Hienoja aikoja tai aika kulultaa muistot.


Aspo

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #32 : 02.09.2007 - klo:01:05 »
Ensimäinen distro jota tuli kokeiltua joskus teininä (olisikohan ollut 1997) oli Slackware mutta homma jäi onnistuneeseen (ja pitkään) asennukseen ja komentorivin ihmettelyyn..:D Ensimäisen karran vakavammin aloin käyttämään Linuxia kun asensin Susen (olisikohan ollut 9.2) ja siitä lähtien onkin sitten Linux ollut pääasiallinen työpöytäratkaisu...

vms100

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #33 : 27.03.2008 - klo:17:27 »
redhat 2.0 o/

kawabata

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #34 : 08.04.2008 - klo:01:50 »
noh, oma kone ollut vasta puolisen vuotta ja siinä tietysti oli mukana raskas ja tehosyöppö visto. sillä opettelin vähän näitä netin ja koneen saloja. sitten sain kokeiltavaksi pari distroa eli ubuntun ja kubuntun. ne olivat kuitenkin alkuunsa näin aloittelijalle liian hankalia, kun ne ladattiin netin ulkopuolella ja sitten toimivat myöhemmin nettiin kytkettyinä kuin kilpa-auto kokemattoman käsissä, ei meinannut pysyä hanskoissa. sitten sain tämän susen 10.3 latauscd:n kotiini asti ja tämä on heti helpompaa ollut aloittaa. erityisesti helpottaa erittäin runsas suomennettujen ohjeiden ja sisältöjen käyttö.

vielä tässä on paljon opeteltavaa, vasta kokeiluvaiheessa on tämä linuxhomma, voi sanoa. kaikkia haluamiani toimintoja en ole vielä(kään) saanut pelittämään. selkeitä parannuksia suhteessa vistoon on virran säästyminen, akku riittää huomattavasti pitempään linuxilla kuin widukalla, myös sivut aukeavat nopeammin ja turvallisuus käytettäessä on se ehkä tärkein syy ja tietty kaikki tämä yhteisöllisyys ja avoimuuskin, vapaat koodit ja ohjelmat vs. suljettu markkinatalous ja rahanahneus.


guest653

 • Vieras
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #35 : 08.04.2008 - klo:13:16 »
Eka oli Win XP ja se sai jäädä vikaksi Windowssiksi.Linux puolella eka oli Lineox Enterprise Linux (LEL) 3 ja 4 sitten Fedora 3 ja 4 ja sitten Ubuntu olikohan 5.10 nyt koneella 6.06-1 ja Seuraavaksi olis tarkoitus asentaa tää uusin Opensuse (73% ladattu DVD:tä  :)

Jos noin kaukaa lähdetään niin Dos 5 > Dos6.2 vai 6.3 / Win 3.1 , OS/2 Warp for Windows , Win95 , Win98, WinME ja Xp Pro.

Linuxit on olleet kokeiluina kirjastosta Red Hat ja Spectra Linux , versioista ei tietoa, viimeinen syrjähyppy ennen openSuse 10,3 versiota ole Ubuntun 7,* 

Poissa rekufaari

 • Jäsen
 • Viestejä: 247
 • Sukupuoli: Mies
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #36 : 08.04.2008 - klo:20:14 »
MSX-Dos, CP/M, Gem, DOs, OS/2 Warp, Slakvare ja nykysin Suse 10.3.
Ensi tutusminen linuxiin tapahtui muistini mukaan vuonna 1993 tai 94. 42 kpl korppuja siinä satsissa oli ja pioneeri henkeä tarvittiin aika paljon !
Windowssia en ole koskaan suostunut käyttämään, ja herra varjelkoon muitakin ettei MS:n tuotteita joutuisi käyttämän ;-)

Poissa peran

 • Käännösryhmä
 • *
 • Viestejä: 449
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #37 : 20.04.2008 - klo:19:48 »
TI 99/4A, MSX, DOS 3.3, Win 95, Win 98, XP, Ubuntu, Kubuntu, OpenSUSE, Ubuntu

Jotenkin näin.

Poissa ekut

 • Jäsen
 • Viestejä: 32
 • Sukupuoli: Mies
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #38 : 26.04.2008 - klo:21:51 »
Ubuntu 6,06, Zenvalk 3,0 - 5,0 eriversioineen ja nyt ollun viikon openSUSE 10,3. Tämän lyhyen kokemuksen perusteellä 10,3 jää pysyvästi koneelleni.

Poissa jmp

 • openSUSE Member
 • *
 • Viestejä: 4553
 • Sukupuoli: Mies
  • openSUSEa suomeksi
Vs: Ensimmäinen distrosi?
« Vastaus #39 : 26.04.2008 - klo:22:00 »
Tämän lyhyen kokemuksen perusteellä 10,3 jää pysyvästi koneelleni.

Epäilen, viimeistään juhannuksen jälkeen 11.0 alkaa kiinnostamaan ;)
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)