Kirjoittaja Aihe: Nvidian ajuri ei asennu  (Luettu 24068 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Pinniivi

  • Vieras
Vs: Nvidian ajuri ei asennu
« Vastaus #60 : 23.09.2007 - klo:13:16 »
...sanoinhan sen kaksikin kertaa... muttku xxx no jaa antaa olla

Mihin sä sitä maagista sax2 -r -m 0=nvidia -komentoa sitt oikein kirjoitit, jos et siinä tekstitilassa ollessasi, kuten ohje kehoitti?
Tämä vaan siksi, ett osaisin minäkin olla vielä tarkempi vinkkejä antaessani

Mutt loppu hyvin - en sano, kaikki hyvin

sanon vaan TAAS, ett kantsii lukee ja vielä noudattaakin niitä ohjeita
...vaikka kuinka loukkaantuisit!
ja yksityisiä(kin) moitekirjeitä saisin

Tuo maaginen sax2 -r -m 0=nvidia komento kirjoitettu tekstitilassa aikaisemminkin, se vaan päätyi mustaan ruutuun
ennen tuota xorg päivitystä.
Yöllä sain tosiaan tuon NVidian ajurin toimimaan ja jopa näyttöön kuvan, toimi jopa uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
Mutta aamulla kun konetta käynnistelin, niin eipä enää lähdekkään. Fatal server error.
Taas oli lista täynnä ww:tä noiden fonts rivien kohdalla (does not exist)

Koitin tuota  sax2 -r -m 0=nvidia komentoa uudestaan (tekstitilassa, en siis kirjoittanut sitä tussilla näyttöön)>>>musta ruutu

Sitten koitin sax2 komentoa ilman noita loppu riimuja>>>ja taas on näytössä kuva

Jokuhan tässä mättää vieläkin???

tuolla xorg.conf  http://pastebin.com/m160ad5c5    driver  "nv"

tuolla Xorg.0.log  http://pastebin.com/m5046616d   ww:tä riittää

tuolla SaX.log  http://pastebin.com/m1b7035c6       driver "nv"

Ohjeetkaan ei aina toimi sellaisenaan, ei siellä NVidian sivullakaan muistaakseni käsketty xorgia päivittämään uudempaan :-X

NVIDIA X Server Settings sanoo taas

You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server.

Ei kai tuota ajuria nyt joka käynnistyksen jälkeen tarvisi ottaa erikseen käyttöön.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2007 - klo:14:56 kirjoittanut Pinniivi »

guest158

  • Vieras
Vs: Nvidian ajuri ei asennu
« Vastaus #61 : 23.09.2007 - klo:15:20 »
oot oikeessa - EI pyydetty, enkä minä oo päivittäny Xorgia.

Tuntuu perin kummalliselta - olen siis neuvoton 'käsien levittelijä' tässä vaiheessa

sorry!

Pinniivi

  • Vieras
Vs: Nvidian ajuri ei asennu
« Vastaus #62 : 23.09.2007 - klo:15:34 »

Mutt yhdellä kaverilla saman valmistajan samanlainen näytönohjain, jossa passiivijäähdytys ja 256 megaa muitia ja hän ei saa Suse 10.2 tunnistamaan samanlaista näyttöä ku mulla (Samsung SyncMaster 753s (halpisputki)) ja siihen ei siis tuu kuvaa lainkaan.

Ja sitä Sussua on kyll pumpattu useemmankin miehen voimalla hänen kaverin koneeseen, mutt siis EI.
Toivottavasti sulle ei käy samoin.





Alkaa pikku hiljaa tuntua että tämä on samanlainen tapaus >:(

Koitin asentaa tuon ajurin 100.14.19 vielä uudestaan
sax2 -r -m 0=nvidia>>>musta ruutu
sax2>>>"nv" ajurilla koneen saa käyntiin

Poissa jmp

  • openSUSE Member
  • *
  • Viestejä: 4553
  • Sukupuoli: Mies
    • openSUSEa suomeksi
Vs: Nvidian ajuri ei asennu
« Vastaus #63 : 23.09.2007 - klo:15:44 »
tuolla xorg.conf  http://pastebin.com/m160ad5c5    driver  "nv"

su -c switch2nvidia

Lainaus
tuolla Xorg.0.log  http://pastebin.com/m5046616d   ww:tä riittää

Alun "#(WW) The directory " riveillä ei ole merkitystä.

Lainaus
Ohjeetkaan ei aina toimi sellaisenaan, ei siellä NVidian sivullakaan muistaakseni käsketty xorgia päivittämään uudempaan :-X

Ei käsketä, toki huomasin juurit että annoin liian tuoreen hakemistokin.

http://download.opensuse.org/repositories/xorg72/openSUSE_10.2/

Lainaus
You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server.

Ei kai tuota ajuria nyt joka käynnistyksen jälkeen tarvisi ottaa erikseen käyttöön.

Kun tarkistat että tuossa /etc/X11/xorg.conf-tiedostossa lukee driver  "nvidia" ja käynnistät X:n uudelleen sen pitäisi käynnistyä käyttämällä NVIDIAn ajuria.
Jos näin ei tapahdu niin laita sitten tuo /var/log/Xorg.0.log tuonne pastebin.comiin.
Ja muistakaa pitää hauskaa ;)

openSUSE Tumbleweed (x86_64)