openSUSE > Viihde ja pelit

Vinkki pelaajille

(1/1)

juippis:
(Aloitteleville pelaajille)

openSUSE voi tuntua raskaalta käyttöjärjestelmältä oletuksena, kun siihen käynnistetään, mutta niin on mikä tahansa muukin jossa Beagle pörrää taustalla. Eli ennen pelin aloittamista, aja komento "killall -9 beagled"
näin vältyt ikäviltä lagipiikeiltä pelissä, joita usein huomaa Beaglen järjestellessä tietoja hakemistoista.

Beaglen saa kokonaan pois käytöstä klikkaamalla sitä koiran kuvaa paneelista ja valitsemalla Määritä -> Indeksoi -> pois_se_ruksi Käynnistä Beagle-indeksointiohjelma automaattisesti.

Advanced-usereille tämä vinkki on sama kuin ylittäisi polveen asti korkuisen joen, mutta aloittelijat voivat tuntea tämän veneenä järvessä.

fsu:

--- Lainaus käyttäjältä: Juippis - 20.11.2006 - klo:16:51 ---openSUSE voi tuntua raskaalta käyttöjärjestelmältä oletuksena, kun siihen käynnistetään, mutta niin on mikä tahansa muukin jossa Beagle pörrää taustalla. Eli ennen pelin aloittamista, aja komento "killall -9 beagled"

--- Lainaus päättyy ---

Sammuuhan se beagle noinkin, mutta oikea tapa olisi sammuttaa se komennolla:

--- Koodia: ---beagle-shutdown
--- Koodi päättyy ---

:)

juippis:
Heh, no niinpä tietenkin. Kaikkeen näyttäisi löytyvän helpompi ratkaisu, hyvä niin.

guest53:
Kiitos koirankasvatusvinkistä "beagle-shutdown". Kovasti olen ihmetellyt, mitä itua tuossa kauheasti kehutussa ohjelmassa on. Esimerkiksi olin jo asentanut koneelle VMware-serverin (konfigurointi tekemättä). Beagle ei löytänyt siitä muuta jälkeä kuin pari imuroitua pdf-dokumenttia. Käynnistin tyhmyyksissäni asennuksen uudelleen kun en muistanut, olinko sen jo tehnyt. Onneksi siitä ei ollut haittaa.

Samaten yritin selvittää, onko SLED10:ssä kirjasto libdb.so.3. Vainukoira ei löydä siitä jälkeäkään. Ehkä on tällä kertaa oikeassa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Beaglen hakutekoäly on jäniskoiran luokkaa. Vai kuinka?

juippis:
Siis, ei beagle oletuksena indeksoi _koko_ levyjärjestelmää, kotihakemiston vain. Suosittelen jättämään sen näin, koska kun Beagle pääsee vauhtiin, niin sitä ei pysäytetä kuin tappamalla. Koko järjestelmän indeksointi pistäisi varmaan kiintolevyn ja tiedostojärjestelmän koville vieden paljon aikaa ja tehoa.

Libbien etsiminen menee helposti, kun asentaa ohjelman slocate, ajaa updatedb:n ja sitten "locate lib*".

Ja mitä tulee Beaglen käytön aloitukseen, niin se järjesteli kotihakemistoni sisältöjä kolmen päivän ajan sen käynnistämisestä. Alussa minäkin kirosin, kun ei löytynyt mitään, mutta nyt löytyy kaikki mitä pitääkin. Kotihakemiston alta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta