Kirjoittaja Aihe: Käyttäjätili rikkoontui - miten voi palauttaa  (Luettu 6510 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

guest974

  • Vieras
Käyttäjätili rikkoontui - miten voi palauttaa
« : 26.01.2012 - klo:21:40 »
Tervehdys,
Kun käynnistin koneeni (Opensuse 11.4 ja KDE 4.6.00) ja kirjauduin omalle tililleni, tuli hetken päästä pimeälle näytölle ilmoitus "HPLIP status service: No system tray detected on this system. Unable to start, exiting." ctrl-alt-del antoi normaalisti mahdollisuuden vaihtaa käyttäjää.

Käyttäjätilini työpöytäasetuksista on siis hävinnyt jotakin johonkin. Kiintolevy on ehjä ja terve, ja muilla käyttäjätileillä pääsee sisään normaalisti.

Tämä kokoonpano on toiminut tähän asti täysin virheettömästi. Liekö viimeisillä Yast:la lataamillani päivityksillä vaikutusta asiaan?

Onko konstia system trayn palauttamiseksi ?




guest624

  • Vieras
Vs: Käyttäjätili rikkoontui - miten voi palauttaa
« Vastaus #1 : 26.01.2012 - klo:22:36 »
Ihan alkuun suosittelisin kokeilemaan .kde4 -kansion uudelleennimeämistä. Ihan sama mikä se uusi nimi on, vaikka yksinkertaisimmillaan jätät tuon pisteen edestä pois.

Sitten kokeilet kirjautua uudelleen. Tällöin järjestelmä luo uudet asetustiedostot yms. kde:lle, ja kaiken pitäisi toimia. Näin toimien kaikki tehdyt muokkaukset työpöytään katoavat, mutta ainakin pääset kirjautumaan sisälle.

Tärkeimpiä asetustiedostoja voi sitten kokeilla kopioida tuolta vanhasta .kde4 -kansiosta uuteen, yksi - muutama kerrallaan. Jossain vaiheessa löytynee se rikkinäinen, jonka voi vaan poistaa, uusi luodaan tilalle kyllä automaattisesti, risat tiedostot näitä ongelmia yleensä aiheuttaa. Mikäli merkittäviä muutoksia työpöytään ei ole tehty, ei tuota vaivaa kannata välttämättä nähdä, pienet muutokset on yleensä helpompi tehdä uudelleen.

Poissa SuperOscar

  • Käännösryhmä
  • *
  • Viestejä: 944
  • Sukupuoli: Mies
  • Tänään täällä, huomenna poissa
    • Legisign.org
Vs: Käyttäjätili rikkoontui - miten voi palauttaa
« Vastaus #2 : 26.01.2012 - klo:23:33 »
Äynin ohjetta jatkaen: jollei .kde4-kansion nimen muuttaminen riitä, kokeile samaa .hplip-kansiolle, koska se kerran valittaa.
pöytäkone 1, NUC: openSUSE Leap 15.6; kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11

guest624

  • Vieras
Vs: Käyttäjätili rikkoontui - miten voi palauttaa
« Vastaus #3 : 27.01.2012 - klo:00:08 »
Äynin ohjetta jatkaen: jollei .kde4-kansion nimen muuttaminen riitä, kokeile samaa .hplip-kansiolle, koska se kerran valittaa.

ääähhh...
Enhän mä tajunnut ollenkaan tuo hplip:iä.

Kysehän on HP:n tulostimenhalinnasta. Joten itse ehkä aloittaisin tuosta .hplip -kansiosta.
Sen voi poistaa myös kokonaan, jos ei ole HP:n tulostinta käytössä, hplip on jostain ihmeen syystä asennettu oletusarvoisesti. (tosin niin taitaa olla myös gutenprint ja muutama muu tulostinajuri)
Mikäli sulla on hp:n tulostin, eikä tuon .hplip-kansion siirto auta, niin kannattanee katsoa löytyisiköhän tuohon päivitystä (tai jos ole mennyt päivittämään tuon muualta kuin virallisista repoista, niin palaapa siihen viralliseen versioon)

Tuo saattaa hyvinkin myös johtua siitä, että olet jotankin poistanut kde:sta "system trayn", jolloin tuo aiempi ohjeeni on vallan validi. Jotenkin on minusta vain kokolailla typerää ja uskomatonta jos apuohjelma estää kokonaan sisäänkirjautumisen jostain noin triviaalista syystä.

guest974

  • Vieras
Vs: Käyttäjätili rikkoontui - miten voi palauttaa
« Vastaus #4 : 29.01.2012 - klo:08:37 »
Tervehdys.
Kiitos hyvistä neuvoista!
Nimesin .kde4 -hakemiston uusiksi, minkä jälkeen tili alkoi toimia. Asetukset tietenkin menivät perusasentoon, mutta sehän ei ole mikään ongelma.
.hplip -hakemiston uudelleen nimeämisellä en todennut olevan vaikutuksia (minulla on hp-tulostin lähiverkon takana).

Seuraavaksi alan perata vanhan .kde4 -hakemiston sisältöä, josko sieltä löytyisi jotakin mielenkiintoista.


guest1018

  • Vieras
Vs: Käyttäjätili rikkoontui - miten voi palauttaa
« Vastaus #5 : 31.01.2012 - klo:00:36 »
Tuota HPLIP system-tray ilmoitusta tullut kanssa välillä.
Ei näytä haittaavan tulostin tomii silti (lähiverkossa myös).