Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Yleinen keskustelualue / Vs: Hyvä mustesuihkutulostin?
« Uusin viesti kirjoittanut Buntu 29.05.2021 - klo:21:18 »
Jos haluaa mustesuihkutulostimen, kannattaa harkita sellaista mallia, jossa ei ole mustekasetteja. Epsonilla se on tuo EcoTank-sarja. Canonilla ja HP:lläkin on nykyään vastaavia malleja. Itselläni on Epsonin ET-2750. Se on jo kolme vuotta vanha ja vielä ei ole tarvinnut täyttää mustesäiliöitä. Epsonilla on pisin kokemus näistä mustekasettomista tulostimista ja sieltä löytyy myös valokuvatulostamiseen sopivia malleja, joissa on ylimääräinen musta valokuvaväri.
Mustesuihkutulostimien ongelma on tietysti se, että suuttimet saattavat tukkeutua, jos tulostinta ei käytetä pitkään aikaan. Minä teen niin, että tulostan kerran viikossa testisivun. Tämä tuntuu riittävän suuttimien pitämiseen kunnossa. Suuttimien puhdistustoiminnon käyttöä kannattaa välttää, sillä se kuluttaa todella paljon mustetta. Minulla oli aiemmin Canonin mustesuihkutulostin, jossa oli kuusi 9 ml mustekasettia. Jos tulostinta ei käyttänyt muutamaan päivään, tulostin suoritti automaattisesti tulostuspään puhdistustoiminnon ja mustetta kului samalla pari millilitraa. Mustekasetteja piti siis ostaa jatkuvasti, eivätkä ne olleet halpoja. Alkuperäinen Canonin 9 millilitran kasetti maksoi 15 euroa. Epsonin 70 millilitran mustepullo maksaa saman verran (ja Kiinasta saa väriä vieläkin halvemmalla).
92
Yleinen keskustelualue / Vs: Hyvä mustesuihkutulostin?
« Uusin viesti kirjoittanut SuperOscar 27.05.2021 - klo:19:32 »
Nimenomaan näillä spekseilla ostaisin värilaserin, sillä jos ei käytä moneen viikkoon mustesuihkua, niin suuttimet saattavat mennä tukkoon.

Näin minäkin ajattelen, ja juuri sillä periaatteella ostin äidillenikin laserin enkä mustesuihkaria. Voi varmemmin luottaa siihen, että tulostus toimii, vaikka välissä olisi monta kuukautta. Eikä se oikeastaan maksakaan sen enempää. Kertasijoitus on yleensä isompi, mutta se jakautuu pidemmälle aikaa.
93
Yleinen keskustelualue / Vs: Hyvä mustesuihkutulostin?
« Uusin viesti kirjoittanut peran 27.05.2021 - klo:13:55 »
Minulla printterin käyttö on ihan peruskäyttöä. Eikä sitä tule läheskään joka viikko käytettyä mihinkään.

Nimenomaan näillä spekseilla ostaisin värilaserin, sillä jos ei käytä moneen viikkoon mustesuihkua, niin suuttimet saattavat mennä tukkoon.

Paljon tai edes kohtalaisesti tulostellessa mustesuihku on varteenotettava tulostintyyppi, ja silloinkin kannattaa katseet kohdistaa EcoTankkeihin ja vastaaviin. Normaalit halpismustesuihkut ovat niin kertakäyttötavaraa, etten tiedä niille oikein mitään järkevää käyttötarkoitusta.

Mieluummin ostan vähän hintavamman mustesuihkun kuin tämä nykyinen Epsonin muovilaatikko.

Taitaa olla nykyään vähän kaikki (mustesuihku-)tulostimet olla enemmän tai vähemmän muovilaatikoita. Jos haluaa muuta, niin kannatta etsiä käytetyistä yrityslasereista. Niistä löytää sekä helmiä että floppeja, joten jonkinasteinen riski on sekin.

Jos ostat jonkin hintavamman mustesuihkun, niin sitä kannattaa huoltaa ainakin kerran kuukaudessa, jottei suuttimet jumahda tukkoon.

Itse huollan (eli ajan nozzle check:n) joka kuukausi, jottei musteet jumahda suuttimeen kiinni. Jos on jotain virheitä testikuviossa, niin puhdistan suuttimet niin monta kertaa, kunnes nozzle check-menee läpi virheettä. (Kunnossapito->Suutintark.->Tulosta, ja jos se ei ole täydellinen, niin Kunnossapito->Tulostuspään puhd.)

Sikäli hyvä laite toi omani on, että olen tulostellut sillä huoletta jo melkein 1½-vuotta, ja vielä on tulostimen mukana tulleissa väreissä väriä jäljellä. Tosin paketin mukana tuli tuplamäärät värejä, ja muutenkin mustepullot olivat isokokoisia. Toki siitä huolimatta se on kuitenkin muovinen verrattuna käytettynä ostamaani yritys MV-laseriin.
94
Yleinen keskustelualue / Vs: Hyvä mustesuihkutulostin?
« Uusin viesti kirjoittanut RaijaR 27.05.2021 - klo:12:49 »
Minä vähän "huolsin" tuota Epsoniani. Puhalsin kohtuulisen tehokkaalla imurilla roskat pois (ja samalla lähti vähän muutakin lentoon) ja putsailin jotain kumirullia isopropyylialkoholilla. Em. aineellahan sitä on kaikki elektroniikkalaitteet tullut aina putsattua  :D Luulotautia tietysti, mutta ihan kuin olisi vähän auttanutkin paperisyöttöongelmiin. Värit nyt on mitä on, mutta saahan niitä säädettyä GIMPillä, mutta tuppaa tulemaan paljonlaisesti niitä epäonnistuneita harjoitelmia.  ;D

Minulla printterin käyttö on ihan peruskäyttöä. Eikä sitä tule läheskään joka viikko käytettyä mihinkään. Eli ei minun kannata laseria ostaa ja niistä on niin huonoja muistojakin, kun olivat aina töissä jotenkin huonossa kunnossa (meni hermot useampaan otteeseen). Mieluummin ostan vähän hintavamman mustesuihkun kuin tämä nykyinen Epsonin muovilaatikko.
95
Yleinen keskustelualue / Vs: Hyvä mustesuihkutulostin?
« Uusin viesti kirjoittanut harmie 27.05.2021 - klo:12:17 »
OT, mutta saako kysyä miksei laseri? Siinähän on se etu, että sitä voi seisottaa käyttämättömänä vaikka kuinka kauan ilman, että mustesäiliöt kuivuvat.
Jos haluat valokuvia tulostella niin eihän mustesuihkua ja laseria voi edes verrata, mutta halvemmaksi tulee kyllä teettä valokuvat netissä kun tulostella mustesuihkulla.
96
Yleinen keskustelualue / Vs: Hyvä mustesuihkutulostin?
« Uusin viesti kirjoittanut SuperOscar 27.05.2021 - klo:11:59 »
OT, mutta saako kysyä miksei laseri? Siinähän on se etu, että sitä voi seisottaa käyttämättömänä vaikka kuinka kauan ilman, että mustesäiliöt kuivuvat.
97
Yleinen keskustelualue / Vs: Hyvä mustesuihkutulostin?
« Uusin viesti kirjoittanut peran 27.05.2021 - klo:10:45 »
Taitaa nykyään olla vähän kaikki tulostimet olla enemmän tai vähemmän rimpuloita.

Itselläni on hintaisekseen hivenen muovinen Epsonin ET-7700, joka on jonkin verran rimpula, mutta on toistaiseksi ajanut asiansa.
(Käsisyöttöä ei kannata käyttää, mutta paperi-kaseteista paperi kulkee yleensä ongelmitta.)

Googlasin muutaman jälleenmyyjän ...
https://store.teknavi.fi/219064/c11cg15401/epson-ecotank-et-7700?gclid=Cj0KCQjwhr2FBhDbARIsACjwLo3S02xexIhoanPkRExXE57gCId0rWywGTExF5m2FXmjLAy9PYuwOZAaAlyLEALw_wcB

https://tietotekniikkatavaratalo.fi/76712-epson-epson-ecotank-et-7700-c11cg15401.html?gclid=Cj0KCQjwhr2FBhDbARIsACjwLo3pAl1OA9EcP0QRf8_YsfCs8l3brqWiDCTfIqkNCQxTe8XQdGCpu70aAvdpEALw_wcB
98
Yleinen keskustelualue / Hyvä mustesuihkutulostin?
« Uusin viesti kirjoittanut RaijaR 26.05.2021 - klo:21:30 »
Olen yrittänyt tulostaa A4-kokoisia valokuvia valokuvapaperille...  :P

Minulla on Epson SX430W ja se tulostaa, jos sitä huvittaa. Välillä on muka paperi loppu tai sitten paperin on jumissa. Kun paperi tunkee käsin samalla, kun printterikin sitä sisäänsä nykii, niin voi onnistua printtaus. Väritkin on vähän vain sinnepäin. >:(
Väritkin on vähän vain sinnepäin.

Oliskihan jollain antaa vinkkiä paremmasta ja varsinkin luotettavammasta printteristä? Ei kuitenkaan laserprintteri.
99
 Sain säädettyä TB:n näyttämään fontit oikein. Ratkaisu oli varsin yksinkertainen  :) Kts. kuvat.
100
Oho, olinpa melkoinen puusilmä. Nyt on tiedoston nimi vaihdettu, mutta ei mitään vaikutusta.

Löytyyköhän mistään TB:n logikirjoitusta tai saako logit jotenkin päälle?
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]