Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Julkaisut ja factory / Tumbleweedin KOrganizer vinoilee [RATKAISTU]
« Uusin viesti kirjoittanut raimo-2 25.04.2024 - klo:00:47 »
Moi!
En ole koskaan käyttänyt KOrganizer ohjelmaa, nyt kuitenkin aloin kaipaamaan kalenteria sun muuta ajanhallintaa.
Mutta sepä antaa kuvanmukaisen hälyytyksen heti alussa, mikä neuvoksi?
Details -napista ei tapahdu mitään.

Ymärrän kyllä mitä tuossa lukee, mutta en osaa tehdä Akonadille mitään?
92
Kiitos paljon vastauksista  :)

Minulla on tuossa hyvin toimiva Huawein reititin ja sillä tulostus onnistuu hyvin. Laitoin siis tuo Tp-Linkin tulille. Eihän siitä mitään tullut, kun sitä pitäisi konffata käynnykällä. Ohjeet/komennot on muotoa: "Nyt pitäisi keltainen valo palaa" (ei pala keltainen, mutta hailakan vihreän valon voi hyvällä tahdolla nähdä keltaisena) ja sitten tulee ohje: "Noin kahden minuutin jälkeen sininen valo alkaa vilkkua" (ei vilku sininen, odotin 10  minuuttia).

Tämä pönttö on minulle aivan liian moderni, koska haluaisin antaa käskyt komentoriviltä tms. Pönttö osaa automaagisesti tehdä kytkennän nettiin, mutta siitä edespäin homma on täyttä tuskaa.

Miten tämmönen melkein 7-kymppinen, puolisokea ja tönkkösorminen pystyy mitään kännykällä konffaamaan, kun tekstikin kännykässä on n. 2mm kokoa?

Haluaako joku ostaa tuon pöntön?!
93
https://www.tp-link.com/fi/home-networking/deco/deco-x50-5g/#specifications
Lainaus
WAN/LAN auto-sensing

Elikkäs pitäisi toimia minun järjen mukaan pitäisi toimia.

94
En näistä nyt hirveesti tiedä, mutta power:n sivuilla kyseistä pömpeliä esitellään Mesh-reitittemiksi.

Hups ...
... tosiaan onkin ihan asiallinen kysymys, sillä noi LAN-portit näyttäisi olevan toisiin DECO:hin yhdistämistä varten tai modeemia varten. Siis siinä ei näyttäisi olevan sisäverkon liittämistä varten sisäverkon asiakkaille suunnattuja portteja. Saattaa siis ollakin kuten epäilit, ettei kyseinen möhkäle toimi NAT:ina.

Edit - Siis epäilen, että joudut tietokoneen yhdistää sisäverkkoon WLAN:n avulla.

Edit 2 - Näyttää toi mesh rakentuvan langattomasti, joten todennäköisesti muut portit toimivat NAT:n alla, vaikkakin tekniikka näyttää minusta olevan tuoreempaa kuin omani. Eli siinä saattaa olla jokin tapa määritellä WAN:ksi mikä tahansa LAN portti.
95
En näistä nyt hirveesti tiedä, mutta power:n sivuilla kyseistä pömpeliä esitellään Mesh-reitittemiksi.

Varmuuden siitä taitaa saada, jos katsot onko tplink:n antamat tietokoneen ja tulostin ipt samassa ip-avaruudessa.

Toisaalta toimivuuden mahdollisuuden taitaisi voida testata myös kahdella koneella, jolloin toiseen koneeseen yrittäisi yhdistyö ssh:lla tai www:llä. Toki toiseen koneeseen pitäisi laittaa palvelin pystyyn ja avata palvelu ulos. (Todennäköisesti tulostimen asentaminen on pienempi urakka kuin kyseisen setapin testaaminen.)

https://www.power.fi/puhelimet-ja-kamerat/mobiililaajakaista/tp-link-deco-x50-5g-lte-ax3000-mesh-wifi-reititin/p-1412158/store/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw26KxBhBDEiwAu6KXt0spsfNnQ54u92-XToG4oL0JnOUiefp5nWmcbVbL-rDjrloLZLfE9RoCbiUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Edit - Itselläni ei ole lähiaikoina tullut vastaan purkkia, jossa pitäisi hirvittävästi säätää, jotta saa tulostimen toimimaan. On riittänyt, että tulostin on ottanut yhteyden purkkiin, ja sen jälkeen linukka on automaagisesti löytänyt tulostimen. Tämä on toiminut, jopa live-levyllä. Oli tulostin sitten tietokoneessa letkun päässä kiinni tai saman NAT:n alla LAN:lla, mutta WLAN:eista mulla ei ole kokemusta.
96
Minulla on otsikon mukainen pömpeli pöydällä.
Kuten otsikossa lukee, niin se on modeemi ja WiFi6 -tukiasema, mutta onko se reititin eli osaako tuo reitittää yhteyden tietokone <lan> tplink <wi-fi> tulostin?

Kysyn siksi, etten ala turhaan yrittämään, jos ei edes teoriassa toimi.
97
Turvallisuus ja laitteisto / Vs: Takaovi
« Uusin viesti kirjoittanut Ktpen 23.04.2024 - klo:10:07 »
@harmie   Kiitos tiedoista !
98
Internet, tietoverkot ja viestintä / Vs: Kmail vie liikaa roskiin
« Uusin viesti kirjoittanut SuperOscar 21.04.2024 - klo:21:57 »
Käsittääkseni KMail ei suodata roskapostia ollenkaan, ellet itse ota liitännäisistä roskapostin suodatusta käyttöön (Asetukset > KMailin asetukset > Liitännäiset > Työkaluliitännäisten alla ”Roskapostin suodatus”.

Itse olen mieluummin asettanut roskapostin suodatuksen sähköpostipalvelimen puolella.
99
Internet, tietoverkot ja viestintä / Kmail vie liikaa roskiin
« Uusin viesti kirjoittanut askoin 21.04.2024 - klo:20:58 »
Mistähän tuo kiikastaa, kun ei ole selvää näkymää, mika on ja mikä ei Kmailin mielstä roskapostia. Mm. veroviesti meni roskiin. Onko tuo jossain säädettävissä? Valintoja on paljon, mutta missä on oikea asiakohta?
100
Toimisto ja tuottavuus / Vs: Dia/negaskanneri
« Uusin viesti kirjoittanut askoin 21.04.2024 - klo:20:51 »
Joo, zypperillä tuo asentui. Mutta eihän ko. ohjelma anna edes demokäyttöä ilman satasen ostosta. Eli hukkaan menisin, jos ei sittenkään osaa skannata.  :-\
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]