Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelualue / Vs: Duplicaatit
« Uusin viesti kirjoittanut SuperOscar 30.11.2023 - klo:12:54 »
Tietysti vaikuttaa, mitä ajattelee ”duplikaatilla”. Käyttöjärjestelmä, käyttöliittymä tai sovellukset eivät niitä juurikaan saa aikaan, koska kunkin tiedoston, esimerkkinä vaikka /etc/fstab, pitää olla juuri siellä missä onkin, /etc-kansiossa, eikä samassa paikkaa voi olla toista samannimistä. Sen sijaan voi sama tai lähes sama sisältö löytyä eri nimellä.

Käyttäjän tiedostoissa tilanne on toinen, koska on aivan käyttäjän omassa mielivallassa, minne jonkin ”Kirje mummille jouluna 2023.odt” -tiedoston sijoittaa. Siitäkin tietysti voi olla sitten sisällöltään sekä täysin identtisiä että muuttuneita versioita, jolloin joutuu taas pohtimaan, mikä on ”duplikaatti”.
22
Yleinen keskustelualue / Vs: Duplicaatit
« Uusin viesti kirjoittanut raimo-2 30.11.2023 - klo:07:35 »
Samaa mieltä Harmie:n kanssa. Kannattaa vilkaista Downloads (Lataukset) -hakemisto paljonko sinne on pesiytynyt *.iso tiedostoja.
Ja jos tila käy vähiin on SSD-levyt melko halpoja, esim 960Gt SSD maksaa Jimssissä 65€
https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/149057/sa400s37-960g/kingston-960gb-a400-ssd-levy-2-5-sata-iii-500-450mb-s-stand-alone

Ja varastolevyksi (Jos on pöytäkone kyseessä) 6Tt pyörivä levy samaisesta kaupasta lähtee reilusti alle 200€.
23
Yleinen keskustelualue / Vs: Duplicaatit
« Uusin viesti kirjoittanut harmie 29.11.2023 - klo:20:56 »
Eipä sinne pitäs hirveesti duplikaatteja jäädä kun päivityksessä vanhat tiedostot ylikirjoitetaan. Joistakin tiedostoista tehdään varmuuskopio. mutta eipä niistä tarvitse välittää. Linuxissa ne vanhat tiedostot eivät vie kun levytilaa ei niitä mitkään prosessit käytä.

Ainut paikka mitä on tarvinnut ennen vanhaan välillä tyhjentää/poistaa on kotihakemistossa olevat .local, .mozilla jne kansiot, mutta enpä ole noihinkaan vuosiin joutunut kajoamaan.

24
Jos kovalevy toimii oikein Windows ssa. Ja kaikilla Linux distroilla taas ei toimi. Niin uskaltaisin väittää, että vika on Linux kernelissä. Ja korjaus saattaa tulla joko ennemmin tai myöhemmin.

Hyvin uskalsit väittää. Vika oli kernelissä ja korjaus tuli mieluummin jopa ennemmin  :)

Korjattu: kernel 6.6.2-1-default
25
Yleinen keskustelualue / Duplicaatit
« Uusin viesti kirjoittanut rekufaari 28.11.2023 - klo:23:11 »
Olen miettinyt että kuinka paljon noita duplicaatteja onkaan kertynyt tiedostojärjestelmiin.
On jäänyt sellainen eipäilys, että versiosta toiseen päivittäessä, jotain turhia tiedostoja aina jälelle jää.
Saattavat joskus ehkä häiritä uudemman version toimintaa.
Onko mitään suositusta, millä niitä ylimääräisiä tiedostoja alkaisi metsästämään ja millä ne voisi turvallisesti sitten poistaa.
26
Asennus ja käyttö / Vs: Hidasteleeko KWallet?
« Uusin viesti kirjoittanut Ktpen 19.11.2023 - klo:21:55 »
@SuperOscar, Kiitos tiedosta ! Odotellaan korjausta.
27
@SuperOscar Kiitos kummastelusta ! Sitä samaa minäkin ihmettelin, kun olin poistanut täpän ko. ruudusta. Mutta se oli ainoa muutos, jonka tein tässä asennuksessa ja koneessa. Sen täpän poiston jälkeen tämä asennus sammuu kokonaan ja/tai sammuu koneen uudellen käynnistymistä varten nopeasti, nyt se kestää 2-3 sek, kun tätä ennen se kesti n 95 sek.

Viestisi jälkeen kokelin tätä asiaa vielä niin, että laiton täpän uudellen samaan kohtaan ja nyt - hienoa ! - tämä asennus sammuu kokonaan ja/tai sammuu koneen uudellen käynnistymistä varten nopeasti. Ehkä tämän openSUSE Tumbleweed:n online asennus- ja päivityslatausvaiheessa joku bitti oli kääntynyt väärinpäin ja se jumitti sammutusta.

Nyt jätän täpän paikoilleen ja seuraan tilannetta.

 
28
Hmm? :o Tuohan vaikuttaa vain siihen, kyselläänkö uloskirjautumisvaihtoehtoja. Itse sammutukseen se ei vaikuta millään tapaa.
29
@RaijaR Kiitos vastauksesta ja vinkistä ! Pidetään mielessä. Tässä tapauksessa osiointi näyttää tomivan oikein.

Löysin ratkaisun tähän asiaan lähempää kuin osasin aiemmin edes etsiä ja kokeilla, eli näin: Järjestelmäsetukset -> Käynnistys ja sammutus -> Työpöytäympäristö -> Uloskirjautumisnäkymä -> poistin täpän tämän kohdan ainoasta ruudusta 'Näytä' -> Käytä -> nyt sammutus ja/tai uudelleen käynnistys tapahtuvat hyvin nopeasti !  :)
30
En kylläkään ole mikään asiantuntija, mutta olisiko tuossa vähän samaa asiaa:

https://forums.opensuse.org/t/resume-disk-partition/135904
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10